Provincie Overijssel zoekt een

Beleidsadviseur Kabinet van de Commissaris van de Koning

Deel deze vacature:

Wil jij de Commissaris van de Koning adviseren en ondersteunen bij zijn Rijkstaken?

Wat ga je doen/wat wordt jouw uitdaging?

Je komt terecht in het team Kabinet van de CdK waar je samen met 13 collega’s werkt aan de ondersteuning van de commissaris van de Koning in zijn Rijkstaken.

Als beleidsuitvoerder Kabinet richt je je specifiek op de ondersteuning van de Commissaris van de Koning (CdK) op zijn Rijkstaken. Samen met de Kabinetscollega ben je contactpersoon voor de Veiligheidsregio’s IJsselland en Twente en adviseer je over de rol en verantwoordelijkheden van de CdK als secundair toezichthouder.

Verder adviseren en ondersteunen de beleidsmedewerkers de Commissaris van de Koning over uiteenlopende zaken zoals bijvoorbeeld evaluatie van Wet Veiligheidsregio’s, inzet voor Weerbaar Bestuur, Provinciale Regietafel opvang asielzoekers en statushouders, evaluaties grootschalige crises/incidenten, Provinciale regietafel Stikstof etc. De medewerkers bereiden de ambtsbezoeken van de CdK voor en begeleiden de CdK naar dergelijke bezoeken en externe overleggen.

Er is een aantal algemene taken, zoals de voorbereiding van het jaarlijkse Rijksherenoverleg en advisering over bestuurlijke kwesties waar de commissaris vanuit diens verantwoordelijkheid, of op verzoek, bij betrokken wordt (bijvoorbeeld inhoudelijke deel-voorbereiding van landelijke Kring van CdK’s, Portefeuille-overleg CdK, individuele ombudskwesties). In een klein teamverband spring je flexibel in op actuele kwesties die spelen (of vervangt onderling elkaar als collega).

Het betreft een functie van 24 uur per week.

Wat breng jij mee?

Wij vragen een afgeronde hbo- of wo opleiding (bijvoorbeeld Bestuurskunde of Rechten) met enkele jaren ervaring in of met een ambtelijke of politieke organisatie op het terrein van openbaar bestuur. Je bent een generalist en hebt een breed inzicht in actuele maatschappelijke vraagstukken en je voelt je thuis in de wereld van het openbaar bestuur. Je bent goed in staat mondeling en schriftelijk over het voetlicht te brengen welke rol de provincie heeft of zou moeten vervullen en welke bijdrage de commissaris vanuit zijn verschillende rollen daaraan kan hebben. Je beschikt over strategische denkkracht in combinatie met oog voor realisatie van opgaven. Jouw analytisch vermogen is sterk ontwikkeld. Je communiceert met gemak en bent in staat anderen aan je te binden. Je neemt als vanzelfsprekend het initiatief en staat stevig in je schoenen. Je werkt aan/beschikt over een breed extern netwerk. Flexibele opstelling wat betreft onderlinge vervanging binnen team Kabinet.

Criteria zijn dus:

  • Generalistische kennis en ervaring
  • Academische opleiding
  • Politiek bestuurlijke sensitiviteit
  • Flexibel
  • Echte teamplayer, we zoeken geen solist

Wat bieden wij jou?

Jij krijgt voor deze functie afhankelijk van je ervaring een salaris van minimaal € 3.598,96 en maximaal € 5.119,70 (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet. Het betreft een dienstverband voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

Provincie Overijssel is beoordeeld als World-class Workplace(verwijst naar een andere website). Jouw talenten en ontwikkeling vinden wij belangrijk. Je takenpakket stemmen we zoveel mogelijk af op jouw talenten. Ook zijn er veel mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen. We hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar je kunt flexwerken.

Jouw plek binnen onze organisatie

Je komt terecht in het team Kabinet waar je samen met 13 collega’s werkt aan de ondersteuning van de commissaris van de Koning in zijn Rijkstaken. Dit team maakt deel uit van de eenheid Bestuurs- en concernzaken, één van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. De eenheid is de verbindende schakel tussen bestuur, organisatie, partners en de inwoners van Overijssel. Samen met jouw collega’s draag je het profiel van de provincie Overijssel uit naar de buitenwereld. Een provincie met een eigentijds bestuur, die werkt aan een krachtige economie in een prettige en veilige leefomgeving.

De eenheid bestaat uit zeven teams: Leiding, Control & Advies, Bestuur, Communicatie, Kabinet, Strategie en Ondersteuning.

Over deze vacature:

Solliciteren

Solliciteren kan via de sollicitatiebutton t/m 5 mei 2022.

Voor in je agenda:

  • Het 1e sollicitatiegesprek is op 11 mei
  • Het 2e sollicitatiegesprek is op 17 mei
  • Het arbeidsvoorwaardengesprek is op 24 mei

Meer informatie over deze vacature

Alle gesprekken zijn in Zwolle of online. Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal teamleden. Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen via werkenbijprovincie@overijssel.nl.

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 22 maart 2022
Verloopdatum: 05/05/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Zwolle

Provincie

Overijssel

Salarisindicatie

Max. € 5119,70
Scroll naar boven