Advocaat-medewerker Verzekeringsrecht

Deel deze vacature:

Wij zijn op zoek naar een gedreven advocaat-medewerker die minimaal vijf jaar werkervaring heeft in het verzekeringsrecht en die graag een overstap wil maken.

Jouw rol

Je gaat als advocaat-medewerker bij de sectie Aansprakelijkheid, Verzekering & Schade aan de slag voor verzekeraars en verzekerden. Je adviseert en procedeert op uiteenlopend gebied. In jouw praktijk ligt de nadruk op het verzekeringsrecht en het aansprakelijkheidsrecht dat daarmee samenhangt. Je krijgt te maken met allerlei verzekeringsrechtelijke vraagstukken en een uiteenlopende range van polissen, met onrechtmatige daad kwesties, interessante schadevergoedingsvragen en nog veel meer.

Er is veel afwisseling in je werkzaamheden. De ene dag sta je in de rechtszaal, de andere dag schrijf je een advies of een processtuk of voer je besprekingen met cliënten. Daarnaast volg je de ontwikkelingen in de markt op de voet en ben je actief aan het netwerken om zo je praktijk uit te bouwen. Je werkt nauw samen met leuke en enthousiaste collega’s binnen en buiten de sectie om de cliënt optimaal te kunnen bijstaan.

De sectie

De sectie Aansprakelijkheid, Verzekering & Schade bestaat uit 12 advocaten. De sectie houdt zich bezig met het aansprakelijkheidsrecht, verzekeringsrecht en schadevergoedingsrecht in brede zin.

Wie ben jij?

Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring en hebt aantoonbare affiniteit met de genoemde rechtsgebieden en het verzekeringsrecht in het bijzonder. De cliënt staat bij jou centraal.

Je beschikt in ruime mate over commerciële en acquisitieve vaardigheden die je in staat stellen een eigen praktijk op te bouwen en mensen aan je te binden. Je weet wat er in de markt leeft en speelt in op de kansen die je signaleert. Je bent communicatief sterk, ambitieus en krijgt energie van werken in teamverband. Een flexibele, no-nonsense instelling en de wil om je te ontwikkelen is voor ons erg belangrijk. Bovenal zijn we op zoek naar iemand met een sterke en vriendelijke persoonlijkheid, die initiatief neemt en een goed gevoel voor verantwoordelijkheid heeft. Het is een pré als je beschikt over een eigen netwerk. Kortom jij bent een echte aanwinst voor ons kantoor.

Wat kun jij verwachten?

  • Uitdagende zaken van verzekeraars, bedrijven, overheden en andere interessante marktpartijen;
  • Een team dat jou helpt in je ontwikkeling op vakinhoudelijk en persoonlijk gebied;
  • De mogelijkheid om je eigen praktijk op te bouwen en je te specialiseren;
  • Ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief;
  • Cursussen en trainingen op kantoor waardoor je je kennis op peil houdt en inzichten worden gedeeld;
  • Een iPhone en laptop;
  • Een laagdrempelige kantoorcultuur waarin het normaal is om bij elkaar binnen te lopen voor gezelligheid of inhoudelijk overleg;
  • Leuke kantooractiviteiten, waaronder kantoorborrels, wintersport en andere sociale en sportieve activiteiten;
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 28 vakantiedagen en 2 vaste verlofdagen op jaarbasis en studieverlofdagen.

Locatie

De werkzaamheden verricht je hoofdzakelijk vanuit onze locatie in Arnhem. Leden van de sectie zijn echter mobiel en daardoor regelmatig ook op onze andere locaties in Zwolle en Utrecht te vinden.

Procedure

We streven ernaar om je binnen twee weken na ontvangst van jouw sollicitatie te laten weten of je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek. Een tweede gesprek en assessment maken deel uit van de procedure.

We vertellen je graag meer!

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Anneke Bolt (06 51 76 29 56 / anneke.bolt@nysingh.nl). Voor informatie over de sollicitatieprocedure is je contactpersoon HR adviseur Ilona Schotman (06 12 74 43 14 / ilona.schotman@nysingh.nl)

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 31 januari 2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Fulltime

Locatie

Arnhem

Provincie

Gelderland
Scroll naar boven