Gemeente BUCH zoekt een

Bibob coördinator

Deel deze vacature:

Heb jij een sterk rechtvaardigheidsgevoel, ben je onderzoekend ingesteld en houd je van complexe vraagstukken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bibob coördinator

36 uur | | Castricum | Hybride | € 4.020 – € 5.725

Wat ga je doen?

Als Bibob Coördinator ben jij verantwoordelijk voor toepassing van de wet Bibob door de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Jij bent aanspreekpunt voor interne en externe samenwerkingspartners en vraagbaak voor de interne collega’s die een rol hebben bij het ontwikkelen en uitvoeren van het Bibob beleid. Jij zorgt voor een goede integrale aanpak, coördineert het onderzoek bij complexe dossiers en stelt stukken op die ter besluitvorming aan het college van Burgemeester en Wethouders worden voorgelegd.

Daarnaast stimuleer je de toepassing van de wet Bibob binnen de werkorganisatie BUCH en bied je bestuurlijke ondersteuning aan burgemeester, college en raad. Uiteraard signaleer je relevante wettelijke en politieke ontwikkelingen. Je kunt daarbij goed je advies uitleggen, vragen beantwoorden en indien nodig tegenspraak bieden. Tevens heb je een rol “naar buiten”. Indien nodig vertegenwoordig je de gemeente(n) (samen met een advocaat) bij de rechtbank en/of voer je gesprekken met bestuurders van bedrijven betrokkenen.

Vanuit je rol als Bibob coördinator ben je betrokken bij de gemeentelijke aanpak van ondermijning. Je denkt samen met je collega’s uit het team Openbare Orde en Veiligheid na over de aanpak en hebt een aandeel in de realisatie ervan. Zowel bij projecten in een van de vier gemeenten als bij individuele casuïstiek.

Je wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het piket AOV.

 

Jij?

Je bent een uitstekende verbinder met een inspirerende en motiverende instelling. Je anticipeert op nieuwe ontwikkelingen en zet deze om in concrete acties die aansluiten bij de politiek/bestuurlijke kaders en doelstellingen. Tegelijkertijd ben je resultaatgericht en flexibel wanneer actuele veiligheidsopgaven zich aandienen. Ook dan ben je daadkrachtig, politiek bestuurlijk sensitief en heb je een helikopterview. Je kunt rustig blijven in een hectische omgeving, staat sterk in je schoenen, bent communicatief goed ontwikkeld en bovenal ben je een enthousiast en betrokken mens met een goed gevoel voor humor.

En verder:

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding, bijvoorbeeld Publiekrecht, Bestuurskunde of Integrale Veiligheidskunde aangevuld met relevante werkervaring;
 • Kennis van wet- en regelgeving, zoals de wet Bibob, de Wabo en de Awb, is een pré, evenals bedrijfseconomische of financiële kennis

En wij?

Werken als één werkorganisatie voor de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. We spelen in op de veranderingen in de samenleving, de rol van de overheid daarin, de maatschappelijke opgaven, de roep vanuit de samenleving om transparantie en het streven naar een optimale dienstverlening voor alle inwoners. Het is dan ook een mooie uitdaging om voor de vier opdrachtgevers te werken. Wij werken verder aan de professionalisering van de BUCH organisatie om deze opdrachtgevers, en daarmee ook de inwoners en ondernemers van deze gemeente, goede dienstverlening te bieden.

Wij hebben een informele manier van omgaan met elkaar. Collega’s helpen elkaar graag en de deur staat altijd open. Samenwerken, oog voor de omgeving en een ondernemende houding staan bij ons centraal. Je werkt in het team Openbare Orde en Veiligheid met 4 adviseurs en 3 medewerkers aan het veilig maken en houden van de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo.

Je start bij ons met een introductieprogramma zodat jij je snel thuis voelt. Wij hebben een eigen BUCH Academie; één plek waar je opleidingen, trainingen en lezingen kunt krijgen én geven. Ook thuis zorgen wij voor een goede werkplek, onder andere door een bureaustoel en beeldschermen ter beschikking te stellen. Ga je naar kantoor? Dan heb je keuze uit meerdere locaties.

En verder:

 • Een bruto maandsalaris tussen € 4.020,- en € 5.725,- (schaal 11) op basis van 36 uur per week;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% per maand boven op je salaris. Je kunt dit op een door jou gekozen moment gebruiken voor onder andere:
 • Vakantiegeld
 • Extra verlofuren
 • Extra salaris
 • Opleidingskosten
 • Een bijdrage aan je sportabonnement en/of museumjaarkaart.
 • Een pensioenregeling via het ABP pensioenfonds;
 • Ruim 5 weken vakantie per jaar;
 • Jij bepaalt waar en wanneer je werkt. Ook thuis zorgen wij voor een goede werkplek door je o.a. een bureaustoel en beeldschermen ter beschikking te stellen;
 • Een reiskosten- of thuiswerkvergoeding, laptop en telefoon;
 • Een vergoeding voor de piketdiensten.
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Leuk?

Leuk! Reageer snel via de sollicitatiebutton, maar uiterlijk 16 juli a.s. Wacht niet, als we onze nieuwe collega eerder hebben gevonden, dan sluiten we de vacature eerder. Ga je binnenkort op vakantie? Zet dat er dan even bij.

Wil je eerst nog wat meer informatie? Sander Valk, teammanager openbare orde en veiligheid (a.i.), helpt je graag verder. Je kunt hem bellen of appen via 06-12205145

Matchen we?

Zijn we allebei enthousiast, dan bellen wij je om je uit te nodigen voor de selectie. De selectie bestaat uit een 1e oriënterend gesprek en eventueel een 2e selectiegesprek. De procedure wordt afgerond met een arbeidsvoorwaardengesprek. Tenzij we onze nieuwe collega eerder hebben gevonden, staan de eerste gesprekken gepland op 21 en 24 juli 2023.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is vereist voor iedereen die bij ons komt werken.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 5 juli 2023
Verloopdatum: 30/09/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Castricum
Scroll naar boven