HumanTotalCare zoekt een

Bedrijfsjurist

Heb jij een aantal jaren gewerkt als (bedrijfs)jurist of advocaat en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in een organisatie die bijdraagt aan een gezond en competent werkend Nederland? En heb je graag de nodige vrijheid en verantwoordelijkheid in je werk? Dan zou deze functie van bedrijfsjurist bij HumanTotalCare iets voor jou kunnen zijn.

Deel deze vacature:

Bedrijfsjurist

Heb jij een aantal jaren gewerkt als (bedrijfs)jurist of advocaat en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in een organisatie die bijdraagt aan een gezond en competent werkend Nederland? En heb je graag de nodige vrijheid en verantwoordelijkheid in je werk? Dan zou deze functie van bedrijfsjurist bij HumanTotalCare iets voor jou kunnen zijn.

Hoe ga je #meerbetekenen als bedrijfsjurist bij HumanTotalCare

Onze afdeling Juridische zaken werkt voor en met al onze merken: ArboNed, HumanCapitalCare, Focus en IT&Care. Dit zijn twee arbodiensten, een organisatie voor loopbaanadvies- en re-integratie en onze interne IT-afdeling, die allemaal op een eigen manier bijdragen aan een gezond, gemotiveerd en competent werkend Nederland. Gezamenlijk zetten vanuit onze merken ruim 2.000 professionals zich dagelijks in voor bijna 65.000 werkgevers en circa 1,4 miljoen werknemers.

Als bedrijfsjurist binnen HumanTotalCare ben jij een betrouwbare business partner voor de verschillende merken. Je ondersteunt collega’s in de business bij uiteenlopende juridische vraagstukken en bewaakt de juridische kaders die betrekking hebben op de dienstverlening. Daarbij vind je het een uitdaging om de juridische en commerciële belangen tegen elkaar af te wegen en de (juridische en financiële) risico’s voor de organisatie zoveel als mogelijk te beperken. Je denkt proactief mee met de business en onderzoekt wat wel kan.

Je werkt zowel aan vraagstukken op operationeel als op tactisch niveau, dus het moet bij je passen om deels hands-on aan het werk te gaan. Vraagstukken die voorbij komen zijn op verschillende rechtsgebieden, zoals privacyrecht, contractenrecht, arbeidsomstandighedenwetgeving, gezondheidsrecht en sociaal zekerheidsrecht.

Je werkzaamheden bestaan in de basis uit:

 • Het beantwoorden van vragen uit de business, die zowel van ons management als onze professionals komen.
 • Het verlenen van gevraagd en ongevraagd juridisch advies aan directie, management, (staf)afdelingen en collega’s in de business ten aanzien van eerdergenoemde rechtsgebieden.
 • Het opstellen van beleid, notities, juridische documenten en dergelijke.
 • Het opstellen en beoordelen van aanbestedingsdocumenten, overeenkomsten en algemene voorwaarden van klanten, leveranciers en verzekeraars en het afstemmen hierover met betrokkenen.
 • Het bijhouden van relevante ontwikkelingen in wet- en regelgeving, professionele richtlijnen en rechtspraak en de praktische doorvertaling hiervan naar de organisatie.

Met wie ga je #meerbetekenen

Je maakt onderdeel uit van een klein, professioneel en informeel team van vijf bedrijfsjuristen die gericht is op kwaliteit en resultaat. Met elkaar bedienen jullie de bedrijfsonderdelen binnen HumanTotalCare. Je hebt veel contact met andere (staf)afdelingen en professionals over de merken heen. Het team werkt verdeeld over onze kantoren in Utrecht en Son. Eens per week is er overleg met het hele team en eens per twee weken werkt het team een dag gezamenlijk op een van deze twee locaties. Dit betekent dat je minimaal één dag per maand in Son en minimaal één dag per maand in Utrecht werkt.

Wat is écht leuk aan deze baan

 • de diversiteit aan werkzaamheden. Je bent betrokken bij een breed scala aan werkzaamheden en draagt bij aan diverse en belangrijke vraagstukken die direct betrekking hebben op de kern van onze dienstverlening.
 • de kans om je te ontwikkelen. Je komt terecht in een ambitieus team met ervaren bedrijfsjuristen. En je kijkt met de hele holding en alle onderliggende merken mee.
 • de bedrijfsjuristen bij HumanTotalCare pakken veel van de voorkomende werkzaamheden zelfstandig op. Zaken worden dus nauwelijks extern belegd.

Is er ook iets minder leuk

Als we eerlijk zijn natuurlijk wel. Onze organisatie is in ontwikkeling. Het werken voor meerdere merken is interessant, maar vraagt ook om aanpassingsvermogen, omdat de samenwerking nog niet overal hetzelfde loopt. Er wordt soms het nodige van je flexibiliteit en creativiteit gevraagd. De complexiteit van het werkgebied en gesprekken met diverse partijen kunnen namelijk soms best lastig zijn. Tegelijkertijd kun je het echter ook ervaren als een uitdaging.

Wat neem je mee

Stilzitten en wachten tot het werk naar je toekomt is niks voor jou. Jij ziet waar het werk ligt en gaat aan de slag. Hiervoor is het van belang dat je een hands-on instelling hebt. Diezelfde mentaliteit zie je terug in jouw adviezen: to-the-point, pragmatisch en gericht op risicobeheersing, met oog voor de commerciële relaties. Daarbij communiceer je gemakkelijk met verschillende betrokken partijen en onder het motto ‘keep it simple’. Je bent altijd op zoek naar oplossingen en speelruimte binnen de juridische kaders en geeft advies op maat. Hoofd- en bijzaken kun je snel scheiden, je kunt snel schakelen tussen de verschillende aandachtsgebieden en staat stevig in je schoenen. Tot slot werk je graag samen met collega’s, maar kun je ook goed zelfstandig werken.

Daarnaast heb je:

 • een afgeronde academische opleiding Rechtsgeleerdheid.
 • de postdoctorale opleiding tot bedrijfsjurist of de beroepsopleiding tot advocaat is een pré.
 • minimaal 3 jaar werkervaring.
 • kennis van arbodienstverlening is een pré.
 • uitstekende schriftelijke, mondelinge en adviesvaardigheden.

Wat krijg je ervoor terug

De merken van HumanTotalCare – met in totaal 2.000 collega’s – hebben één gezamenlijk doel: een gezond, gemotiveerd en competent werkend Nederland. Die missie dragen wij intern natuurlijk ook uit. En we bieden ook:

 • een open, informele werksfeer. We doen het voor, door en met elkaar.
 • een baan voor 24 of 28 uur per week. Een ander urenaantal is niet mogelijk.
 • een goed salaris volgens onze cao. Voor deze functie ligt dat tussen de €5.380,- en €6.725,- bruto per maand (o.b.v. 40 uur). Uiteraard krijg je een goede pensioenregeling en reiskostenvergoeding.
 • een jaarcontract. Omdat het een ziektevervanging is, kunnen we helaas geen toezeggingen doen over de mogelijkheden na dit jaar.
 • een winstuitkering. Bij een positief bedrijfsresultaat deelt iedereen mee in de winst.
 • extra vakantiedagen bij te kopen. Standaard heb je 25 vakantiedagen bij een fulltime contract en daar bovenop kun je per jaar maximaal 13 dagen bij kopen.
 • een warme introductie in onze organisatie. Dankzij de introductiedagen de onboarding app weet je snel je weg te vinden.
 • hybride werken, waarbij je werkt vanuit de omgeving die past bij jouw werkzaamheden.
 • aandacht voor preventie en vitaliteit met ons my-way ontwikkel- en vitaliteitsprogramma. Je krijgt een persoonlijk vitaliteitsbudget, kunt meedoen aan challenges en ontvangt beloningen voor gezond gedrag.
 • een uitgebreid aanbod van opleidingen, (online) trainingen en geaccrediteerde nascholing via onze eigen my-academy. Wij investeren in jou, zodat we samen kunnen werken aan een gezond, gemotiveerd en competent werkend Nederland.
 • gezellige evenementen en borrels, omdat ontspanning voor ons net zo belangrijk is als werken.

Je sollicitatie

Wil jij als bedrijfsjurist #meerbetekenen voor werkend Nederland? Mooi, we zien je CV en motivatiebrief graag tegemoet.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 16 april 2024

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Utrecht

Provincie

Utrecht

Salarisindicatie

€5.380,- tot €6.725,-
Scroll naar boven