Rijksoverheid zoekt een

Beleidsjurist – Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Deel deze vacature:

Functieomschrijving

Werken aan toekomstbestendig en toegankelijk middelbaar beroepsonderwijs van goede kwaliteit. Als juridisch beleidsmedewerker bij de directie MBO in Den Haag doe je niet anders. Je hebt daarbij veel impact: jouw inbreng is cruciaal bij het inspelen op de maatschappelijke opgaven waar we ons op richten. Denk daarbij aan de grote behoefte aan mbo’ers bij de klimaatuitdagingen en het voorkomen van discriminatie van mbo stageairs. En geen enkel dossier is hetzelfde, dat maakt jouw werk afwisselend. Zin in zo’n dynamische baan? Lees dan verder.

Ruim 500.000 studenten stonden het afgelopen jaar ingeschreven bij een mbo-instelling. Zij worden opgeleid tot de vakmensen van morgen en worden ook wel de motor van de Nederlandse economie genoemd. Wij zetten ons in voor het beste onderwijs voor deze studenten. Onderwijs dat toegankelijk is en dat naadloos aansluit op de behoeften van de arbeidsmarkt. Als beleidsjurist draag je bij aan de ontwikkeling van wet- en regelgeving voor het beroepsonderwijs en adviseer je over de toepassing ervan.

Actuele maatschappelijke uitdagingen vragen om ontwikkeling van beleid en zorgen voor een afwisselende baan. Denk aan onderwerpen zoals burgerschap, lerarentekorten, stage- of leerwerktekorten, stagediscriminatie, kansengelijkheid, digitalisering, en beleidsthema’s als een Level Lang Ontwikkelen. Je komt dus in een dynamische omgeving te werken waarin je met jouw kennis en vaardigheden bijdraagt aan het mbo van de toekomst.

De directie MBO van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap telt ongeveer 70 medewerkers, waarvan een handvol juridisch beleidswerk verrichten. Je wordt voor jouw collega’s binnen en buiten de directie, en ook voor burgers en belangenorganisaties buiten het departement een aanspreekpunt voor een aantal onderwerpen op het terrein van het beroepsonderwijs. Op termijn wordt je hier een expert in. Veel onderwerpen hebben naast een onderwijsinhoudelijke kant ook een financiële component. Onderwijsinstellingen moeten immers gefaciliteerd worden om taken uit te kunnen voeren en zij ontvangen hiervoor bekostiging of een subsidie. Er kunnen ook raakvlakken zijn met het algemene bestuursrecht, de Algemene Verordening Gegevensbescherming, het mededingingsrecht, en andere aanpalende rechtsgebieden. Wij beloven je dat je je niet snel gaat vervelen.

Als deze functieomschrijving jou aanspreekt, dan nodigen wij jou graag uit om te solliciteren. Wij zijn op zoek naar 2 nieuwe collega’s. Er is 1 plek voor een schaal 11 en 1 plek voor een schaal 12.

 

Functie-eisen

Jij hebt een goed gevoel voor een beleidsmatige context, politiek-bestuurlijke verhoudingen en de dynamiek die deze met zich meebrengen. Je schakelt makkelijk met veel verschillende mensen op alle niveaus en bent een deskundige en inlevende gesprekspartner die heldere adviezen schrijft. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is essentieel. Ook ben je analytisch sterk en kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken. Daarbij ga je altijd voor het beste resultaat. Verder heb je:

  • een wo-diploma rechten;
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden;
  • bij voorkeur ervaring met het onderwijsrecht;
  • bij voorkeur ervaring binnen de rijksoverheid.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 11, schaal 12

Salarisomschrijving: Het betreft twee vacatures, 1 vacature voor schaal 11 en 1 vacature voor schaal 12.

Maandsalaris: Min €3.503 – Max. €6.045 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contractduur: 1 jaar

Minimaal aantal uren per week: 32

Maximaal aantal uren per week: 36

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Bijzonderheden

  • Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zet zich actief in om een inclusieve werkomgeving te creëren. Samen werken wij aan een organisatie waar iedere medewerker zich betrokken en gewaardeerd voelt. Naast jouw talenten, ervaring en motivatie maken ook verschillende aspecten van jouw identiteit onze organisatie rijker, innovatiever en leuker. Talent als basis, diversiteit als kracht.
  • Indien er kandidaten reageren die de van-werk-naar-werk-status hebben dan gaan zij voor op medewerkers die vrijwillig mobiel zijn. Behoor je tot deze groep stuur dan een voordracht of bewijsstuk mee en geef het aan in het betreffende veld.
  • Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Overige informatie:

We informeren je via e-mail. Hou daarom je e-mail in de gaten. Voeg dienstpostbus.wervingselectie@minocw.nl toe aan je lijst van vertrouwde afzenders en controleer of er geen berichten in je SPAM-map terecht zijn gekomen.

 

Lukt het niet om je sollicitatiebescheiden te uploaden?

Ons systeem gaat (nog) niet goed om met te lange bestandsnamen of bestandsnamen met spaties of vreemde tekens erin. het advies om de bestandsnaam zo kort mogelijk te houden zonder spaties en vreemde tekens. Mocht het hierna nog niet lukken, dan kun je een mail sturen aan dienstpostbus.wervingselectie@minocw.nl

 

Solliciteren?

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 23 augustus 2022
Verloopdatum: 30/10/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland
Als wetgevingsjurist bij de Rijksoverheid werk je aan de basis van onze rechtsstaat. Je werkt binnen een enorm divers werkveld. Creativiteit en een goed…
Scroll naar boven