Provincie Zuid Holland zoekt een

Bestuurlijk juridisch adviseur

Deel deze vacature:

36 uur | Den Haag

Voor provincie Zuid-Holland werken we als team optimaal samen aan het juridisch beheer van onze wegen en vaarwegen op civiel- en bestuursrechtelijk gebied en hebben we oog voor de maatschappelijke consequenties. Ben jij een enthousiaste en gedreven juridisch adviseur met een groot verantwoordelijkheidsgevoel die van een diversiteit aan werkzaamheden houdt? Dan kan jij ons helpen om deze uitdagende vraagstukken te beantwoorden. Enthousiast geraakt? Lees dan snel verder!

Dit ga je doen
Als bestuurlijk-juridisch adviseur lever je juridische advisering op het gebied van het bestuursrecht en het civielrecht dat is gerelateerd aan het wegenbeheer en het vaarwegenbeheer. Je stemt hierbij voldoende af met de collega’s van de andere teams van de eenheid Juridische Expertise en Handhaving (JE&H). Ook ga je in overleg met betrokken organisatieonderdelen binnen de provincie Zuid-Holland en met andere (overheids)instellingen. De werkzaamheden met betrekking tot wegen omvatten wegenoverdrachten, regelgeving maken en uitvoeren, beheervraagstukken en het geven van advies aan projectleiders. Op het gebied van vaarwegen dient invulling te worden gegeven aan wet- en regelgeving voor zowel beroepsvaart als recreatievaart. Ook het uitvoeren van procedures maakt deel uit van de functie. Toepassing van wet- en regelgeving met betrekking tot Privacy maakt deel uit van jouw rol.

Dit maakt de functie interessant

 • Met jouw bijdrage realiseren we efficiëntere juridische afhandelingen;
 • Je bouwt mee aan diverse wet- en regelgevingen welke de (vaar)wegen van de provincie bevorderen;
 • Je houdt je bezig met complexe en technische juridische vraagstukken;
 • Je levert een belangrijke bijdrage leveren aan de thema’s waar de provincie actief op is;
 • Het team waarin je terecht komt is een hechte en informele club en er wordt met plezier hard gewerkt en met regelmaat worden leuke teambijeenkomsten gehouden.

Dit is jouw profiel
Je beschikt over hbo of wo werk- en denkniveau en je hebt ervaring met het functioneel aansturen van medewerkers. Daarnaast heb je goede communicatieve (mondelinge) vaardigheden, ben je klantgericht, heb je overtuigingskracht en ben je stressbestendig. Je geeft overtuigend advies en zorgt dat je ‘klant’ hiermee uit de voeten kan. Je bent alert op signalen binnen en buiten je team en kunt daar goed op inspelen. Ook met een drukke agenda blijf je collegiaal en sta je open voor feedback. Een proactieve werkhouding is onlosmakelijk verbonden aan de functie. Je hebt oog voor ontwikkelingen binnen je team die nodig zijn om het team zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

Daarnaast neem je het volgende mee:

 • Theoretische kennis van het Nederlands recht, zowel op bestuurs- als op civielrechtelijk terrein;
  kennis van het vaar- en wegbeheer en de daaraan gerelateerde (wegen)wet- en regelgeving is een pré;
 • Kennis omtrent wet- en regeling omtrent Privacy is een absolute pré;
 • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
 • Inzicht in het functioneren van het openbaar bestuur en de provinciale organisatie;
 • Goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden

Dit bieden we

 • Salarisniveau: Salarisschaal 11
 • Maandsalaris: min. € 3.935 – max. € 5.564
 • Dienstverband: Tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op vast
 • Minimum aantal uur: 36
 • Maximaal aantal uur: 36

Ook krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 22,37% bovenop jouw salaris. Dit kun je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris. En niet onbelangrijk, je bouwt een goed pensioen op. We bieden je een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per 5 jaar aan. Ook kun je gebruik maken van ons interne trainingsaanbod van de PZH Akademie. Zo houd jij de regie op je eigen loopbaan. We werken hybride, deels vanuit huis en deels op het provinciehuis. Zo kun je je werkweek flexibel indelen. Er zijn nog veel meer interessante secundaire arbeidsvoorwaarden. Hier vertellen we je er graag meer over.

Hier ga je werken
De Dienst Beheer Infrastructuur van de provincie Zuid-Holland zorgt ervoor dat miljoenen Zuid-Hollanders elke dag vlot en veilig over weg en water op hun bestemming komen. Wij beheren en onderhouden enkele honderden kilometers aan weg en vaarweg. Dit doen wij met oog voor het areaal én de gebruiker.

De eenheid Juridische Expertise en Handhaving (JE&H) zorgt voor het juridisch beheer van onze infrastructuur. De eenheid bestaat uit een team Advies (bestaande uit bestuurlijk-juridisch adviseurs) en vijf andere teams, te weten: Handhaving, Schadezaken, Wegen bovengronds, Wegen ondergronds en Vaarwegen. Het team Advies wordt je thuisbasis en bestaat uit vijf bestuurlijk-juridisch adviseurs.

Sollicitatieprocedure
Voor vragen over de inhoud van de vacature: Dennis Boddé, Hoofd eenheid Juridische Expertise en Handhaving, 06-51025464.Voor vragen over de sollicitatieprocedure: Dan kun je contact opnemen met Luis Zaagmans, recruiter op 06-41492247.

Je kunt op deze vacature reageren t/m 30 december. Je hoeft niet te wachten met solliciteren tot de sluitingsdatum. Solliciteer via de sollicitatiebutton. Wanneer wij een match zien plannen wij al eerder een gesprek in. Bij voldoende passende sollicitanten kan de vacature eerder worden gesloten.

Mocht je interesse hebben in vergelijkbare functies, klik dan op de volgende link voor onze andere vergelijkbare vacatures: https://werkenvoor.zuid-hollan…

EXTERN – Sollicitaties of cv’s die door (tussenkomst van) werving – en selectiebureaus worden ingediend, worden niet geaccepteerd. Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

INTERN & OPDRACHTEN – Als interne kandidaat blijft je rechtspositie ongewijzigd.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 20 december 2022
Verloopdatum: 30/12/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Max. € 5.564
Scroll naar boven