Vitens N.V. zoekt een

Bedrijfsjurist

Vitens wint, produceert en levert schoon water. We pompen het uit de grond, zorgen voor de zuivering en brengen het 24 uur per dag, zeven dagen per week thuis bij maar liefst 5,8 miljoen Nederlanders. Bij de afdeling Bestuurlijke & Juridische Ondersteuning werken wij mee aan het veiligstellen van een veerkrachtige drinkwatervoorziening voor morgen en de verdere toekomst. Als gevolg van de vele veranderingen in onze omgeving en de nieuwe eisen die dit aan ons bedrijf stelt, zijn we op zoek naar versterking van ons team met een ondernemende, extraverte en sociaal sterke Bedrijfsjurist.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Binnen ons team van nu nog vier juristen vorm je een duo met een ervaren collega die wij wel onze ‘omgevingsjurist’ noemen. Jullie houden je met name bezig met alles wat op ons af komt als gevolg van actuele ontwikkelingen in de omgeving waar wij ons werk doen. Dossiers gaan over waterwinvergunningen, droogteschade, het Programma Aanpak Stikstof, (dreigende) vervuiling met PFAS, geothermie… kortom over het spanningsveld tussen onze taak als producent van veilig drinkwater en alle andere partijen met belangen op en onder de Nederlandse bodem. Van boeren tot olie- en gasmaatschappijen, van natuurbeschermers tot overheden. Naast dit soort specifieke zaken krijg je de komende jaren ook een coördinerende taak in een groot project: de implementatie van de nieuwe omgevingswet binnen de totale Vitens-organisatie. Enkele concrete taken zijn verder:

 • vertalen van relevante juridische ontwikkelingen naar richtlijnen voor Vitens;
 • signaleren van juridische risico’s en proactief informeren van betrokkenen;
 • initiëren en afhandelen van procedures, indien nodig met juridische hulp van buiten;
 • bewaken van formeel juridische aspecten en richtlijnen bij de bedrijfsvoering.

Generalist met brede blik

We noemden deze baan eerder al een ‘omgevingsjurist’. Dat kun je op verschillende manieren uitleggen. Dit is echt een functie voor een generalist die samen met de strategische omgevingsmanagers Vitens kan vertegenwoordigen in ons externe netwerk, bij onder meer de Vewin, waterschappen, bestuurders en wetgevers. Je moet weten hoe de wet in elkaar zit, maar ook hoe je hem vertaalt naar onze omgeving. Tegelijk vraagt jouw positie ook intern om gevoel voor wat er in je omgeving leeft. Welke belangen en gevoeligheden er zijn en hoe je alle neuzen in dezelfde – juridisch verantwoorde – richting krijgt. Wij vragen verder:

 • master Nederlands recht en minimaal vijf jaar werkervaring als jurist;
 • specialisatie in het publiek domein – omgevingsrecht, (drink)waterwet en bestuursrecht;
 • aantoonbare advies- en redactionele vaardigheden, sterk in presentaties;
 • integer, accuraat, enthousiast en overtuigend in onderhandelingen;
 • kennis van de drinkwatersector of de bereidheid je hier vól in te storten.

Gert van Beek, Manager Bestuurlijke & Juridische Ondersteuning

“Iedereen bij Vitens is zich bewust dat wij werken aan robuuste waterwinning voor nu én de generaties na ons. Water is allesbehalve stoffig. Er komen veel nieuwe vragen op ons af waar nog geen antwoorden voor zijn.”

Boeiend werk in dito omgeving

In deze functie kun je bijdragen aan een maatschappelijk relevant product in een dynamisch speelveld. Enerzijds krijg je te maken met zaken waar we weinig grip op hebben maar die wel onze omgeving beïnvloeden, zoals toenemende droogte. Anderzijds kun je ook ontwikkelingen helpen sturen, bijvoorbeeld door te overleggen met wetgevers over toepassing of zelfs aanpassing van richtlijnen. Jouw actieve rol in deze continu veranderende omgeving maakt het werk uitermate boeiend. Op het moment werken we vooral vanuit huis, maar hopelijk kunnen we elkaar straks weer wat vaker ontmoeten op ons hoofdkantoor in Zwolle. Wij bieden een interessant arbeidsvoorwaardenpakket:

 • maximum jaarsalaris € 84.974,- inclusief flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (FAB) en vakantiegeld;
 • 31,5 vakantiedagen, waarvan je een deel met het FAB kunt gebruiken voor het optimaliseren van je werk- en privébalans en/of voor je levensfase;
 • ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling van je vaktechnische en persoonlijke vaardigheden, waaronder een employability-budget van € 1.000;
 • mogelijkheden om thuis of op onze kantoren flexibel te werken, met onder meer een smartphone en laptop ‘van de zaak’ en een mobiliteitsbudget;
 • de kans om je expertise in te zetten bij internationale (water)projecten in ontwikkelingslanden.

Kom je ons team versterken?

Ben je net zo enthousiast geworden over de functie als wij dat zijn? Dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk, maar voor 30 december, jouw sollicitatie via de “solliciteer” button.

Wil je eerst meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Gert van Beek, Manager Bestuurlijke & Juridische Ondersteuning via 06-53624323 of per mail via gert.vanbeek@vitens.nl. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Hank Kuit (Corporate Recruitment Manager) via e-mail: hank.kuit@vitens.nl of telefonisch: 06-22202513

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 3 december 2020

Vacaturekenmerken

Functie type

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Zwolle

Provincie

Overijssel

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top