Gemeente Amstelveen zoekt een

Bibob Specialist

Deel deze vacature:

Wil jij de weerbaarheid van gemeente Amstelveen tegen criminele activiteiten nog verder te vergroten?

Dan is dit jouw baan!

Jij maakt deel uit van het team openbare orde en veiligheid, waarbinnen de regie plaatsvindt van het programma Aanpak Ondermijning. Een effectieve aanpak van ondermijnende criminaliteit vraagt om een georganiseerde overheid die alle middelen en instrumenten inzet die ze tot haar beschikking heeft.

Het Bibobbeleid van de gemeente vormt een belangrijk bestuurlijk instrument in de aanpak van ondermijning en in het kader van de bestuurlijke integriteit. De uitvoering van dit beleid moet voorkomen dat de overheid onbedoeld criminele activiteiten faciliteert, bijvoorbeeld via het verlenen van vergunningen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van data-analyses, digitale opsporing en financiële onderzoeken. De gemeente wil dit instrument meer en gemeentebreed inzetten. Je werkt nauw samen met de vergunningenmanager Drank- en Horecawet van het team openbare orde & veiligheid en kan hem vervangen indien noodzakelijk, alsmede met de (regionale) medewerkers ondermijning. Jouw primaire uitvoerende taken liggen vooralsnog op het gebied van projecten c.q. privaatrechtelijke overeenkomsten en omgevingsvergunningen.

Jij verricht integriteitsonderzoeken naar aanvragers van vergunningen en hun zakelijke partners, hun bedrijfs- en organisatiestructuur en naar de transparantie van de financieringen. Met name de beoordeling van financiële aspecten is essentieel. Je bent intern en extern aanspreekpunt voor wat betreft Bibob aangelegenheden, je geeft advies aan afdelingen en bestuur over de toepassing van het Bibobinstrumentarium. Tevens verzorg je de rapportages aan het management en bestuur. jij gaat aan de slag met de ontwikkeling en implementatie van het Bibobinstrument op nieuwe terreinen. Je hebt zicht op potentiële integriteitskwesties op basis van de Wet Bibob. Je kan data, de complexe financiële administratie en vraagstukken goed analyseren en beoordelen. Daarnaast vertegenwoordig je het bestuur in bezwaar- en beroepschriften. Kortom: jij bent de ambassadeur voor de aanpak van ondermijning!

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een relevante afgeronde HBO-/WO opleiding.
 • Je beschikt over voldoende kennis van de betrokken (fiscaal-juridische) vakgebieden en hebt kennis van de vastgoedmarkt.
 • Je hebt aantoonbare financiële kennis zoals het analyseren van een jaarrekening en kolommenbalans.
 • Je hebt affiniteit en ervaring met online bronnenonderzoek.

Onze ideale collega heeft een sterk analytisch vermogen en is tegelijkertijd omgevingsbewust. Daarnaast zoek je naar samenwerking en ben je krachtig in relatiebeheer. Met jouw overtuigingskracht stuur je op het juiste moment bij en neem je initiatief wanneer dit moet. Je hebt ervaring in het omgaan met conflicterende belangen en staat stevig in je schoenen. Ook onder druk houd jij je hoofd koel. Je hebt inzicht in bestuurlijke verhoudingen op gemeentelijk niveau en bent in staat snel te schakelen tussen verschillende belangen en niveaus. De kernwaarden van de organisatie zijn klantgericht, resultaatgericht en betrouwbaar. Deze passen bij de manier waarop jij je werkzaamheden uitvoert.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie in een gedreven team van professionals met hoge ambities.
 • Een salaris van maximaal € 5169,- bruto per maand (Cao Gemeenten, schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een functie voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een laptop en mobiele telefoon.
 • Een hypermodern pand, waarbij flexibel en hybride werken normaal is.
 • Een goede werksfeer en een gezond en vooral lekker bedrijfsrestaurant.
 • Een groot trainingsaanbod bij onze AA-academie, waardoor je volop in ontwikkeling blijft.
 • Collectiviteitskorting bij diverse zorgverzekeraars.
 • De gemeente kent flexibele werktijden en een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket, waaraan je op basis van een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% gedeeltelijk zelf invulling kunt geven.

Wie zijn wij?

De organisatie van gemeente Amstelveen en Aalsmeer werkt voor twee gemeenten en bestaat uit meer dan 1200 medewerkers. Het zijn bestuurlijk zelfstandige gemeenten met ieder een herkenbare positie in de metropoolregio Amsterdam. Met ruim 90.000 inwoners is Amstelveen een groene, internationale gemeente waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Aalsmeer heeft meer dan 30.000 inwoners en is in haar bescheiden omvang een economische factor van belang in de regio met onder meer de bloemenveiling en de sierteelt.

De afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving (VVH) bevordert de veiligheid en leefbaarheid in Amstelveen en Aalsmeer. Enerzijds door de behandeling van aanvragen vergunningen, anderzijds door professioneel toezicht te houden op de naleving van wet- en regelgeving en vergunningen en deze te handhaven. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor het Integraal Veiligheidsbeleid en de uitvoering daarvan, waaronder ook crisisbeheersing en rampenbestrijding valt. Je werkt samen met verschillende medewerkers, je bent immers de spil in de inzet van de wet Bibob. Dagelijks werk je samen met de informatiecoördinator, de strategisch adviseur ondermijning en de Senior juridisch beleidsadviseur.

Enthousiast geraakt?

Kom bij ons het verschil maken en reageer vóór maandag 21 maart 2022 via de sollicitatibutton. Wij zien je sollicitatie graag tegemoet!

Voor inhoudelijke vragen kun je bellen met Frank Voorbij, teamleider Openbare orde en veiligheid. Voor vragen over de procedure kun je bellen met Rick de Bruijn (Corporate Recruiter). Zij zijn bereikbaar via 020-540 4911.

Wat verder goed is om te weten

 • Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.
 • Als ambtenaar leg je aan het begin van de aanstelling een ambtseed/belofte af.
 • Een referentiecheck maakt deel uit van onze selectieprocedure.
 • Deze vacature hebben wij in eigen beheer. Daarom gaan wij niet in op acquisitie.

Talent staat bij ons voorop, ongeacht wie je bent en waar je vandaan komt. Wij weten dat hoe je achternaam gespeld is, hoe oud je bent, van wie je houdt, wat je gelooft en of je een beperking hebt, niks zegt over jouw geschiktheid voor deze vacature. Talent als basis, diversiteit als kracht. Voel je welkom om te solliciteren!

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 28 februari 2022
Verloopdatum: 21/03/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Amstelveen

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

Max. €5169,-
Scroll naar boven