doesburg zoekt een

Allround Juridisch Adviseur

Wie heeft oog voor juridische kwaliteit? Dat heb jij! Dat doe jij! Krijg je energie van een grote diversiteit aan juridische vraagstukken die zich op het gebied van het publiek- en privaatrecht afspelen? En zoek je een plek waar je het verschil kan maken? Dan is de functie van allround juridisch adviseur de perfecte baan voor jou!

Deel deze vacature:

Allround Juridisch Adviseur
Doesburg │ 16-24 uur per week │ WO │ Max. € 5.009,- bij 36 uur

Wat ga je doen?

Bij Doesburg hebben we te maken met uiteenlopende juridische vraagstukken. Zo behandelen we bezwaarschriften en vertegenwoordigen de gemeente bij rechtszaken. In Doesburg adviseren we over de volle breedte. De juridische vraagstukken zijn grotendeels bestuursrechtelijk, maar kunnen ook privaatrechtelijk van aard zijn. Je kunt hierbij denken aan gemeenschappelijke regelingen/samenwerkingsverbanden, verordeningen, subsidies, advisering in het sociaal domein en privacy. Maar ook verschillende soorten overeenkomsten en juridische kwaliteitszorg komen aan de orde.

Je takenpakket in hoofdlijnen:

 • Je bent secretaris van de commissie bezwaarschriften, die adviseert over te nemen beslissingen op bezwaar op het gebied van het fysiek en sociaal domein; Ook ben je betrokken bij (hoger) beroepszaken en toets je collegevoorstellen op juridische kwaliteit en kom je met verbetervoorstellen;
 • Je treedt op als Woo-coördinator en contactpersoon en bent betrokken bij de behandeling en afhandeling van Woo-verzoeken;
 • Je bent vraagbaak en sparringpartner voor de collega’s van alle inhoudelijke teams en de collega’s van de verschillende teams. Je adviseert hen en het bestuur met een integrale- en strategische blik over juridische vraagstukken.

Het teamonderdeel juridische zaken

Juridisch zaken maakt onderdeel uit van het team Externe- en Interne Dienstverlening bestaat uit 2 juridische adviseurs (waarvan 1 vacature) en 1 administratief juridisch medewerker. Als team bieden wij kwaliteit, zijn we betrouwbaar en gedreven. Samen zetten we ons in voor een optimale dienstverlening aan bestuur, collega’s en onze inwoners.

Over jou

Jouw talent is dat je een echte verbinder bent. Je begrijpt de verschillende belangen van een inwoner, een journalist, een ondernemer, manager of bestuurder en gaat op zoek naar de vraag achter de vraag. Je kunt niet-juristen helder uitleggen welke juridische keuzes en dilemma’s er zijn. Maar wat vooral belangrijk is: je staat stevig in je schoenen en je blijft kalm in onze dagelijkse hectiek!

Jij:

 • Je wilt graag je werk als jurist uitvoeren in de breedte. Je hebt een goede bestuurlijk-politieke antenne en bent een goede (strategische) sparringpartner voor collega’s en bestuur;
 • Je bent service- en resultaatgericht.;
 • Je weet, na een goede analyse, je kennis in adviezen om te zetten die goed en praktisch aansluiten bij het primaire proces;
 • Bij voorkeur ben je meester in de rechten;
 • Je beschikt over ruime werkervaring binnen een de juridische afdeling van een gemeente;
 • Je bent proactief, schakelt snel en bent steeds op zoek naar kansen en oplossingen. Je hebt een gezonde doenersmentaliteit en weet en durft in alle drukte van grote en kleine zaken prioriteiten te stellen;
 • Je werkt samen vanuit een open en positieve houding, mensen weren je te vinden met hun juridische vraagstukken.

Dit is ons aanbod

Wij bieden jou een interessante, afwisselende baan, waarbij je een kans wordt geboden om in een kleine organisatie met een breed takenpakket werkzaam te zijn. De werksfeer is informeel, eigenaarschap vinden we belangrijk. Daar staat tegenover dat wij werktijd en -plek flexibel zijn.

Je kunt rekenen op een fijne samenwerking met collega’s die jou warm ontvangen en je graag meenemen in de werkwijze van Doesburg. De focus leggen we op het samen behalen van resultaten.

Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden:

 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Afhankelijk van opleiding en ervaring is het salaris maximaal € 5.009,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een volledige werkweek (36 uur);
 • Een extra budget (IKB) bovenop je brutosalaris van 17,05%. Je kunt dit budget flexibel inzetten zoals je zelf wilt: voor je ontwikkeling, extra verlof kopen of het budget laten uitbetalen voor extra inkomen;
 • Een goede pensioenregeling via het ABP-pensioenfonds;
 • Betaald ouderschapsverlof;
 • Goede opleidingsmogelijkheden waaronder onbeperkt toegang tot onze online academie. Graag investeren we in jou, zodat jij je verder kunt ontwikkelen;
 • Je kunt hybride werken. Als je thuis werkt, krijg je per dag een thuiswerkvergoeding. Daarnaast kan je een vergoeding krijgen voor het inrichten van je thuiswerkplek. Vanzelfsprekend heeft iedereen een eigen telefoon en laptop. Op het multifunctionele stadskantoor, thuis of elders, we doen er alles aan zodat jij je werk goed kunt doen.

Wij zijn Doesburg

Doesburg is een organisatie met ruim 100 medewerkers. Het team Externe- en Interne Dienstverlenging bestaat uit Financiën, I&A, DIV, P&O, publieke dienstverlening, belastingen, communicatie, juridische zaken, bestuurssecretariaat en ondersteuning en facilitaire zaken.

Onze organisatie is volop in ontwikkeling. Verantwoordelijkheden zijn laag in de organisatie belegd. Onze werkcultuur kenmerkt zich door korte lijnen, benaderbaarheid en een praktische inslag. We willen een inclusieve organisatie zijn waar jij met jouw talenten, voorkeuren en achtergrond ook veel kunt leren en doen.

Meer Informatie?

Neem voor meer informatie over de inhoud van deze functie contact op met Dorothee Peters, manager Externe- en Interne Dienstverlening, op het telefoonnummer 0313-481386 of met Jetta Scheper, senior juridisch adviseur, bereikbaar op telefoonnummer 0313- 4813436.

Liever eerst informeel kennismaken voordat je solliciteert? Dat kan altijd. Bel gerust voor een afspraak met Dorothee of Jetta.

Enthousiast geworden?

Wanneer jouw interesse voor deze functie is gewekt, willen we je heel graag ontmoeten. Stuur ons je motivatie(brief) en cv middels de sollicitatiebutton. Wij nemen je sollicitatie meteen in behandeling en reageren daarop z.s.m.

De vacature heeft geen sluitingsdatum omdat wij het gesprek aangaan met een kandidaat als we enthousiast worden van de motivatie en/of cv.

Deze vacature is tegelijkertijd in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang tijdens de procedure. Wij vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG) bij indiensttreding.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Jurist, Rechten, Legal, Bestuursrecht, Privaatrecht, Privacy, Commissie Bezwaarschriften, Bestuurlijk, Politiek, Overheid

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 25 oktober 2023
Verloopdatum: 25/10/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Doesburg

Provincie

Gelderland

Salarisindicatie

Max. € 5.009,- bij 36 uur
Scroll naar boven