Dirkzwager zoekt een

Advocaat-stagiair(e) ondernemingsrecht (gezondheidszorg)

Deel deze vacature:

Wat ga je doen?
Als advocaat-stagiair(e) ondernemingsrecht binnen de sectie Gezondheidszorg van Dirkzwager werk je voornamelijk voor zorgaanbieders zoals (universitaire) ziekenhuizen, zelfstandige behandelcentra, GGZ-instellingen, revalidatieklinieken, jeugdzorginstellingen en verpleeg- en thuiszorginstellingen.

Je adviseert zorgaanbieders over het aangaan van samenwerkingsverbanden (samenwerkingsvorm, inrichting, joint venture overeenkomst), fusies (bestuurlijke fusies, bedrijfsfusies en juridische fusies) en overnames (M&A). Ook stel je commerciële contracten op, zoals uitbestedingsovereenkomsten en dienstverleningsovereenkomsten, en adviseer je zorgaanbieders over andere ondernemingsrechtelijke vraagstukken binnen de gezondheidszorg zoals over geschillen met leveranciers, (toelatings)vergunningen of medezeggenschapskwesties. Daarnaast verzorg je regelmatig lezingen of in-house workshops op maat.

Je gaat aan de slag in een dynamische adviespraktijk waarbij je ook regelmatig samenwerkt  met collega’s met andere aandachtsgebieden, zoals arbeidsrecht, IE/ICT, privacy en zorgvastgoed. Je hebt contact met bestuurders, bestuurssecretarissen, bedrijfsjuristen, toezichthouders, zorgmanagers en zorgverleners. In de zorgsector komen allerlei juridische, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen samen. De sector is volop in beweging. Dat maakt het werk extra interessant én uitdagend.

Meer weten over de inhoud van deze functie? Neem contact op met Marieke van Dongen of Rosanne Kuiper. Je bereikt hen via telefoonnummer (024) 381 31 53.

Het team
Je maakt deel uit van de praktijkgroep Ondernemingsrecht in de zorg dat zowel vanuit onze vestiging in Arnhem als vanuit onze vestiging in Nijmegen werkt. De praktijkgroep bestaat momenteel uit vier advocaten en een student-medewerker en werkt binnen de sectie Gezondheidszorg nauw samen met veertien andere collega’s. Al je collega’s binnen de sectie Gezondheidszorg zijn actief in de zorgsector, vooral binnen het civiel recht en het ondernemingsrecht. Iedere advocaat heeft hierbij zijn of haar eigen aandachtsgebied, zoals medische aansprakelijkheid, tuchtrecht, privacyrecht en ondernemingsrecht in de zorg. Je wordt gestimuleerd om nieuwe focusgebieden te ontwikkelen.

Wie ben jij?
Jij bent afgestudeerd in het Nederlands recht en klaar voor de start van je carrière als advocaat bij een gerenommeerd en gespecialiseerd kantoor met gelijkgestemde professionals. Uiteraard heb je kennis van of belangstelling voor de zorgsector en ben je geïnteresseerd in het ondernemingsrecht en contractenrecht. Daarnaast:

 • Werk je graag aan complexe ondernemingsrechtelijke vraagstukken die vragen om creatieve oplossingen.
 • Beschik je over uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden.
 • Heb je een dienstverlenende instelling en goede communicatieve vaardigheden die bijdragen aan het opbouwen en onderhouden van goede contacten met onze cliënten.
 • Krijg je energie van het werken in teamverband, maar kun je ook goed zelfstandig werken.
 • Lever je graag een actieve bijdrage aan kennisontwikkeling door het geven van cursussen / webinars en door mee te schrijven aan publicaties, zowel op onze website als in vakbladen.

Wat bieden we je?
Een uitdagende werkomgeving waar je op hoog niveau nauw samenwerkt met collega’s en cliënten. De sfeer binnen het team is positief en collegiaal. Daarnaast bieden we je:

 • Goede individuele persoonlijke begeleiding.
 • Een open cultuur en een informele sfeer.
 • Ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling: de mogelijkheid om je te specialiseren en een eigen praktijk op te bouwen. Declarabele uren en niet-declarabele activiteiten (waaronder begeleiding en ontwikkeling) zijn even belangrijk.
 • Een marktconform salaris. Een eerstejaars stagiaire verdient bij Dirkzwager € 3.659,00.
 • Een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een winstdelingsregeling (we presteren als kantoor), een fietsplanregeling, een thuiswerkvergoeding voor de dagen dat je (eventueel) thuis werkt, een budget om een thuiswerkplek in te richten, een laptop en een telefoon.
 • Collega’s die ook buiten werktijd gezellige dingen met elkaar doen.
 • Leuke evenementen, zoals de wekelijkse vrijdagmiddagborrel, sectie-uitjes, bbq’s en een jaarlijks tennistoernooi en skitrip.
 • Een goede work-life balance.
 • De mogelijkheid om mee te praten over de toekomst van Dirkzwager.

Heb je interesse in deze vacature? Dan willen wij je graag aanmoedigen om te solliciteren. Dirkzwager streeft naar gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor iedereen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat we tot de mooiste resultaten komen als we verschillende persoonlijkheden, perspectieven en achtergronden samenbrengen in onze organisatie.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 18 januari 2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Nijmegen

Provincie

Gelderland

Salarisindicatie

Max. € 3.659,00
Maak kennis met Dirkzwager, waar advocaten, notarissen en fiscalisten geïntegreerde dienstverlening leveren. Dirkzwager is een fullservice kantoor, gericht op middelgrote en grote (inter)nationale ondernemingen…
Scroll naar boven