Waterschap Zuiderzeeland zoekt een

Bedrijfsjurist

Deel deze vacature:

Dankzij jou als bedrijfsjurist kunnen wij bij Waterschap Zuiderzeeland ons waterwerk goed en zorgvuldig uitvoeren. Je werkt bij ons op de bodem van de vroegere Zuiderzee. Onze dijken, watergangen, gemalen en waterzuiveringen houden ons veilig en zorgen voor voldoende en schoon water in een omgeving die voortdurend verandert – maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je collega’s verrassend veelzijdig en uitdagend. Heb jij minstens 3 jaar juridische werkervaring en affiniteit met de waterwereld? Dan zoeken we jou!

Waterschap Zuiderzeeland te Lelystad is voor het team Jurdische Zaken en Grondzaken op zoek naar een

Bedrijfsjurist

maximaal € 5742 bruto per maand bij 36 uur | 32-36 uur |

21% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

 

Waar jij aan bijdraagt:

Als bedrijfsjurist in het team Juridische Zaken en Grondzaken beheers je risico’s voor het waterschap. De ene dag beoordeel je een conceptovereenkomst en adviseer je over een samenwerking tussen het waterschap en een gemeente. Of je denkt mee bij de totstandkoming van een innovatieve samenwerking tussen het waterschap en de markt. De volgende dag zoek je een goede oplossing voor een geschil tussen het waterschap en een ingeland. Tussendoor adviseer je samen met een van je collega’s over een dijkversterkingsproject, behandel je een ingediend Woo-verzoek of treed je op als (plaatsvervangend) secretaris van de bezwarencommissie.

 

Kortom, je rol is breed, van adviseren (gevraagd en ongevraagd), praktische oplossingen zoeken voor juridische geschillen en het actief delen van je juridische kennis met de organisatie, tot de uitvoering zoals het meeschrijven aan overeenkomsten.

 

Jouw profiel:

Je bent een professional met een pragmatische insteek die samen met collega’s, en soms zelfstandig, aan de slag gaat. Je kunt relativeren en hebt humor. Je kunt overtuigen, denken in oplossingen en je hebt oog voor bestuurlijke verhoudingen. Je kunt snel schakelen tussen verschillende onderwerpen, adviesvormen en methodes. Je bent nieuwsgierig en stelt kritische vragen met als doel te leren en/of te verbeteren. Verder durf je op tijd om hulp te vragen en toon je initiatief als het volgens jou anders moet.

 

Daarnaast vragen wij:

 • een masteropleiding op het gebied van het civiel recht;
 • bij voorkeur ten minste 3 jaar werkervaring als juridisch adviseur of (bedrijfs)jurist;
 • oog voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en de maatschappelijke relevantie van een waterschap;
 • kennis van het bouwrecht (oa PPS), energierecht, contractenrecht en/of (overheids)aansprakelijkheidsrecht;
 • affiniteit met:
  • de Algemene wet bestuursrecht;
  • Waterwet/Waterschapswet;
  • de Omgevingswet.

Heb jij (bij voorkeur) minstens 3 jaar juridische werkervaring en affiniteit met de waterwereld? We horen graag van je! Ook als je nog niet zoveel ervaring hebt, maar leergierig bent en zin hebt je verder te ontwikkelen, ben je welkom om te solliciteren!

Hier ga je werken:

Samen met 9 collega’s van het team Juridische Zaken en Grondzaken adviseer en ondersteun je de organisatie, afdelingsmanagers en projectleiders bij juridische vraagstukken met een brede blik. Je werkt daarbij intensief samen met de andere teams van de afdeling Bestuur en Bedrijfsvoering, zoals Financiën, Bestuursondersteuning en Inkoop.

 

Dit krijg je ervoor terug:

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken.
 • Je kunt rekenen op een goed salaris – afhankelijk van je ervaring maximaal € 5.742 per maand (schaal 11) bij 36 uur – en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 21% van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar. Als we het na dat jaar nog steeds kunnen vinden samen, dan krijg je een contract voor onbepaalde tijd.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend (deels) plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar. We hebben – zeker nu we veel meer vanuit huis werken – oog voor jouw fysieke en mentale gezondheid. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn (financiële) middelen beschikbaar.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Als je niet thuiswerkt, dan ontmoeten we elkaar in ons waterschapshuis in Lelystad. Centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land.
 • Omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, vergoeden we de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan is de reiskostenvergoeding 0,21 cent per kilometer.

Enthousiast? Reageer!

Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat via de solliciteerbutton je cv en motivatie achter.

Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Of een keertje vrijblijvend langskomen voor een kop koffie? Neem dan contact op met Claudia van Lare, teammanager Juridische Zaken/Grondzaken, via 06 – 15 03 71 73. De vacature sluit zodra we een geschikte kandidaat hebben. We zijn benieuwd wat je allemaal in huis hebt. Een professioneel en objectief assessment kan daarom deel uitmaken van de procedure.

 

Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Of je nu al bij ons werkt en solliciteert of nadenkt over een baan bij ons waterschap, uitgangspunt is dat we gaan voor de juiste collega op de juiste plek. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren!

 

Waterschap Zuiderzeeland werkt niet met wervings- en selectiebureaus voor de invulling van deze vacature.

Trefwoorden: Bedrijfsjurist, Jurist, Juridisch, Recht, Civiel Recht, Juridisch Adviseur, bouwrecht (oa PPS), energierecht, contractenrecht, (overheids)aansprakelijkheidsrecht, Algemene wet bestuursrecht, Waterwet, Waterschapswet, Omgevingswet, WO, Overheid, Waterschap, Waterschap Zuiderzeeland, Lelystad, Flevoland

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 15 augustus 2023
Verloopdatum: 16/10/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Lelystad

Provincie

Flevoland
Scroll naar boven