PWN zoekt een

Bedrijfsjurist

Wil jij een veelzijdige rol vervullen als bedrijfsjurist bij een duurzaam bedrijf met een maatschappelijk belang? Waar jij een steentje kan bijdragen aan de lange termijnvisie en de projecten die op dit moment lopen bij PWN? Solliciteer dan bij ons!

Deel deze vacature:

Bedrijfsjurist
32-40 uur | Velserbroek
Wil jij een veelzijdige rol vervullen als bedrijfsjurist bij een duurzaam bedrijf met een maatschappelijk belang? Waar jij een steentje kan bijdragen aan de lange termijnvisie en de projecten die op dit moment lopen bij PWN? Solliciteer dan bij ons!

Wat ga je doen?

In deze functie: 

 • adviseer je gevraagd en ongevraagd ten aanzien van meerdere aandachtsgebieden, zowel inhoudelijk als organisatorisch;
 • heb je een zeer divers werkpakket wat alle rechtsgebieden omvat (op arbeids- en fiscaalrecht na), voor zowel de sector drinkwater, natuur als bedrijfsvoering; 
 • werk je altijd binnen de kaders van de wet, ben je oplossingsgericht en praktisch ingesteld; 
 • treed je op als sparringpartner, vaak op strategisch niveau, van directie en managers van PWN, binnen het juristenplatform van de Vewin, en in de overleggen met de provincie onder meer over het beheer van de natuurgebieden; 
 • ken je de besluitvormingsprocessen in een complexe stakeholder setting goed en zul en kun je waar nodig beïnvloeden; 
 • begrijp je de vaak aanzienlijke risico’s, vooral op het gebied van reputatie en financiële impact; 
 • neem je deel aan diverse multidisciplinaire strategische projecten of (deel)programma’s, vaak met een innovatief karakter. 

Hoe ga jij het verschil maken?
Jij blinkt uit in je vermogen om grondig en onderbouwd alle feiten en situaties die je worden voorgelegd te analyseren vanuit een juridisch perspectief, waarbij je uitstekend op de hoogte bent van (nieuwe) wetgeving, de bestendige rechtspraak en de verschillende stromingen in de wetenschappelijke literatuur. Je hebt een sterk ontwikkeld gevoel voor wat er zich afspeelt in zowel de interne als externe omgeving van PWN en je kunt effectief communiceren en samenwerken met mensen op alle niveaus binnen de organisatie. 

Wat heb je nodig om succesvol te kunnen zijn?

 • Je hebt een afgeronde juridische opleiding op WO niveau. 
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring als bedrijfsjurist bij voorkeur binnen de publieke of semi publieke sector. 
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in bestuursrecht, aangevuld met bouwrecht en milieu-/natuurwetgeving. 
 • Je hebt affiniteit met contractenrecht (o.a. aansprakelijkheidsrecht) en ondernemingsrecht of de wens jouw kennis hiermee te verbreden. 
 • Je blijft standvastig in jouw adviserende rol, met een onafhankelijke en objectieve benadering. 
 • Je vindt het leuk en belangrijk om je verder te ontwikkelen binnen de functie, bv. door het doen van een studie op vakinhoudelijk- en competentievlak. 
 • Je hebt een brede scope en je bent indien nodig bereid dingen over te nemen van een collega. 
 • Je neemt de verantwoordelijkheid om je werk goed te organiseren en daartoe te prioriteren. 
 • Je werkt graag samen en je hebt een transparante werkhouding. 
 • Je hebt een pragmatische aanpak en je speelt flexibel in op ad hoc werkzaamheden. 

Wat hebben wij jou te bieden?
PWN biedt geweldige uitdagingen en kansen. Zoals water altijd de weg van de minste weerstand vindt, geven wij talenten alle ruimte om ook volledig tot hun recht te komen. We bieden je uitstekende arbeidsvoorwaarden met uitgebreide mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling. Jouw duurzame inzetbaarheid vinden wij belangrijk, dus je krijgt van ons naast opleiding en ontwikkeling ook een employability budget van €1.000,- in 3 jaar. Tevens vinden wij een gezonde werk-privé balans belangrijk en doen er alles aan om dat te faciliteren. Zo ben je binnen PWN heel zelfstandig en bieden we je flexibele werkplekken en -tijden. 

Je hebt recht op een Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget (FAB) van 22,11% per maand. Dit budget omvat onder andere je vakantiegeld, extra vakantiedagen en de eindejaarsuitkering. Het is dan ook mogelijk om met dit budget extra vakantiedagen te kopen, het maandelijks te laten uitkeren of deels op te sparen en in één keer te laten uitbetalen. Jij kiest zelf wat je belangrijk vindt! 

Deze functie is ingedeeld in schaal 11 van de cao Waterbedrijven. Het maximale bruto maandsalaris op basis van een 40-urige werkweek bedraagt € 6.678,- incl. FAB. We bieden je een jaarcontract, welke bij gebleken geschiktheid gewijzigd wordt naar een contract voor onbepaalde tijd. 

Bovenal zal je deel uitmaken van een prettige en uitdagende werkomgeving met betrokken collega’s en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Wil je meer informatie over onze organisatie? Kijk dan op onze site: https://werkenbij.pwn.nl/

Werken bij PWN
Zonder water en natuur is er geen leven. Wij hebben water en natuur nodig, maar water en natuur hebben elkaar ook nodig. Daarom is PWN een drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder in één. Elk jaar leveren we zo’n 106 miljard liter drinkwater aan onze anderhalf miljoen klanten. En bieden onze natuurgebieden recreatie aan zo’n 6 miljoen bezoekers. Al 100 jaar leveren we vol trots duurzaam en uitstekend drinkwater en zorg voor de natuur. We halen alles uit het water. 

“Werken 2.0; werken waar het werkt!”
Jouw werklocatie is Velserbroek, waar ons mooie hoofdkantoor gevestigd is en ook af en toe op onze buitenlocaties. Bij PWN kun je, als je functie het toelaat, daar werken waar je jouw werkzaamheden het best uit kunt voeren. Zo werkt een brainstormsessie met collega’s goed op kantoor en zijn focustaken wellicht beter thuis te doen. We werken niet met vaste thuiswerkdagen, maar werken op de plek die zich het beste leent voor onze werkzaamheden. Samen met je team(manager) bepaal je hoe je het beste in verbinding blijft met elkaar. Er is dus veel vrijheid om je werk zo in te delen dat het prettig werkt voor jou. Om ervoor te zorgen dat je ook thuis prettig kunt werken, zorgen wij als jij dat wilt voor een bureau, bureaustoel, laptopstandaard, etc. 

Je komt te werken in een hecht team, bestaande uit vier bedrijfsjuristen, vier juridisch medewerkers, een juridisch administratief medewerker en een adviseur vergunningen. Het team kenmerkt zich door een grote mate van vakvolwassenheid, saamhorigheid en heeft professionalisering hoog in het vaandel en werkt dagelijks aan verdere verbetering daarvan. Naast vakinhoudelijke samenwerking zoekt men elkaar op om gezamenlijk te lunchen of een keer ergens ’s avonds te eten. Het team is onderdeel van het team Inkoop en Juridische Zaken binnen de sector Bedrijfsvoering. 

Wil je samen met ons alles uit het water halen?
Dan ontvangen wij heel graag jouw cv plus motivatie en horen we hoe jij denkt een bijdrage te kunnen leveren aan het verwezenlijken van onze ambities. Een klik op de solliciteerbutton en je bent een stap dichter bij het verwezenlijken van jouw ambities! 

Wil je eerst meer weten over de functie? Dan kun je je vragen stellen aan Corine Borreman, teammanager Inkoop en Juridische zaken via mobiel 06-29541892. 

Een (screenings) onderzoek maakt verplicht onderdeel uit van de sollicitatieprocedure waarbij onderzoek wordt gedaan naar betrouwbaarheid en integriteit van de kandidaat. De exacte onderdelen van dit onderzoek zijn afhankelijk van het risiconiveau behorend bij de functie.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld, delen wel! 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 18 oktober 2023
Verloopdatum: 18/10/2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Velserbroek

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

max. €6.678,-
Scroll naar boven