Nysingh zoekt een

Advocaat-stagiaire Bestuurs- en omgevingsrecht

Werken aan jezelf en de wereld om je heen. Dat is succes volgens Nysingh.

Deel deze vacature:

Ben jij op zoek naar je eerste stap binnen de advocatuur? Bij Nysingh zijn we op zoek naar een gedreven en ambitieuze advocaat-stagiaire voor ons team Bestuurs- en omgevingsrecht binnen de sectie Vastgoed, Markt en Overheid in Arnhem!

Jouw rol

Als advocaat-stagiaire Bestuurs- en omgevingsrecht bij Nysingh voel jij je thuis in de wereld van de overheid. De ene keer werk je samen met anderen aan een omvangrijk infrastructureel project. De andere keer adviseer of procedeer je over verschillende bestuursrechtelijke onderwerpen op het gebied van omgevingsrecht, bestuursrecht en kwesties van openbare orde. In deze rol werk je nauw samen met ervaren advocaten aan zaken en projecten. Je adviseert en procedeert voor diverse opdrachtgevers, waaronder provincies, gemeenten, waterschappen, zorgaanbieders en ondernemingen. Je takenpakket zal onder andere bestaan uit:

 • het adviseren van cliënten over vraagstukken op de hiervoor benoemde onderwerpen;
 • het opstellen van processtukken en het procederen bij de bestuursrechter;
 • het begeleiden van cliënten bij vergunningaanvragen en ruimtelijke ordeningsprocedures;
 • het onderhouden van contacten met overheidsinstanties en andere betrokken partijen;
 • het bijhouden van ontwikkelingen binnen het vakgebied en kennisdeling met jouw collega’s en cliënten.

Je zult in eerste instantie starten als juridisch medewerker binnen ons Bestuurs- en omgevingsrecht team en doorgroeien naar advocaat-stagiaire met de intentie om in september 2024 te starten met de beroepsopleiding.

De sectie

De sectie Vastgoed, Markt en Overheid bestaat uit ruim dertig advocaten en (kandidaat-)notarissen en een ervaren secretariaat. De sectie heeft onder andere specialisten in het bestuursrecht, omgevingsrecht, marktordening en vastgoed. De verschillende secties van Nysingh werken nauw samen om onze cliënten op verschillende rechtsgebieden optimaal te kunnen bedienen.

Onze sectie Vastgoed, Markt en Overheid bevindt zich grotendeels in Arnhem. Enkele advocaten binnen de sectie zijn werkzaam op onze locaties in Utrecht en Zwolle. Gedurende je opleiding is het de bedoeling dat je minimaal vier dagen per week op ons kantoor in Arnhem werkt.

Wie ben jij?

 • je hebt een (bijna) afgeronde masteropleiding Nederlands Recht;
 • je hebt affiniteit met het werken voor opdrachtgevers in een politiek bestuurlijke omgeving of bent bereid je hierin verder ontwikkelen;
 • je bent ambitieus, leergierig en hebt een proactieve houding;
 • je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bent in staat om complexe juridische vraagstukken op een begrijpelijke manier uit te leggen aan cliënten;
 • je bent betrokken en gericht op samenwerken.

Wat bieden wij jou?

Bij Nysingh vinden wij het belangrijk dat jij jezelf kunt ontwikkelen en kunt groeien in een professionele werkomgeving. Zo bieden wij jou:

 • de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding uit te groeien tot een goede advocaat-medewerker binnen een top 20 kantoor;
 • een hecht en divers team met starters en professionals die jou willen helpen in je ontwikkeling op zowel vakinhoudelijk als persoonlijk gebied;
 • een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 28 vakantiedagen, 2 vaste verlofdagen op jaarbasis én studieverlofdagen.
 • een intern opleidingsprogramma gericht op persoonlijke ontwikkeling;
 • een iPhone en laptop;
 • een laagdrempelige en toegankelijke kantoorcultuur waarin je met gemak bij elkaar binnenloopt voor inhoudelijk overleg of wat gezelligheid;
 • gezellige kantooractiviteiten zoals kantoorborrels, wintersport, een jaarlijkse barbecue en Jong-Nysingh uitjes voor onze jonge medewerkers!

De procedure

Enthousiast geworden? Solliciteer direct en stuur jouw cv, motivatiebrief, cijferlijsten en eventuele (stage)beoordelingen naar ons op. Binnen twee weken hoor je of we je uitnodigen voor een eerste gesprek. Een assessment, tweede gesprek en meeloopdag maken deel uit van de verdere sollicitatieprocedure.

We vertellen je graag meer!

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Vera Textor (06 12 39 39 56 / vera.textor@nysingh.nl). Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem gerust contact op met onze campus recruiter Yola Guiking (06 83 49 68 58 / yola.guiking@nysingh.nl). Wij staan je graag te woord!

Werken bij Nysingh

We zijn een full service advocaten- en notarissenkantoor met locaties in Arnhem, Utrecht en Zwolle met meer dan 100 advocaten en notarissen. We zijn thuis in de organisaties die Nederland vormen in de sectoren ondernemingen, overheid, zorg, onderwijs en de verzekeringsbranche. Met onze brede ervaring en specifieke kennis zijn we dagelijks met hun uitdagingen in de weer en daar doe jij ook vanaf dag een actief aan mee. Daarom werk je hier altijd nauw samen in integrale teams, die steeds opnieuw samengesteld worden per zaak. Zo zorgen we ervoor dat onze cliënten altijd, op tijd, de juiste afslag nemen.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 10 juni 2024
Verloopdatum: 08/09/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Arnhem

Provincie

Gelderland
Succes volgens Nysingh We zijn een full service advocaten- en notarissenkantoor met locaties in Arnhem, Utrecht en Zwolle met meer dan 100 advocaten en…
Scroll naar boven