RDOG Hollands Midden zoekt een

Bedrijfsjurist

Ben jij die juridische duizendpoot met kennis en ervaring op het gebied van gezondheidsrecht, jeugdrecht en privacy die met het team Juridische Zaken wil bijdragen aan het wendbaarder, moderner en klantgerichter maken van de RDOG HM zodat wij onze taken omtrent de bescherming en bevordering van de gezondheid en het welbevinden van burgers nog beter kunnen uitvoeren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Je bent werkzaam vanuit de werklocaties Leiden en Gouda. Voor nu is thuiswerken echter het uitgangspunt voor deze functie. Er wordt momenteel extra geïnvesteerd in het inwerken en betrekken van nieuwe medewerkers.

Wat ga je doen als Bedrijfsjurist?

Als bedrijfsjurist ben je een generalist die binnen een complexe organisatie zijn/haar weg weet te vinden en ingezet kan worden op verschillende juridische vraagstukken vanuit de gehele organisatie. Jouw focus ligt vooral bij het geven van adviezen op het gebied van privacy wetgeving, gezondheidsrecht, klachtrecht en jeugdrecht. Maar ook weet jij, indien nodig, je weg te vinden in andere rechtsgebieden. Zo nodig word je ook ingezet als klachtenfunctionaris.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je hebt een adviserende rol richting het bestuur, directie, management en medewerkers over de diverse vraagstukken binnen de organisatie; dit kunnen beleidsmatige, juridische of procedurele kwesties zijn;
 • Je analyseert en interpreteert relevante wet- en regelgeving en vertaalt dit naar consequenties voor de RDOG HM;
 • Je vertegenwoordigt RDOG HM in bezwaar- en beroepsprocedures;
 • Je draagt zo nodig zorg voor een adequate behandeling en afwikkeling van klachten conform de klachtenprocedure van de RDOG HM; als klachtenfunctionaris sta je klagers onder andere bij met betrekking tot het indienen en formuleren van een klacht en het onderzoeken van de mogelijkheden om tot een oplossing van de klacht te komen.

Je bent onderdeel van de concernstaf  met onder andere twee collega juristen, onze functionaris gegevensbescherming en een klachtenfunctionaris. De onderlinge sfeer is infomeel en open met aandacht voor een goede werk-privé balans.

Jouw profiel

 • Een voltooide studie Nederlands Recht, zo mogelijk met (relevante) specialisatie;
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Actuele kennis op het gebied van gezondheidsrecht en privacy wetgeving;
 • Uitstekende mondelinge- en schriftelijke sociale en communicatieve vaardigheden.

In het kort over de RDOG Hollands Midden (HM)

De RDOG HM beschermt en bevordert de gezondheid en het welbevinden van burgers in de regio Hollands Midden en ontwikkelt zich steeds meer door naar een zelforganiserende en procesgerichte organisatie. Dit doet de RDOG HM voor 18 gemeenten in reguliere omstandigheden en tijdens een crisis. Om de opdracht goed te vervullen voert de RDOG HM verschillende taken uit. Voorbeelden hiervan zijn ambulancevervoer, jeugdgezondheidszorg, bestrijding infectieziekten, bescherming kwetsbare kinderen.  Wil je meer weten? Kijk dan op www.rdoghm.nl.

Wat biedt RDOG Hollands Midden jou?

 • Een leuke afwisselende baan binnen een informele, groeiende en maatschappelijke organisatie die zich inzet voor de openbare gezondheidszorg!;
 • Je kunt je werk en werktijden flexibel en naar eigen behoefte (in goed overleg) indelen en (deels) thuiswerken behoort tot de mogelijkheden;
 • Je salaris ligt conform cao SGO (fulltime gebaseerd op 36-urige werkweek) tussen minimaal € 2.973,- bruto per maand (aanloopschaal 10) met een uitloop tot maximaal € 5.169,- bruto per maand (schaal 11), afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Verder ontvang je nog 17,05% Individueel Keuze Budget (waaronder 8% vakantiegeld, 6,8% eindejaarsuitkering en 2,25% overig) om extra verlof, opleidingen, aanschaf fiets mee te financieren of als extra inkomen te laten uitbetalen op een moment dat jou schikt;
 • En we hebben een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden; zo zijn er o.a. collectiviteitskortingen op o.a. je zorgverzekering is het pensioen van het ABP;
 • Je krijgt natuurlijk de beschikking over een laptop en mobiele telefoon;
 • En omdat wij het belangrijk vinden dat je je op het vakgebied kunt blijven ontwikkelen zijn er opleidingsfaciliteiten beschikbaar;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling bij gebleken geschiktheid.

Wil je reageren?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kim Smedts via tel.nr 088- 3084859 of Hester Happel via tel.nr. 088-3084377 (bedrijfsjuristen).

Solliciteren op de functie van Bedrijfsjurist

Je schriftelijke sollicitatie (CV met motivatiebrief) kun je onder vermelding van vacaturenummer 028 uiterlijk 7 maart a.s. sturen via onze sollicitatiepagina.

En verder belangrijk om te weten:

 • Het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt deel uit van de procedure.
 • Indien we niet fysiek met sollicitanten in gesprek kunnen i.v.m. de ontwikkelingen rond het coronavirus, zullen de sollicitatiegesprekken online via MS Teams plaatsvinden.

Als je bij ons solliciteert gaan wij uiteraard zorgvuldig om met de gegevens die je aan ons verstrekt. Wil je hier meer over weten, klik dan op deze link voor onze privacyverklaring.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 24 februari 2021

Vacaturekenmerken

Functie type

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Leiden

Provincie

Zuid-Holland

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top