Ploum zoekt een

ADVOCAAT-STAGIAIR(E) BANKING & FINANCE

Ben jij een ambitieuze starter en wil jij straks aan de slag als advocaat? Dan maken wij graag kennis. Als advocaat- stagiair(e) werk je samen met een geïntegreerd team van advocaten en notarissen aan uitdagende zaken! Onze ideale kandidaat heeft een enthousiaste houding, is analytisch sterk en heeft een pragmatische aanpak. Je bent flexibel, communicatief sterk en staat stevig in je schoenen. De insteek is dat je doorgroeit naar de functie van advocaat- stagiair(e).

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Werken aan je toekomst

Als advocaat- stagiair(e) stel je schriftelijke adviezen op en werk je zelfstandig in dossiers. Natuurlijk kun je bij vragen sparren met je collega’s. Daarnaast zoek je zelfstandig feiten, toepasselijke wetgeving en jurisprudentie uit voor een bepaald dossier. Wij stimuleren dat collega’s van elkaar leren, op de hoogte blijven van relevante ontwikkelingen en ervaringen uitwisselen door regelmatig jurisprudentiebesprekingen te organiseren. Je neemt actief deel aan jurisprudentiebesprekingen en houdt de literatuur bij.

Uitdagende praktijk

De Banking & Finance praktijk bestaat uit een brede financieringspraktijk gericht op, onder andere, ondernemingsfinancieringen, vastgoedfinanciering, projectfinancieringen en alternatieve financieringen. Hierbij adviseert het team zowel geldnemers als geldgevers, bij de begeleiding van transacties, waarbij het krediet- en zekerheidsdocumentatie opstelt en/of uit onderhandelt.

Daarnaast adviseert het team op regelmatige basis over diverse aspecten van financieel toezicht en begeleidt het team cliënten in vergunningstrajecten bij De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten.

Jouw talenten

Je bent ambitieus en analytisch sterk. Je verwezenlijkt je doelen door aan te pakken, kansen te zien en uitdagingen aan te gaan. En je komt daarbij met de juiste argumenten en weet te overtuigen. Dit kun je ook omdat je:

  • een master rechten met civiel effect hebt afgerond;
  • je bij voorkeur een afstudeerrichting op het gebied van ondernemingsrecht, financieel recht en/of goederenrecht hebt;
  • je uitstekend weet uit te drukken in het (juridisch) Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift.

Ons aanbod

Wij bieden een zelfstandige, uitdagende en interessante functie met een gevarieerd takenpakket. Je werkt samen met bevlogen collega’s in een open, succesvolle en inspirerende werkomgeving. Wij vinden het heel belangrijk dat onze medewerkers zich willen blijven ontwikkelen en bieden daarvoor ook volop kansen. Voor de permanente educatie van onze medewerkers hebben wij samen met vooraanstaande docenten cursussen ontwikkeld die je op de hoogte houden van recente ontwikkelingen binnen het vak.

Wij werken hard, maar organiseren ook veel sociale activiteiten voor onze medewerkers. Er is daardoor een goede onderlinge sfeer en samenwerking.

Het gaat om een fulltime functie voor 40 uur per week. Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering (dertiende maand).  Je start in de functie van juridisch medewerker. Indien de samenwerking wederzijds bevalt, dan is de insteek om na een periode van een half jaar door te groeien naar de functie van advocaat- stagiair(e) en te starten met de beroepsleiding.

Wij zijn gevestigd in hartje Rotterdam, aan de Blaak en goed bereikbaar met het OV.

Ploum iets voor jou?

Werken bij Ploum betekent werken voor een echt Rotterdams, no-nonsense advocaten- en notarissenkantoor. Wij zijn duidelijk anders. En onze cliënten ervaren dat. We realiseren doelen met praktische oplossingen. Wij combineren onze vakkennis met praktijkervaring tot oplossingen die werken. Dat laatste kunnen we als geen ander. Het zit in ons DNA.

Voor nadere inlichtingen kun je contact opnemen met Matthijs Bolkenstein, Partner Banking & Finance, op telefoonnummer +31646630866 of Lucas Lustermans, Partner Banking & Finance, op telefoonnummer +31619850096.

Interesse?

Solliciteer dan direct via onderstaande button.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 29 september 2020

Vacaturekenmerken

Functie type

Dienstverband

Tijdelijk

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Rotterdam

Provincie

Zuid-Holland
Ploum, Rotterdam Law Firm is een onafhankelijk full service advocaten- en notarissenkantoor gevestigd in het hart van Rotterdam. Ploum heeft alle relevante juridische kennis…

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top