WIJN & STAEL ADVOCATEN zoekt een

Advocaat-stagiair Insolventierecht & Ondernemingsrecht

Als Advocaat-Stagiair Insolventierecht & Ondernemingsrecht bij Wijn & Stael Advocaten ondersteun je de curatoren en werk je aan diverse dossiers op het gebied van faillissements- en ondernemingsrecht. Je hebt nauw contact met crediteuren, bestuurders en debiteuren van failliete bedrijven en bezoekt regelmatig bedrijfslocaties om de situatie te beoordelen. Naast faillissementszaken ben je ook betrokken bij dossiers over financiering & zekerheden, bestuurdersaansprakelijkheid en de WHOA. Hoewel je voornamelijk zelfstandig werkt onder begeleiding van ervaren advocaten, stem je regelmatig af met collega’s om zaken te coördineren. Je bent verantwoordelijk voor het inventariseren van nieuwe faillissementen, het onderhouden van contact met verschillende belanghebbenden, het uitvoeren van rechtmatigheidsonderzoeken en het deelnemen aan interne overleggen. Daarnaast schrijf je memo’s, neem je deel aan de beroepsopleiding en aan activiteiten van de Jonge Balie en speel je een rol in verschillende juridische procedures. Je maakt deel uit van het Insolventierechtteam, bestaande uit vijftien medewerkers, waaronder drie partners, diverse (senior) advocaat-medewerkers, advocaat-stagiairs en ondersteuners.

Deel deze vacature:

Wat is vereist?

 • Master Rechtsgeleerdheid
 • 0 tot 2 jaar werkervaring
 • Analytisch vermogen en sociaal vaardig
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Je kunt snel schakelen en bent zelfverzekerd
 • Affiniteit met aanbestedingsrecht en opstellen/beoordelen van contracten

Wat krijg je?

 • €3.597 – €4.447 bruto p/m (afhankelijk van ervaring)
 • 40-urige werkweek (gemiddeld)
 • 25 vakantiedagen + 8% vakantiegeld
 • Inhoudelijke cursussen, persoonlijke ontwikkeling en specialisatie-opleidingen
 • Reiskostenvergoeding vanaf 10km
 • Thuiswerkvergoeding en bijdrage voor telefoon
 • Pensioenregeling

Wat doe je?

20% Adviezen opstellen

20% Contracten opstellen

20% Processtukken opstellen

10% Mails lezen en beantwoorden

10% Intern overleg

10% Contact met cliënten

10% Zittingen bijwonen

Vacature

Als Advocaat-Stagiair Vastgoed bij Wijn & Stael Advocaten houd je je bezig met uiteenlopende en vaak juridisch complexe zaken op het gebied van huurrecht, bouwrecht, aanbestedingsrecht en vastgoedtransacties. Je schrijft adviezen, maakt en beoordeelt contracten en voert juridische procedures voor (institutionele) beleggers, ontwikkelaars, aannemers, zorginstellingen, corporaties en overheden. Je werkt intensief samen met jouw collega’s, waarbij zaken doorgaans door twee personen worden behandeld. Je kunt al snel de mogelijkheid krijgen om zelfstandig aan de slag te gaan en hebt in je eerste jaren veelvuldig cliëntcontact. Daarnaast schrijf je blogs en ondersteun je bij het geven van workshops. Je wordt onderdeel van een team van advocaten met passie voor het vastgoedvak, wat aanstekelijk werkt. Jouw directe collega’s zijn een advocaat-medewerker, een senior advocaat-medewerker en een partner waarmee op een plezierige en informele wijze wordt samengewerkt.

”Als je het leuk vindt om samen te werken met collega’s die ook gepassioneerd zijn over het vastgoedrecht en je ervan houdt dat elke dag anders is, dan is dit een baan voor jou.”

Werkweek

”Op een leuke werkdag heb je veel afwisseling in taken zoals procederen en adviseren, waarbij je op verschillende locaties bezig bent. Daarbij is er een goede sfeer op de werkvloer.”

”Op een minder leuke werkdag zijn de taken te strak op elkaar ingepland, waardoor het kan aanvoelen als een chaotische dag.”

Voorbeeld uit de praktijk

”Er is schade opgetreden aan een gebouw vanwege een verzakte fundering. Onze cliënt (de grondeigenaar) weigert daarom om de facturen van de aannemer te voldoen. Hoe ga je te werk?”

Je belt de cliënt of plant een bespreking (op kantoor) in zodat je alle details kunt uitvragen. Daarna inventariseer je wat de cliënt als een goede oplossing ziet en stem je met haar af welke vervolgstappen genomen zullen worden. Afhankelijk van deze afstemming bel je de wederpartij of stel je een (concept)brief op die je naar de wederpartij zult sturen. Binnen de afgesproken kaders werk je samen met jouw cliënt tot een gewenst resultaat.

Groeipad

Wijn & Stael gelooft niet alleen in de vakinhoudelijke ontwikkeling van medewerkers, maar investeert ook actief in persoonlijke ontwikkeling. Medewerkers krijgen de vrijheid om hun eigen pad te volgen, aangepast aan hun individuele ambitie en levensfase. Dit betekent dat zij al snel verantwoordelijkheden krijgen die passen bij hun ontwikkeling, waardoor de organisatie efficiënter functioneert. Door deze verantwoordelijkheden op zich te nemen, groeien medewerkers niet alleen in ervaring maar ook in zelfvertrouwen. Bovendien worden verschillende mogelijkheden geboden voor verdere educatie, zoals opleidingen, seminars, cursussen en lezingen.

Werken bij Wijn & Stael Advocaten

Wijn & Stael Advocaten wordt erkend als een kantoor voor mensen met ambitie, dat zich inzet voor cliënten wanneer er meer nodig is dan een standaard advies. De onderscheidende kenmerken van het kantoor ligt in de strategische aanpak, brede juridische expertise en oprechte persoonlijke betrokkenheid, wat veel mogelijkheden biedt voor diegenen die streven naar de top van de advocatuur. Wijn & Stael heeft een leidende positie in disciplines zoals ondernemingsrecht, M&A, herstructurering & insolventierecht, cassatie, arbeidsrecht, bestuursrecht, omgevingsrecht en vastgoed. Cliënten variëren van grote ondernemingen tot particulieren, zowel op nationaal als internationaal niveau. Als middelgroot en maatschappelijk betrokken kantoor wordt er met passie en plezier gewerkt aan een gemeenschappelijk doel: het ondersteunen van ondernemingen en organisaties op cruciale momenten in hun bestaan.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 30 april 2024
Verloopdatum: 06/02/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Utrecht

Provincie

Utrecht

Salarisindicatie

€3.597 - €4.447
Wijn & Stael staat voor excellente oplossingen voor complexe juridische vraagstukken. Wij zijn een middelgroot en maatschappelijk betrokken kantoor waar iedereen met passie en…
Scroll naar boven