Hecht zoekt een

Bedrijfsjurist

Ben jij die juridische duizendpoot met kennis en ervaring op het gebied van arbeidsrecht en medezeggenschap die met het team Juridische Zaken wil bijdragen aan het wendbaarder, moderner en klantgerichter maken van Hecht zodat wij onze taken omtrent de bescherming en bevordering van de gezondheid en het welbevinden van burgers nog beter kunnen uitvoeren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Deel deze vacature:

Wegens het vertrek van de huidige bedrijfsjurist met deze expertise zijn wij voor het team Juridische Zaken per 1 augustus 2023 op zoek naar een

Bedrijfsjurist

voor 32 – 36 uur per week

Je bent werkzaam vanuit onze hoofdlocatie in Leiden en indien nodig/gewenst op een van onze andere locaties. Vanzelfsprekend is een mix van thuis en op locatie werken mogelijk.

Wat ga je doen?

Als bedrijfsjurist ben je een generalist die binnen een complexe organisatie zijn/haar weg weet te vinden en ingezet kan worden op verschillende juridische vraagstukken vanuit de gehele organisatie. Jouw focus ligt vooral bij het geven van adviezen op het gebied van civielrecht, met name arbeidsrecht en medezeggenschap. Maar ook weet jij, indien nodig, je weg te vinden in andere rechtsgebieden.

Overige taken en verantwoordelijkheden

 • Je hebt een adviserende rol richting het bestuur, directie, management en medewerkers over de diverse vraagstukken binnen de organisatie; dit kunnen beleidsmatige, juridische of procedurele kwesties zijn.
 • Je ondersteunt en adviseert ten aanzien van medezeggenschap, bestaande uit de voorbereiding van advies- en instemmingsaanvragen op grond van de WOR, een secretarisrol in het Lokaal Overleg op grond van de cao SGO en het vormen van een schakel tussen de medezeggenschapsorganen en de organisatie.
 • Je analyseert en interpreteert relevante wet- en regelgeving en vertaalt dit naar consequenties voor Hecht.
 • Je vertegenwoordigt Hecht in bezwaar- en beroepsprocedures.
 • Je werkt in nauwe samenwerking met onze afdeling HR aan de vraagstukken op je vakgebied en het behalen van de in jaar en meerjarenplannen vastgelegde doelstellingen.

Over het team

Je bent onderdeel van het team juridische zaken binnen de concernstaf  met twee collega juristen, twee privacy officers, onze functionaris gegevensbescherming en de klachtenfunctionaris. De onderlinge sfeer is informeel en open met aandacht voor een goede werk-privé balans.

Jouw profiel

 • Een voltooide studie Nederlands Recht, met relevante specialisatie.
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Actuele kennis op het gebied van het civielrecht, met name arbeidsrecht, medezeggenschap en aansprakelijkheid.
 • Uitstekende mondelinge- en schriftelijke sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Extra kennis op het gebied van gezondheidsrecht, privacy of bestuursrecht is welkom.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een leuke afwisselende baan binnen een informele, groeiende en maatschappelijke organisatie die zich inzet voor de openbare gezondheidszorg!
 • Je kunt je werk en werktijden flexibel en naar eigen behoefte (in goed overleg) indelen en (deels) thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.
 • Je salaris ligt conform cao SGO (fulltime gebaseerd op 36-urige werkweek) tussen minimaal € 4020,- tot maximaal € 5725,- bruto per maand (schaal 11), afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Verder ontvang je nog 17,05% Individueel Keuze Budget (waaronder 8% vakantiegeld, 6,8% eindejaarsuitkering en 2,25% overig) om extra verlof, opleidingen of aanschaf van een fiets mee te financieren of als extra inkomen te laten uitbetalen op een moment dat het jou schikt.
 • We hebben een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Zo betalen wij twee derde van jouw pensioen.
 • Daarnaast hebben we een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden met bijvoorbeeld collectiviteitskortingen op o.a. je zorgverzekering.
 • Je krijgt natuurlijk de beschikking over een laptop en mobiele telefoon.
 • En omdat wij het belangrijk vinden dat je je op het vakgebied kunt blijven ontwikkelen, zijn er opleidingsfaciliteiten beschikbaar.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling bij gebleken geschiktheid.

Wil je solliciteren of meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Joost Genuit via telefoonnummer 0883084340 (manager Concernstaf) , Mariet van Hoeken via telefoonnummer 0883084392 en Arenda Beemster via telefoonnummer 088 3083671 (bedrijfsjuristen).

Wil je solliciteren, dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie (cv en motivatiebrief) via de sollicitatiebutton op deze site, onder vermelding van vacaturenummer 062.

We sluiten deze vacature zodra we de juiste kandidaat hebben gevonden.

En verder belangrijk om te weten:

 • Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.
 • Het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt deel uit van de procedure.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, delen wel.

Als je bij ons solliciteert gaan wij uiteraard zorgvuldig om met de gegevens die je aan ons verstrekt. Wil je hier meer over weten, klik dan op deze link  https://www.rdoghm.nl/over-de-rdog-hm/privacy voor onze privacyverklaring.

Over Hecht

Hecht beschermt en bevordert de gezondheid en het welbevinden van burgers in de regio Hollands Midden en ontwikkelt zich steeds meer door naar een zelforganiserende en procesgerichte organisatie. Dit doet Hecht voor 18 gemeenten in de regio Hollands Midden, in reguliere omstandigheden en tijdens een crisis. Om de opdracht goed te vervullen, voert Hecht verschillende taken uit. Deze taken zijn verdeeld over de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD), de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR), de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) en het Zorg- en Veiligheidshuis (ZVH). Hecht is een organisatie met ca. 1200 medewerkers. Zij worden ondersteund door de Centraal Ondersteunende Diensten en de Concernstaf.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 21 juni 2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Leiden

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

€4.020 - €5.725
Scroll naar boven