HumanTotalCare zoekt een

Bedrijfsjurist

Deel deze vacature:

Heb jij een aantal jaren gewerkt als (bedrijfs)jurist of advocaat en wil je jezelf in de breedte ontwikkelen? Werk je graag in een organisatie die bijdraagt aan een gezond en competent werkend Nederland? En heb je graag de nodige vrijheid en verantwoordelijkheid in je werk? Dan gaan we graag met je in gesprek over de functie van

Bedrijfsjurist

Hoe ga je meer betekenen als bedrijfsjurist bij HumanTotalCare
Als bedrijfsjurist binnen HumanTotalCare ben jij een betrouwbare business partner voor de verschillende merken. Je ondersteunt collega’s in de business bij uiteenlopende juridische vraagstukken en bewaakt de juridische kaders die betrekking hebben op de dienstverlening. Daarbij vind je het een uitdaging om de juridische, strategische en commerciële belangen goed tegen elkaar af te wegen en de (juridische en financiële) risico’s voor de organisatie zoveel als mogelijk te beperken. Je hebt als gesprekspartner van de business allround kennis van de verschillende rechtsgebieden (zoals contractenrecht, arbo wetgeving, gezondheidsrecht, vennootschapsrecht) en bent in staat om op de genoemde terreinen voortvarend te adviseren.

Naast de algemene rol als business partner ligt je focus op het gebied van privacy/IT. Je bent een specialist als het gaat om uitleg en toepassing van privacy wetgeving in de dienstverlening, processen en systemen. Je adviseert de business, de afdeling R&D, de IT-organisatie en de directie over de do’s en don’ts vanuit privacy perspectief, draagt bij aan het opstellen en (door)ontwikkelen van beleid en volgt de ontwikkelingen binnen dit vakgebied op de voet. Hierbij werk je onder andere nauw samen met de afdeling Kwaliteit, Informatiebeveiliging en Privacy. Datamanagement en informatiebeveiliging zijn aandachtsgebieden waar je affiniteit mee hebt. Een pre is als jij ook thuis bent in IT contracten.

Binnen de visie en strategie van HumanTotalCare en haar merken is compliance een belangrijk onderdeel. Juridische Zaken is dan ook betrokken bij een breed scala aan werkzaamheden en (strategische) projecten. Dit maakt dat je in korte tijd veel ziet, veel leert en je je breed kunt ontwikkelen. Verder:

 • geef je gevraagd en ongevraagd juridisch advies aan directie, management, (staf)afdelingen en collega’s/professionals in de business op de verschillende rechtsgebieden aan de hand van de toepasselijke wet- en regelgeving, richtlijnen, protocollen en intern beleid.
 • stel je juridische documenten op, zoals (standaard-)overeenkomsten, privacyreglementen en interne (beleid)notities.
 • beoordeel je aanbestedingsdocumenten, overeenkomsten en algemene voorwaarden van klanten, leveranciers en verzekeraars en bied je in algemene zin ondersteuning bij het sluiten van contracten met derden.
 • adviseer je over geschillen met klanten en leveranciers en bied je ondersteuning bij het oplossen daarvan door onder meer het afhandelen van claims.
 • werk je nauw samen met de corporate information security officer en de functionaris gegevensbescherming om het niveau van privacy compliance continu te verbeteren.
 • geef je trainingen (intern) op het gebied van privacy.
 • houd je relevante ontwikkelingen in wet- en regelgeving, professionele richtlijnen en rechtspraak bij en ben je in staat om dit (praktisch) door te vertalen naar de organisatie.
 • draag je bij aan het verbeteren van de kwaliteit van onze dienstverlening en het behalen van de strategische doelen van de organisatie.

Met wie ga je meer betekenen
Je maakt onderdeel uit van een klein, professioneel en informeel team van vier bedrijfsjuristen die gericht is op kwaliteit en resultaat. Met elkaar bedienen jullie de bedrijfsonderdelen binnen HumanTotalCare. Je hebt veel contact met andere (staf)afdelingen en professionals over de merken heen. Je werkt vanuit onze vestigingen in Son en Utrecht of vanuit huis. Eens per week is er overleg met het hele team. Het team wordt aangestuurd door de directeur juridische zaken.

Wat is écht leuk aan deze baan

 • de diversiteit aan werkzaamheden. Je komt in aanraking met verschillende rechtsgebieden en hebt de kans om je op privacy gebied te onderscheiden. Daarbij heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan strategische programma’s en projecten.
 • de kans om je te ontwikkelen. Je komt terecht in een ambitieus team met ervaren bedrijfsjuristen. En je kijkt met de hele holding en alle onderliggende merken mee.
 • de bedrijfsjuristen bij HumanTotalCare pakken veel van de voorkomende werkzaamheden zelfstandig op. Zaken worden dus nauwelijks extern belegd.

Is er ook iets minder leuk
Als we eerlijk zijn natuurlijk wel. Onze organisatie is in ontwikkeling. Het werken voor meerdere merken is interessant, maar het werkt nog lang niet overal hetzelfde. Er wordt soms het nodige van je flexibiliteit en creativiteit gevraagd. De complexiteit van het werkgebied en gesprekken met diverse partijen kunnen namelijk soms best lastig zijn. Tegelijkertijd kun je het echter ook ervaren als een uitdaging.

Wat neem je mee
Stilzitten en wachten tot het werk naar je toekomt is niks voor jou. Jij ziet waar het werk ligt en gaat aan de slag. Diezelfde mentaliteit zie je terug in jouw adviezen. Snel tot de kern, pragmatisch en gericht op risicobeheersing, met oog voor de commerciële relaties. Daarbij communiceer je gemakkelijk en onder het motto ‘keep it simple’. Je bent altijd op zoek naar oplossingen en speelruimte binnen de juridische kaders en geeft advies op maat. Hoofd- en bijzaken kun je snel scheiden, je kunt snel schakelen tussen de verschillende aandachtsgebieden en staat stevig in je schoenen (bent in staat om te overtuigen). Tot slot kun je goed zelfstandig werken maar zoek je ook de samenwerking en verbinding met het team op.

Daarnaast heb je:

 • een afgeronde academische opleiding Rechtsgeleerdheid.
 • de postdoctorale opleiding tot bedrijfsjurist of de beroepsopleiding tot advocaat is een pré.
 • minimaal 3-5 jaar ervaring.
 • kennis van arbodienstverlening is een pré.
 • uitstekende schriftelijke, mondelinge en adviesvaardigheden.

Wat krijg je ervoor terug
Met 1.500 collega’s hebben we één gezamenlijk doel voor ogen: we zetten ons in voor een gezond, gemotiveerd en competent werkend Nederland. Vanuit onze merken adviseren en ondersteunen we werkgevers en werkenden gedurende hun hele werkzame leven. Zo zijn we van betekenis voor werkenden, organisaties en onze maatschappij. En wat we naar buiten beloven, doen we ook intern. En verder:

 • een open, informele werksfeer. We doen het voor, door en met elkaar.
 • een goed salaris volgens onze cao. Breng je al gerichte ervaring mee dan bespreken we graag jouw salarispositie. Uiteraard krijg je een goede pensioenregeling en reiskostenvergoeding.
 • een winstuitkering. Bij een positief bedrijfsresultaat deelt iedereen mee in de winst.
 • extra vakantiedagen bij te kopen. Standaard heb je 25 vakantiedagen en daar bovenop kun je per jaar maximaal 13 dagen bij kopen.
 • een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • een warme introductie in onze organisatie. Dankzij de introductiedagen de onboarding app weet je snel je weg te vinden.
 • hybride werken, waarbij je werkt vanuit de omgeving die past bij jouw werkzaamheden. Indien nodig faciliteren we je in een goede werkplek.
 • aandacht voor preventie en vitaliteit met ons my-way ontwikkel- en vitaliteitsprogramma. Je krijgt een persoonlijk vitaliteitsbudget, kunt meedoen aan challenges en ontvangt beloningen voor gezond gedrag.
 • een uitgebreid aanbod van opleidingen en (online) trainingen via onze eigen my-academy. Wij investeren in jou, zodat we samen kunnen werken aan een gezond, gemotiveerd en competent werkend Nederland.
 • gezellige feesten en borrels, omdat ontspanning voor ons net zo belangrijk is als werken.

Je sollicitatie
Wil jij als bedrijfsjurist #meerbetekenen voor werkend Nederland? Mooi, we zien je sollicitatie graag tegemoet via onze sollicitatiepagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 19 oktober 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Utrecht

Provincie

Utrecht
Scroll naar boven