TAUW zoekt een

Bedrijfsjurist

TAUW is op zoek naar een Bedrijfsjurist. Bekijk de vacature voor meer informatie!

Deel deze vacature:

Bedrijfsjurist
32-40 uur | Deventer of Utrecht

Ben jij thuis in het algemene verbintenissenrecht en wil jij deze kennis graag inzetten bij een organisatie waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat? Heb jij enkele jaren ervaring als bedrijfsjurist en ben je toe aan een volgende stap? Dan zijn wij op zoek naar jou: een toegewijde professional met een passie voor het juridische vak. Iemand met dromen, idealen én ambities. Heb jij zin om jouw ambities waar te maken bij TAUW? Reageer dan uiterlijk 7 juli 2024 op deze vacature en kom ons team versterken! Bij voldoende reacties kan het zijn dat de vacature eerder gesloten wordt.

Echt impact maken doe je bij TAUW. Als internationaal advies- en ingenieursbureau werken we dagelijks aan een vitale en duurzame leefomgeving. Als bedrijfsjurist ga jij je vanuit jouw expertise voornamelijk bezighouden met het algemene verbintenissenrecht. Daarnaast word je binnen TAUW wellicht wel de specialist op bepaalde juridische onderwerpen. Samen met je collega’s binnen team Legal verricht je werkzaamheden op het niveau van TAUW Group, voor de zes landen waarin TAUW actief is (Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en Italië). Is die uitdaging jou op het lijf geschreven? Kom dan jouw idealen, ideeën en oplossingen verbinden aan onze ambities!

Team Legal bestaat, naast de functie die je mogelijk bij ons gaat vervullen, uit nog twee senior bedrijfsjuristen. Het team valt rechtstreeks onder de CFO TAUW Group.

Hier word jij enthousiast van
Het Legal team binnen TAUW houdt zich onder andere bezig met:

 • Het algemeen verbintenissenrecht, aanbestedingsrecht, bouwrecht, IT-recht, AI, AVG, detacheringen, Woo-verzoeken, aansprakelijkheids- en verzekeringskwesties, geschillen, compliance, integriteitskwesties en intellectueel eigendomsrecht;
 • Het begeleiden en coachen van collega’s, waaronder projectleiders binnen de organisatie, op het gebied van contractvorming en -management.
 • Het opstellen en beoordelen van (internationale) overeenkomsten en algemene voorwaarden en het onderhandelen hierover, waaronder inkoop-, samenwerkings- en  verkoopovereenkomsten.
 • Het signaleren, analyseren en adviseren over risico’s en ontwikkelingen op juridisch gebied.
 • Het opstellen en updaten van templates en informatie op ons intranet.
 • Het voorbereiden en geven van trainingen en het samenstellen van e-learnings.
 • De positionering en het vergroten van de zichtbaarheid van team Legal binnen de gehele organisatie.

Het betreft een functie voor 32 tot 40 uur per week. Je standplaats is Deventer of Utrecht. Ook thuiswerken behoort tot de mogelijkheden, voor maximaal de helft van je werktijd.  

Afhankelijk van je opleidingsniveau en werkervaring hanteren wij voor deze functie een salarisrange van EUR 3500,00 tot EUR 6100,00 bruto bij een fulltime dienstverband. Daarnaast heb je minimaal 30 vakantiedagen met de mogelijkheid om meer dagen bij te kopen, wordt er een thuiswerkplek gefaciliteerd en bieden we goede andere secundaire voorwaarden. 

Wat jou de ideale aanwinst maakt
Om deze functie goed uit te kunnen voeren vragen we minimaal een afgeronde WO-opleiding Nederlands Recht, met een specialisatie privaatrecht (verbintenissenrecht) en minimaal 3 jaar werkervaring als bedrijfsjurist. Ook herken je jezelf in de volgende punten:

 • Jouw juridische kennis is up-to-date.
 • Je kunt goed prioriteiten stellen.
 • Je toon eigenaarschap en initiatief.
 • Communiceren gaat jou goed af en je vindt het leuk om binnen de organisatie contact te leggen en de verbinding op te zoeken met verschillende niveaus en disciplines.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je denkt graag in oplossingen en bent in staat om pragmatisch te werken.
 • Het is voor jou geen probleem om in grote mate zelfstandig te werken. 

Voldoe je niet helemaal aan alle functie-eisen, maar is deze rol je wel op het lijf geschreven? Ook dan nodigen we je uit te solliciteren via de sollicitatiebutton. We zijn benieuwd naar je motivatie!

Een test of casus kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 18 juni 2024
Verloopdatum: 07/07/2024

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Utrecht of Deventer

Provincie

Utrecht

Salarisindicatie

3500-6100
Scroll naar boven