Advocaat-stagiair insolventie en herstructurering

Deel deze vacature:

Rotterdam | 40 uur

Heb je een voorliefde voor het insolventierecht en overweeg je op termijn curator te worden? Dan maakt ons team graag kennis met jou!  Wij zijn op zoek naar een enthousiaste advocaat-stagiair / beginnend medewerker om de praktijk verder uit te breiden.

De praktijkgroep insolventie en herstructurering adviseert nationale en internationale cliënten in moeilijkheden bij herstructureringen, WHOA-trajecten, herfinancieringen, liquidaties en andere herstructureringsvraagstukken. Wij staan zowel de ondernemingen bij als diverse betrokken stakeholders, zoals: bestuurders, toezichthouders, leveranciers, banken en verzekeraars. Een aantal van onze advocaten wordt ook regelmatig aangesteld als curator in faillissementen en/of bewindvoerder in surseance van betaling. Ook treden onze advocaten geregeld op als herstructureringsdeskundige of observator in WHOA-trajecten. Onze praktijkgroep bestaat uit ervaren advocaten die zich onderscheiden door hun nuchtere en efficiënte aanpak, waarbij zij verder kijken dan alleen het juridische en nauw samenwerken om de beste oplossing te realiseren voor de cliënt.

Zodra je start maak je volwaardig onderdeel uit van het team. Het team is ambitieus, vooruitstrevend en kenmerkt zich door de hoge kwaliteit van dienstverlening. Je komt op de kamer bij een van onze senior-advocaten en werkt in kleinere teams aan onze uitdagende zaken.  Er heerst een informele en prettige sfeer en er wordt veel belang gehecht aan teambuildingactiviteiten.

Als advocaat-stagiair volg je uiteraard de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten. Wij besteden veel aandacht aan interne vakinhoudelijke cursussen en trainingen en stimuleren het volgen van externe specialisatieopleidingen.

Jouw profiel

  • Je hebt je WO-master Nederlands recht afgerond;
  • Kennis van het ondernemings- en/of het faillissementsrecht is een pre;
  • Je werkt graag hard en dat in teamverband, hebt een eigen mening en durft kritisch te zijn;
  • Je kunt hoofd- en bijzaken onderscheiden en bent analytisch sterk;
  • Je beheerst zowel het Nederlands als het Engels mondeling en schriftelijk uitstekend;
  • Je hebt economische of financiële affiniteit.

Wat bieden we jou?

We bieden een uitdagende baan binnen een informeel kantoor met een gunstig arbeidsvoorwaardenpakket. Je krijgt o.a. 26 vakantiedagen en een volledige ov-reiskostenvergoeding. Naast professionele begeleiding door de besten op hun vakgebied ga je ook nog eens onderdeel uitmaken van een groep collega’s die naast samenwerken ook samen plezier maken hoog in het vaandel hebben staan.

Pas jij in het bovenstaande profiel?

Dan maken wij graag kennis met jou. Solliciteer direct via de knop ‘Solliciteren’.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Roxanne Rietveld via werken@windtlegal.com.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 12 januari 2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Rotterdam

Provincie

Zuid-Holland
Scroll naar boven