Gemeente Amsterdam zoekt een

Beleid- en bestuursadviseur

Deel deze vacature:

Beleid- en bestuursadviseur

32-36 uur | Amsterdam

Ben jij een kei in coördineren? Vind je het interessant om te werken aan politiek-bestuurlijke onderwerpen?  En ben je op zoek naar een uitdagende functie in het mooie Amsterdam waar het publieke belang voorop staat? Dan zijn wij op zoek naar jou, onze nieuwe collega beleid- en bestuursadviseur!

Wij zoeken een nieuwe collega die voor ons team het grondprijsbeleid en bijbehorend bestuurlijk proces kan coördineren. Jij wordt ook de redacteur voor de beantwoording van vragen van het gemeentebestuur, notities voor het college van burgemeester & wethouders en Woo-verzoeken. Je hebt een duidelijke visie over hoe het team dit zo efficiënt mogelijk kan afhandelen en komt zo tot het beste gezamenlijke resultaat.

Je komt te werken in een divers team van 25 collega’s waar we houden van korte lijntjes en een informele werksfeer. We zijn collegiaal en vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt in het team. Samen proberen we het beste in elkaar naar boven te halen voor onze mooie stad.

De functie

In de functie van beleid- en bestuursadviseur word jij de coördinator en adviseur van ons team op het vlak van bestuurlijke processen en grondprijsbeleid. Dit beleid is het kader voor de bepaling van de grondprijzen voor projecten op grond van de gemeente Amsterdam. Grondprijzen worden kritisch gevolgd door de politiek, marktpartijen, erfpachters en media. Het is van groot belang dat de prijzen marktconform, objectief, consistent en zo transparant mogelijk tot stand komen. Jij zorgt ervoor dat je collega’s op tijd input leveren voor de actualisatie van het grondprijsbeleid. Doordat je een echte teamspeler bent, weet jij het beste in je collega’s naar boven te halen. Ook zorg je ervoor dat de bestuurlijke processen van het grondprijsbeleid vloeiend verlopen en deadlines worden gehaald. Het gemeentebestuur van Amsterdam moet goed worden geïnformeerd over het grondprijsbeleid en hier besluiten over nemen. De wereld van bestuurlijke besluitvorming in Amsterdam kent voor jou geen geheimen, of je hebt ervaring bij een andere gemeente en je leert snel.

Daarnaast vang jij voor ons team de vragen af vanuit het gemeentebestuur, zoals vragen van gemeenteraadsleden of wethouders. Maar je coördineert ook de beantwoording van vragen van burgers bijvoorbeeld in het kader van de Wet open overheid (Woo). Als penvoerder van de bestuurlijke stukken van ons team blink je uit in structuur aanbrengen in complexe vragen en stuur je op duidelijke en concrete resultaten.

Je kunt goed omgaan met tegengestelde belangen en laat je niet snel uit het veld slaan. Tot slot is samenwerken een belangrijk aandachtspunt: je bent een echte teamspeler die energie krijgt van werken in een team.

Dit doe je op een gemiddelde dag

 • Je start de week maandag ochtend met de weekstart: je informeert collega’s van het team waar je die week mee aan de slag gaat en welke bestuurlijk relevante kwesties je de komende periode op het team af ziet komen.
 • Je belt met de assistent van de wethouder over de voorbereiding van de vergaderingen waarin het grondprijsbeleid wordt besproken.
 • Je hebt een bila met je teammanager, samen bespreken jullie hoe het gaat en je geeft aan meer te willen leren over grondprijsberekening en gebiedsontwikkeling.
 • Je belt met je collega’s die inhoudelijk kunnen antwoorden op vragen van een gemeenteraadslid, je bespreekt je vragen en vraagt feedback op de concept tekst die je hebt gemaakt.
 • Je denkt mee over de inhoud van het grondprijsbeleid om te kijken op welke wijze de bestuurlijke ambities hierin kunnen worden meegenomen.

Dit breng je mee

Voor de functie Beleid- en bestuursadviseur beschik je over:

 • Een afgeronde opleiding op WO-niveau, bij voorkeur met een juridische of bestuurlijke basis;
 • Ervaring met bestuurlijke besluitvormingsprocessen in Amsterdam of een andere gemeente;
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden;
 • Affiniteit met de Amsterdamse vastgoedmarkt.

Aan competenties breng je mee:

 • Analytisch vermogen: Je kunt structuur aanbrengen in complexe situaties.
 • Snelheid van begrip: Je maakt je snel informatie eigen en bent in staat hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden.
 • Samenwerken: Je draagt bij aan een stimulerende werksfeer en een gezamenlijk resultaat.
 • Initiatief: Je speelt actief in op kansen en verbetermogelijkheden en neemt ook initiatieven die buiten de eigen taak liggen.

Dit bieden we jou

Als Beleid- en bestuursadviseur kom je ons 32- 36 uur per week versterken en kun je rekenen op onderstaande arbeidsvoorwaarden.

 • Een bruto maandsalaris tussen € 4.074 en € 5.736 (schaal 11A) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met daarna de mogelijkheid tot een overeenkomst voor onbepaalde tijd indien je op dit moment nog geen, of een tijdelijke, arbeidsovereenkomst hebt bij de gemeente Amsterdam.
 • Indien je al een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt bij de gemeente Amsterdam, dan behoud je deze en word je overgeplaatst.
 • Flexibiliteit als het gaat om je werktijden en -plek. Met de Amsterdamse Digitale Werkplek kun je inloggen waar én wanneer je wilt.
 • Een mobiele telefoon en laptop.
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Ons interne opleidingscentrum, de Amsterdamse School, biedt verschillende opleidingen, ontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk waardoor je jezelf kunt blijven uitdagen.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw salaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw of extra verlofdagen.
 • Een pensioenregeling bij het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een reiskostenvergoeding van € 0,10 per kilometer, tot 45 kilometer enkele reis woon-werkafstand voor het aantal dagen dat je op kantoor werkt en/of een thuiswerkvergoeding van € 2 euro netto per werkdag dat je thuis werkt.
 • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering.
 • Nieuwsgierig naar al onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk de Personeelsregeling Gemeente Amsterdam (PGA).

Hier ga je aan de slag

We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!

Grond & Ontwikkeling heeft als missie: “Meer waarde creëren voor de stad en metropool Amsterdam”. Er wordt gewerkt aan een duurzame en vitale stad voor burgers en bedrijven. Wij voeren regie op de gebieds- en vastgoedontwikkeling en zijn verantwoordelijk voor het erfpachtstelsel. Daarnaast brengen wij in opdracht projecten voor wonen, werken en voorzieningen in samenhang tot uitvoering. Grond & Ontwikkeling is expert op het gebied van kaveluitgifte, het uitgeven van grond in erfpacht, het bouwrijp maken van gemeentelijke kavels en het transformeren en beheer van onroerend goed en financieel-economische projectbegeleiding. Vanuit deze kerntaken spelen wij strategisch in op marktontwikkelingen. Daarbij beheren wij het vereveningsfonds en het erfpachtvermogen van de gemeente Amsterdam.

Binnen Grond & Ontwikkeling is Team Advisering Grondprijzen (TAG) een team van 25 enthousiaste professionals. Zij zijn verantwoordelijk voor de advisering over de grondprijzen en het grondprijsbeleid van de gemeente Amsterdam. Bij alle projecten in Amsterdam speelt dit team hierin een belangrijke adviserende rol.

Solliciteren naar deze baan

 • Spreekt deze vacature je aan, dan ontvangen we je sollicitatie graag uiterlijk 30 november via de sollicitatiebutton.
 • Wij ontvangen graag je motivatie, waarin je in maximaal 1 A4 pagina toelicht waarom jouw werkervaring en competenties aansluiten bij deze functie.
 • De selectieprocedure start meteen na de sluitingsdatum en bestaat uit een CV en motivatie selectie. We hebben een selectiecommissie van 3 personen samengesteld, bestaande uit de leidinggevende en twee directe collega met wie je zult samenwerken.
 • Zien we raakvlakken, dan nodigen we je uit voor een gesprek.
 • Dit gesprek zal plaatsvinden in de week van 5 of 12 december op ons kantoor Weesperplein 8 te Amsterdam. Eventueel volgt een tweede gesprek.
 • Zien we onvoldoende raakvlakken, dan ontvang je een email.
 • Van elke collega die ons komt versterken vragen wij een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Tip: wil je de vacature later nog eens bekijken? Sla deze dan gelijk op, want na de sluitingsdatum is de vacature niet meer vindbaar.

Ongevraagde acquisitie door bemiddelingsbureaus stellen we niet op prijs en kan leiden tot uitsluiting bij onze andere wervingsacties. Ook het ongevraagd sturen van cv’s door bureaus aan onze medewerkers zien we als acquisitie. Deze cv’s nemen we niet in behandeling.

Vragen over deze vacature?

Bij vragen over de functie en/of de sollicitatieprocedure neem je contact op met Naomi Goedhart (kennismanager) via n.goedhart@amsterdam.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 9 november 2022
Verloopdatum: 30/11/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Amsterdam

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

Max. € 5.736
Scroll naar boven