Dirkzwager zoekt een

Advocaat-stagiair(e) Bestuursrecht

Ga als advocaat-stagiair(e) aan de slag in een maatschappelijk relevante, uitdagende bestuusrechtprakijk

Deel deze vacature:

Wat ga je doen?

Je gaat als advocaat-stagiair aan de slag in een maatschappelijk relevante, uitdagende bestuursrechtpraktijk. Je treedt niet alleen op voor overheden, maar bijvoorbeeld ook voor netbeheerders, financiële toezichthouders en andere grote ondernemingen.

Je werkt onder begeleiding van een ervaren patroon in een divers team en volgt de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Waar ga je werken?

Het bestuursrecht is veelzijdig. De zaken die je behandelt spelen zich af middenin de maatschappij. Je houdt je dagelijks bezig met complexe dossiers op gebieden als de energietransitie, toezicht en handhaving, en de openbaarheid van bestuur. Je staat cliënten bij met uitstekend juridisch advies. Daarbij heb je steeds oog voor de onderliggende maatschappelijk context. Ook treed je regelmatig op in gerechtelijke procedures; je toga hangt als bestuursrechtadvocaat nooit lang ongebruikt in de kast.

Dit alles doe je in samenwerking met collega’s die passie hebben voor hun vak. Intern is de werksfeer open en informeel. Je team maakt onderdeel uit van de sectie Overheid & Vastgoed. Je werkt daarnaast nauw samen met andere advocaten, (kandidaat-)notarissen en fiscalisten.  Het contact met onze cliënten is laagdrempelig en proactief.

Wie ben jij?

Je bent (bijna) afgestudeerd en klaar voor de start van je carrière als advocaat. Je hebt affiniteit met het bestuursrecht. Je bent analytisch sterk en beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden. Je bent op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen en weet die te vertalen naar je juridisch-inhoudelijke werk. Je bent open, sociaal en kunt goed werken in teamverband. Je bent assertief en durft jouw standpunten te verdedigen, zowel binnen kantoor als daarbuiten.

Wat bieden we je?

Een uitdagende werkomgeving waar je op hoog niveau nauw samenwerkt met collega’s en cliënten. Daarnaast bieden we je:

  • Een marktconform salaris. Een eerstejaars advocaat verdient bij Dirkzwager € 4.005,- bruto per maand;
  • Een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplanregeling, een thuiswerkvergoeding voor de dagen dat je (eventueel) thuis werkt, een budget om een thuiswerkplek in te richten, een laptop en een telefoon;
  • Veel trainings- en opleidingsfaciliteiten (vakinhoudelijk en soft skills), ook naast de (standaard) beroepsopleiding;
  • Een team met enthousiaste collega’s die open en informeel samenwerken;
  • Leuke evenementen, zoals de wekelijkse vrijdagmiddagborrel, sectie-uitjes, barbecues en een jaarlijks tennistoernooi en skitrip;
  • Een goede work-lifebalance.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 29 maart 2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Arnhem

Provincie

Gelderland

Salarisindicatie

4005,00 bruto per maand
Maak kennis met Dirkzwager, waar advocaten, notarissen en fiscalisten geïntegreerde dienstverlening leveren. Dirkzwager is een fullservice kantoor, gericht op middelgrote en grote (inter)nationale ondernemingen…
Scroll naar boven