Advocaat-stagiair Civiel recht en Overheid

Deel deze vacature:

Ben je recent afgestudeerd en wil je graag werken in een dynamische overheidspraktijk? Dan zoeken wij jou! Onze sectie Vastgoed, Markt en Overheid is op zoek naar een advocaat-stagiair Civiel recht en overheid.

1. Jouw rol

Als advocaat-stagiair werk je samen met je collega’s aan diverse civielrechtelijke zaken binnen de overheidspraktijk. Je procedeert en adviseert cliënten over bijvoorbeeld de ontwikkeling van woningbouw, dijkversterkingen, het landelijk gebied of de energietransitie. Dit houdt onder meer in dat je meewerkt in lopende zaken, contracten opstelt en beoordeelt, meegaat naar zittingen, processtukken schrijft en strategisch meedenkt bij contractonderhandelingen. Daarnaast lever je een bijdrage aan maatwerk (online) trainingen en cursussen onder de vlag van de Nysingh Academy. Je cliënten zijn voornamelijk overheden (provincies, gemeenten en waterschappen), maar je werkt ook voor onderwijsinstellingen en ondernemingen.

Je krijgt als advocaat-stagiair bij Nysingh al snel verantwoordelijkheden in zaken en hebt regelmatig cliëntcontact. Je volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet, bent actief en gedreven om je te ontwikkelen tot een uitstekende advocaat-medewerker.

2. De sectie

De sectie Vastgoed, Markt en Overheid bestaat uit ruim dertig advocaten en (kandidaat-)notarissen. De sectie heeft onder andere specialisten in het vastgoedrecht (inclusief huur en pacht), bestuursrecht, marktordening, omgevingsrecht en grondzaken. De verschillende secties en juridische disciplines binnen Nysingh werken nauw samen om onze cliënten op verschillende rechtsgebieden optimaal te kunnen bedienen.

3. Wie zoeken wij?

Jij hebt een master Nederlands recht (bijna) afgerond met goede resultaten. Je bent enthousiast, gedreven en wil jezelf ontwikkelen binnen de civielrechtelijke overheidspraktijk.

Wij zoeken een advocaat-stagiair die naast een goed analytisch vermogen beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Je bent betrokken, resultaatgericht en krijgt energie van werken in teamverband. We vinden een flexibele en no-nonsense instelling erg belangrijk. Bovenal zijn we op zoek naar een stevige persoonlijkheid die ervan houdt om in een hectische omgeving met elkaar goed werk af te leveren.

4. Wat kun jij verwachten?

  • De mogelijkheid om onder deskundige begeleiding uit te groeien tot een goede advocaat-medewerker binnen een top 20 kantoor;
  • Een team dat jou wil helpen in je ontwikkeling op zowel vakinhoudelijk als persoonlijk vlak;
  • Een intern opleidingsprogramma gericht op persoonlijke ontwikkeling;
  • Een iPhone en laptop;
  • Uitdagende zaken van overheden, gerenommeerde bedrijven en instellingen;
  • Cursussen en trainingen op kantoor waardoor je je kennis op peil houdt en kennis en inzichten worden gedeeld;
  • Een laagdrempelige bedrijfscultuur waarin het normaal is om bij elkaar binnen te lopen voor gezelligheid of inhoudelijk overleg;
  • Leuke kantooractiviteiten, waaronder kantoorborrels, wintersport en andere sociale en sportieve activiteiten;
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 28 vakantiedagen en 2 vaste verlofdagen op jaarbasis en studieverlofdagen.

5. De procedure

Nadat we je sollicitatie hebben ontvangen sturen we je binnen twee werkdagen een ontvangstbevestiging. We streven ernaar om je binnen twee weken na jouw sollicitatie te laten weten of we je uitnodigen voor een eerste gesprek. Een tweede gesprek en assessment maken deel uit van de procedure.

6. We vertellen je graag meer!

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Jessica de Roos (06-51385002 / jessica.deroos@nysingh.nl). Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen HR adviseur a.i. Sabine van Andel (06-17180969 / sabine.vanandel@nysingh.nl).

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 8 maart 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Arnhem

Provincie

Gelderland
Scroll naar boven