Provincie Utrecht zoekt een

Arbeidsjurist

Ben jij een arbeidsjurist met affiniteit voor arbeidsvoorwaarden en casuïstiekbegeleiding met ervaring op het gebied van arbeidsrecht en sociale zekerheid? Voor het team Human Resources & Organisatie (HRO) zijn wij op zoek naar een arbeidsjurist met een gevoel voor de juiste balans tussen organisatie en medewerker.

Deel deze vacature:

De provincie Utrecht is op zoek naar een

Arbeidsjurist

36-40 uur per week | schaal 11 | jaarcontract met uitzicht op vast

Ben jij een arbeidsjurist met affiniteit voor arbeidsvoorwaarden en casuïstiekbegeleiding met ervaring op het gebied van arbeidsrecht en sociale zekerheid? Voor het team Human Resources & Organisatie (HRO) zijn wij op zoek naar een arbeidsjurist met een gevoel voor de juiste balans tussen organisatie en medewerker. 

Wat ga je doen?
Als arbeidsjurist adviseer je op het gebied van arbeidsvoorwaarden, rechtspositie, sociale zekerheid en pensioenen aan het management, waarbij het accent ligt bij de uitvoering. Je signaleert, vertaalt en toetst relevante interne en externe ontwikkelingen, jurisprudentie, wetswijzigingen en integrale adviezen en vertaalt beleid naar uitvoering gericht op de interne organisatie. Denk hierbij aan het opstellen van besluitvormingsdossiers en het geven van juridisch advies. Daarnaast ben je vraagbaak en klankbord voor de adviseurs HR en andere collega’s op het gebied van arbeidsvoorwaarden en rechtspositie, staat het management en adviseurs bij in complexe casuïstiek, maatwerkbesluiten en indien nodig bij ontslagonderhandelingen, en stel je verweerschriften op.

Wie zoeken wij?
Jij bent een ervaren arbeidsjurist met – bij voorkeur – een academisch werk- en denkniveau binnen het arbeids- en ambtenarenrecht, die up-to-date is op het gebied van rechtspositie en arbeidsvoorwaarden binnen de overheid. Ook heb je ervaring met sociaal zekerheidsrecht en pensioenen. Als arbeidsjurist kun je binnen de gestelde kaders opereren. Je weet goed om te gaan met verschillende belangen binnen een politiek gestuurde organisatie en schakelt moeiteloos tussen partijen vanuit verschillende disciplines. Daarnaast ben je helder in je communicatie, mondeling en schriftelijk. Naast organisatiesensitief ben je flexibel, creatief en maak je graag zaken mogelijk. Verder beschik je over uitstekende adviesvaardigheden, ben je pro-actief en heb je overtuigingskracht. Je bent een verbinder en gericht op een positieve teamwerking.

Wat bieden wij?
Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder.

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm.

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:

  • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 36-40 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
  • een salaris van maximaal € 5.564,56 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 11);
  • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd;
  • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband;
  • een goede pensioenopbouw;
  • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar;
  • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.

NB. De CAO voor de Provinciale Sector is nog niet aangemeld; een aantal arbeidsvoorwaarden kunnen ten positieve wijzigen.

Contactinformatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Olga de Weerd, Teamleider HRO a.i., telefoon 06 330 09 705 of Charlotte Stessel, arbeidsjurist, telefoon 06 257 62 263.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Else Groenendijk, adviseur werving & selectie, telefoon (06) 185 87 956 of mail matchpoint@provincie-utrecht.nl.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk 21 juni a.s. via de sollicitatiebutton.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

Wie zijn wij?
Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Het domein Bedrijfsvoering (BIO) verzorgt alle uitvoerende bedrijfsvoeringstaken van de organisatie, zodat onze collega’s zich kunnen concentreren op de realisatie van de primaire doelstellingen. Wij richten ons op een integrale bedrijfsvoering, die past in de huidige tijd. Wij blijven onze producten en diensten ontwikkelen en verbeteren. Zo leveren wij een optimale ondersteuning en een dienstverlening met toegevoegde waarde voor de (interne) klanten te kunnen leveren.

Het team HRO is volop in ontwikkeling, met als ambitie om meer integraal te gaan werken. HRO richt zich op de ontwikkeling van de organisatie en onze medewerkers, de ontwikkeling van passend en toekomstgericht personeelsbeleid en de advisering en ondersteuning van managers en medewerkers.

In het team HRO zijn de volgende specialismen te onderscheiden: Personeels- en salarisadministratie, functioneel beheer, arbeids juridische advisering, HR advies, werving & selectie en beleids- en organisatie advies.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 5 juni 2024
Verloopdatum: 21/06/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Utrecht

Provincie

Utrecht

Salarisindicatie

Max €5.564,56
Scroll naar boven