Samenwerkende Veiligheidsregio’s Flevoland en Gooi en Vechtstreek zoekt een

Arbeidsjurist Organisatieontwikkeling en HR

Wij zijn op zoek naar een Arbeidsjurist Organisatieontwikkeling en HR.

Deel deze vacature:

Wij zijn op zoek naar een
Arbeidsjurist Organisatieontwikkeling en HR

Ben jij een arbeidsjurist met affiniteit voor beleidsvorming, arbeidsvoorwaarden en casuïstiek begeleiding met ruime ervaring op het brede werkveld van Organisatieontwikkeling & Human Resources (O&HR) die openstaat voor een nieuwe uitdaging? Voor het Team O&HR van de samenwerkende Veiligheidsregio’s Gooi & Vechtstreek en Flevoland zijn wij op zoek naar een positief en creatief juridisch beleidsadviseur met gevoel voor de juiste balans tussen organisatie en medewerker.

Wie ben jij?
Een beleidsadviseur die juridisch alles weet van rechtspositie en arbeidsvoorwaarden binnen de overheid. Je weet goed om te gaan met verschillende belangen binnen een politiek gestuurde organisatie en schakelt moeiteloos tussen partijen vanuit verschillende disciplines. Daarnaast ben je helder in je communicatie, mondeling en schriftelijk. Naast organisatiesensitief ben je flexibel, creatief en maak je graag zaken mogelijk. Verder heb je overtuigingskracht, ben je proactief en hou je van samenwerken. Heb je recente werkervaring op het vakgebied in de volle breedte binnen een veiligheidsregio of gemeente dan is dat een pré.

Je beschikt aantoonbaar over WO werk- en denkniveau en hebt tenminste een relevante, afgeronde opleiding op HBO-niveau.

Je hebt kennis op het gebied van arbeids- c.q, ambtenarenrecht en hebt daarnaast affiniteit met sociaal zekerheidsrecht en pensioenen.

Wat ga je doen?

 • Als arbeidsjurist O&HR leg je verantwoording af aan de Teamleider O&HR en ben je zijn/haar rechterhand op het gebied van arbeidsvoorwaarden, rechtspositie, HR-beleid en organisatieontwikkeling.
 • Je signaleert en vertaalt relevante interne en externe ontwikkelingen, jurisprudentie, wetswijzigingen naar integrale adviezen en ontwikkelt nieuw beleid en regelgeving op tactisch en strategisch niveau. Samen met de collega’s van O&HR vertaal je vervolgens het beleid naar uitvoering.
 • Je bent vraagbaak en klankbord voor de adviseurs O&HR en andere collega’s op het gebied van arbeidsvoorwaarden en rechtspositie.
 • Je staat leidinggevenden en adviseurs O&HR bij in complexe casuïstiek, maatwerkbesluiten en indien nodig bij ontslagonderhandelingen.
 • Je verzorgt de advisering aan OR, treedt op als secretaris van het GO (Georganiseerd Overleg) en participeert actief in landelijke overleggen op het vakgebied.
 • Je vertegenwoordigt de organisatie in voorkomende situaties in bezwaar- en beroepsprocedures en bij klachteninstanties voor personeel. Je treedt wanneer nodig op als secretaris van de bezwarencommissie personele aangelegenheden.
 • Je beoordeelt de juridische aansprakelijkheid bij dienstongevallen en de daaruit voortvloeiende aanspraken voor medewerkers.


Wat bieden wij?

 • Een boeiende en uitdagende functie in een organisatie die volop in beweging en ontwikkeling is;
 • Een tijdelijke aanstelling bij wijze van proef voor 1 jaar met de intentie deze bij goed functioneren om te zetten naar een vast dienstverband;
 • Je komt in dienst van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, en bent werkzaam voor beide regio’s (Flevoland en Gooi en Vechtstreek);
 • Een maximaal bruto maandsalaris schaal 11 van € 5.773, – op basis van een 36- urige werkweek. Afhankelijk van opleiding en ervaring kan je geplaatst worden in aanloopschaal 10;
 • Bovenop je brutosalaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 18,63%. Dit IKB kun je naar eigen inzicht inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije tijd of geld;
 • Een pensioenregeling bij het ABP;
 • Tegemoetkoming in je reiskosten woon-werkverkeer, thuiswerkvergoeding, een werkgeversbijdrage voor je zorgverzekering en korting op verschillende particuliere verzekeringen.


De organisatie
Het doel van Veiligheidsregio’s Flevoland en Gooi en Vechtstreek is zorgen voor een zo veilig mogelijke leef- en werkomgeving van de inwoners in de gemeenten Flevoland en Gooi en Vechtstreek. Om kwetsbaarheid te verminderen en de kwaliteit te kunnen verbeteren, hebben de beide veiligheidsregio’s eind 2019 een samenwerkingsovereenkomst getekend, waarbij de beide organisaties elkaar versterken en aanvullen op alle terreinen die het werkgebied van de veiligheidsregio raken.

De context van de omgeving is dynamisch, complex en veeleisend voor wat betreft de maatschappelijke opgaven en toenemende eisen van wet- en regelgeving. Denk hierbij aan versterking crisisbeheersing, wijziging gemeenschappelijke regeling en wet veiligheidsregio’s, aanpassing governance, preparatie op nieuwe risico’s als natuurbranden en cybercrime.

Om deze reden is de arbeidsjurist O&HR een unieke functie over twee regio’s. Het team bestaat verder uit de Teamleider O&HR, nog één professional op het gebied van arbeidsvoorwaarden, 8 medewerkers Personeels- en Salarisadministratie, 5 adviseurs O&HR en een recruiter.

Ben jij de juiste match voor deze vacature?
Dan lezen wij dit graag in een inspirerende motivatiebrief en cv die je kunt insturen voor dinsdag 28 mei 2024 via onze sollicitatiepagina. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 4 juni 2024, houd deze dag graag vrij in je agenda!

We werven tegelijkertijd in- en extern. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur. Een assessment kan deel uitmaken van het verdere selectieproces. Dit vindt plaats op 11 juni 2024.

Meer informatie over deze functie of over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Marlinde Sondervan, Recruiter, via m.sondervan@brandweerflevoland.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 13 mei 2024
Verloopdatum: 13/05/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Hilversum

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

€ 5.773, - op basis van een 36- urige werkweek
Scroll naar boven