Bedrijfsjurist

Deel deze vacature:

Bij Waterschap Zuiderzeeland beheren we dijken, watergangen, gemalen en waterzuiveringen. Hiermee zorgen we voor veiligheid en voldoende en schoon water.

We zijn op zoek naar bedrijfsjuristen voor het team Juridische Zaken en Grondzaken die ons gaan helpen om ons waterwerk goed en volgens de regels te kunnen doen.

Waterschap Zuiderzeeland te Lelystad is op zoek naar een

Bedrijfsjurist

maximaal € 5340 bruto per maand bij 36 uur | 32-36 uur | 21% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Waar jij aan bijdraagt:

Als bedrijfsjurist help je het waterschap om te kijken naar mogelijkheden en adviseer je over het beheersen van risico’s. Je maakt deel uit van het team Juridische Zaken en Grondzaken. Samen met 9 collega’s adviseer en ondersteun je de organisatie, afdelingsmanagers en projectleiders bij juridische vraagstukken met een brede blik. Je werkt daarbij intensief samen met de overige kennisgebieden van de afdeling Bestuur en Bedrijfsvoering.

Een dag als bedrijfsjurist:

De ene dag beoordeel je een concept projectplan en adviseer je over een samenwerking tussen het waterschap en een gemeente. De volgende dag vertegenwoordig je het waterschap in een bezwaar- of beroepsprocedure. Tussendoor adviseer je samen met een van je collega’s van een ander kennisgebied (zoals inkoop of financiën) van de afdeling, behandel je een ingediend Woo-verzoek of treed je op als (plaatsvervangend) secretaris van de bezwarencommissie. Kortom, je rol is breed, van adviseren en het actief delen van je juridische kennis – in verbinding met de andere kennisgebieden- met de organisatie, tot de uitvoering zoals het meeschrijven aan bestuursovereenkomsten.

Jouw profiel:

Je bent een professional met een pragmatische insteek die samen met collega’s of alleen lekker aan de slag gaat. Je kunt relativeren en hebt humor. Je kunt overtuigen, denken in oplossingen en je hebt oog voor bestuurlijke verhoudingen. Je kunt snel schakelen tussen verschillende onderwerpen, adviesvormen en klanten. Je bent nieuwsgierig en stelt kritische vragen met als doel te leren en/of te verbeteren. Je beschikt daarnaast over:

 • een afgeronde juridische opleiding op wo-niveau, in de richting van bestuursrecht;
 • kennis van één of meer van de volgende rechtsgebieden:
  • water(schaps)recht;
  • de Omgevingswet;
  • subsidierecht;
  • de Algemene wet bestuursrecht;
  • de Wet open overheid

Heb jij 3-5 jaar werkervaring als juridisch adviseur of (bedrijfs)jurist en kennis van de waterwereld? Dan willen we jou! Heb jij nog niet zoveel ervaring maar ben je leergierig en heb je zin om je verder te ontwikkelen? Dan willen we jou ook!

Hier ga je werken:

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee. In een omgeving die voortdurend verandert – maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je collega’s verrassend veelzijdig en behoorlijk uitdagend.

Dit krijg je ervoor terug:

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken.
 • Je kunt rekenen op een goed salaris – afhankelijk van je ervaring maximaal € 5.340 per maand (schaal 11) bij 36 uur – en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 21% van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar. Als we het na dat jaar nog steeds kunnen vinden samen, dan krijg je een contract voor onbepaalde tijd.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend (deels) plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar. We hebben – zeker nu we veel meer vanuit huis werken – oog voor jouw fysieke en mentale gezondheid. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn (financiële) middelen beschikbaar.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Als je niet thuiswerkt, dan ontmoeten we elkaar in ons waterschapshuis in Lelystad. Centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land.
 • Omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, vergoeden we de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan is de reiskostenvergoeding € 0,19 per kilometer.

Enthousiast? Reageer!

Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat via de solliciteerbutton je cv en motivatie achter. Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Of een keertje vrijblijvend langskomen voor een kop koffie? Neem dan contact op met Claudia van Lare, teammanager Juridische Zaken/Grondzaken, via

06-15 03 71 73 of met Ellen Boonen, bedrijfsjurist, via 06-11 32 41 65. De vacature sluit zodra we een geschikte kandidaat hebben. We zijn benieuwd wat je allemaal in huis hebt. Een professioneel en objectief assessment kan daarom deel uit maken van de procedure.

Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Of je nu al bij ons werkt en solliciteert of nadenkt over een baan bij ons waterschap, uitgangspunt is dat we gaan voor de juiste collega op de juiste plek. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren!

Wij werken niet met wervings- en selectiebureaus voor de invulling van deze vacature.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Trefwoorden: Jurist, Bedrijfsjurist, Waterschaprecht, Omgevingswet, Subsidierecht, WO, Bestuursrecht, Lelystad, Flevoland, Overheid, Semioverheid, Waterschap

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 4 november 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Lelystad

Provincie

Flevoland

Salarisindicatie

Max. €5340,-
Scroll naar boven