Gemeente Den Haag zoekt een

Afdelingsmanager Juridische Planvorming & Omgevingsrecht

Deel deze vacature:

Als afdelingsmanager Juridische Planvorming & Omgevingsrecht maak jij het verschil bij het implementeren en uitrollen van de Omgevingswet.

Wat ga je doen?

Bij de gemeente Den Haag, in dit geval specifiek bij de Dienst Stedelijke Ontwikkeling staan wij voor een aantal grote opgaven: Hoe bieden we ruimte aan extra inwoners? Hoe gaan we om met de dynamiek van deze groei? En hoe zorgen we voor een toekomstbestendige groei van de stad? Dichterbij in de tijd is 1 juli 2022 een belangrijke dag; de dag waarop de Omgevingswet van kracht wordt.

Om de aanloop naar de Omgevingswet en het traject ná 1 juli 2022 in goede banen te leiden zijn wij op zoek naar een afdelingsmanager Juridische Planvorming & Omgevingsrecht.

Als afdelingsmanager geef je direct en indirect leiding aan een team van 18 collega’s, bestaande uit de planjuristen die verantwoordelijk zijn voor het opstellen van bestemmingsplannen en het voorbereiden op het omgevingsplan en het programmateam voor de concernbrede implementatie van de Omgevingswet waarvoor een programmamanager aanwezig is.. Integraal werken staat hoog op de agenda, niet alleen omdat wij dit belangrijk vinden maar ook omdat de Omgevingswet dit van ons vraagt. In je rol als afdelingsmanager heb je een veelzijdige functie. Enerzijds heb je in je leidinggevende rol de verantwoordelijkheid over de algemene P-taken en de financiën. Anderzijds ga je ook aan de slag met het opzetten, uitrollen van het reilen en zeilen rondom het Omgevingsplan en ben je sparringspartner/leidinggevende voor de programmamanager en het programmateam voor de implementatie van de Omgevingswet. Hierin is veel ruimte voor zelfstandigheid en initiatief om dit op een duurzame manier vorm te geven. Er ligt een belangrijke veranderopgave voor je klaar om samen met de planjuristen de omgevingswet te implementeren in het omgevingsplan.

Jouw rol is veelzijdig, maar ook pittig. De Omgevingswet is nieuw en er gaat veel veranderen. Dit vraagt veel van jou, maar ook van je team. Naast het opzetten en uitrollen van de Omgevingswet per 1 juli 2022 lopen de huidige dagelijkse werkzaamheden vanzelfsprekend door. Dit vraagt om het maken van de juiste keuzes; wat doen we vandaag en wat is voor morgen?

De Omgevingswet biedt interessante, innovatieve kansen en als afdelingsmanager Juridische Planvorming & Omgevingsrecht laat jij deze kansen uiteraard niet liggen. Waar wij bijvoorbeeld op het gebied van het thema participatie de bewoners voornamelijk standaard per brief informeerden willen wij de Haagse burger veel meer betrekken en meer in gesprek gaan.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een afdelingsmanager Juridische Planvorming & Omgevingsrecht die in staat is om resultaten te behalen en ons weet klaar te stomen op de implementatie van de Omgevingswet. Als afdelingsmanager ben je in staat om deze klus, waarin veel wordt gevraagd, te klaren met een klein team. Wij vragen dan ook van jou dat je in staat bent om het team continue te blijven coachen.

Als afdelingsmanager kun je goed samenwerken, ben je omgevingsbewust en laat je geen kansen liggen die ervoor zorgen dat wij meer integraal gaan werken en draag je bij aan belangrijke thema’s zoals de energietransitie, mobiliteit en participatie naar een hoger plan tillen.

Daarnaast vragen wij;

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring; bij voorkeur een jurist met managementervaring en ervaring met wetgeving op het gebied van ruimtelijke ordening;
 • Relevante werkervaring op het gebied van het omgevingsrecht;
 • Ervaring in een politiek bestuurlijke organisatie.

Wat bieden wij?

De kans om écht bij te dragen aan de implementatie van de Omgevingswet die ingaat op 1 juli 2022. Je krijgt volop de ruimte om zelfstandig jouw eigen initiatieven hierin uit te rollen die positief bijdragen aan belangrijke opgaves zoals mobiliteit, participatie en de energietransitie. Je wordt manager van een team van professionals die vakinhoudelijk gedreven zijn. Er heerst een open sfeer waarin wij elkaar vertrouwen, doen we af en toe een drankje of houden wij (digitaal) een pubquiz.

Ook kun je rekenen op:

 • een salaris van minimaal €4.777,- maximaal € 6.365,- bruto per maand (schaal 13) op basis van een volledige (36-urige) werkweek; (doorgroeien naar schaal 14 behoort tot de mogelijkheden, waarbij het salaris minimaal €5.075,- en maximaal €6.994,- is)
 • een arbeidsovereenkomst voor een jaar, eventueel met een proeftijd. Bij goed functioneren is er mogelijkheid tot verlenging of een vast dienstverband. Heb je bij de gemeente Den Haag een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd of heb je recht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd in verband met de ketenbepaling, dan behoud je je arbeidsrecht;
 • een 36-urige werkweek , met ruimte om compensatieverlof op te bouwen.

Daarnaast hebben we voor jou een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket, zoals:

 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • opname in het ABP-pensioenfonds;
 • een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool in het Stadhuis.

Wie zijn wij?

Werken voor Den Haag betekent niet alleen werken voor een bijzondere stad, maar ook werk doen dat er echt toe doet. Het vraagt om de inzet van veel mensen om alles voor elkaar te krijgen. Of je nu beleidsadviseur bent of civiel technisch projectleider, verpleegkundige, informatiearchitect of inkoopadviseur, ook jij kunt jouw bijdrage leveren aan onze ambities.

Meer weten

Voor meer informatie over de inhoud van de functie of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Ludo Steenmetser, directeur Dienst Stedelijke Ontwikkeling op telefoonnummer 06-15035675

Extra informatie

 • Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op www.werkenvoordenhaag.nl/arbeidsvoorwaarden
 • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure.
 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden.
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt deel uit van de procedure.
 • Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 24 november 2021
Verloopdatum: 12/12/2021

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

€4777 - €6365
Scroll naar boven