Radboud Universiteit zoekt een

Civiel Jurist

Voel jij je thuis in een omgeving waar veel gebeurt en ontdekkingen worden gedaan die je wereldbeeld veranderen? Zet jouw juridische kennis dan in voor de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI). Met jouw adviezen op het gebied van civiel recht, zoals het overeenkomstenrecht en intellectueel eigendomsrecht lever je een wezenlijke bijdrage aan onze betekenisvolle organisatie.

Deel deze vacature:

Wij zijn op zoek naar een

Civiel Jurist

Voel jij je thuis in een omgeving waar veel gebeurt en ontdekkingen worden gedaan die je wereldbeeld veranderen? Zet jouw juridische kennis dan in voor de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI). Met jouw adviezen op het gebied van civiel recht, zoals het overeenkomstenrecht en intellectueel eigendomsrecht lever je een wezenlijke bijdrage aan onze betekenisvolle organisatie.

Bij FNWI wordt toponderzoek in de bètawetenschappen gedaan, in samenwerking met nationale en internationale partners. Als jurist lever je hieraan een belangrijke bijdrage. Je draagt zorg voor de onderhandeling over en het opstellen en beoordelen van diverse overeenkomsten, voornamelijk op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, zowel in nationaal als in internationaal verband. Je moet dan denken aan samenwerkingsovereenkomsten met andere academische instellingen en/of bedrijven, subsidieovereenkomsten en overeenkomsten van opdracht. Je begeleidt het bijbehorende onderhandelingsproces en bent verantwoordelijk voor de correcte administratieve afwikkeling van overeenkomsten en correspondentie, alsmede het bijbehorende dossierbeheer. Je voert daarbij nauw overleg met de betrokken wetenschappers en bespreekt de bestuurlijke consequenties met het management van de onderzoeksinstituten en uiteindelijk ook met het faculteitsbestuur.

Samen met je collega-jurist vorm je het juridische team van de faculteit. Jullie stemmen regelmatig af met de collega’s van de financiële afdeling en met de adviseurs voor subsidieaanvragen en externe projecten. Ook werk je samen met de centrale afdeling Bestuurlijke & Juridische Zaken aan het opstellen van standaardcontracten en aan de aanpak van universiteitsbrede juridische vraagstukken. Binnen de faculteit adviseer je het faculteitsbestuur ook in bredere zin over juridische kwesties. Ook goed om te weten: er is ruimte om deels thuis te werken.

Profiel

 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding in de richting Nederlands recht en/of Europees recht.
 • Je hebt minimaal 4 jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt kennis van en ervaring met overeenkomstenrecht.
 • Naast Nederlands heb je een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Engels.
 • Je bent analytisch, communicatief sterk, nauwgezet en stressbestendig.
 • Ervaring in een academische organisatie, kennisinstelling of andere kennisintensieve organisatie is een pre.
 • Kennis en ervaring met intellectueel eigendomsrecht is een pre.


Wij zijn
De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) is een complete, studentgerichte bètafaculteit waar onderzoek en onderwijs nauw met elkaar verweven zijn. De faculteit wil een academische gemeenschap zijn met een internationaal karakter waar medewerkers vanuit verschillende achtergronden hun talenten combineren met als doel een vooraanstaande bètafaculteit in Europa te zijn.

Als jurist maak je onderdeel uit van het faculteitsbureau (13 personen) en werk je nauw samen met je collega- jurist. Verder werk je samen met collega’s van andere ondersteunende afdelingen zoals projectcontrollers en projectcoördinatoren. Naast het faculteitsbestuur behoren de wetenschappers en het management binnen de verschillende onderzoeksinstituten en ondersteunende afdelingen tot je klanten. Tevens heb je intensief contact met zowel nationale als internationale externe partijen waaronder overheden, subsidieverleners en bedrijven (MKB en multinationals).

Radboud Universiteit
Op de Radboud Universiteit willen we impact maken met ons werk. Dat doen we door baanbrekend onderzoek, hoogwaardig onderwijs, goede ondersteuning en samenwerkingen binnen en buiten de universiteit. Zo leveren we een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. En daar hebben we nog meer collega’s voor nodig, die vanuit hun eigen expertise op zoek willen gaan naar antwoorden. We staan voor een inclusieve gemeenschap en verwelkomen medewerkers met een verscheidenheid in achtergrond, cultuur en perspectief. Help je ook mee om de wereld een stukje beter te maken? Je bent nodig.

Wil je meer weten over hoe het is om bij de Radboud Universiteit te werken? Volg dan ons Instagramaccount en lees verhalen van onze collega’s.

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Bij de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI), de bètafaculteit van de Radboud Universiteit, werken we iedere dag aan baanbrekend onderzoek en uitstekend onderwijs. Zo verleggen we de grenzen van onze wetenschappelijke kennis en dragen we die kennis over aan de volgende generatie.

We zoeken oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen zoals cybercriminaliteit en klimaatverandering en werken aan grote wetenschappelijke uitdagingen zoals bijvoorbeeld in de kwantum wereld. Tegelijkertijd leiden we onze studenten op voor een carrière binnen en buiten de wetenschap.

Op dit moment leveren ruim 1300 collega’s een bijdrage aan onderzoek en onderwijs. Sommigen als onderzoekers en docenten, anderen in de technische en administratieve ondersteuning. De faculteit heeft een sterk internationaal karakter met medewerkers uit meer dan 70 landen. We werken samen in een informele en toegankelijke sfeer met aandacht en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in een omgeving waar iedereen kan meedoen.

Wij bieden

 • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Je salaris binnen salarisschaal 12 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.


Aanvullende arbeidsvoorwaarden
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Praktische informatie en solliciteren
Je kunt uiterlijk solliciteren op 1 april. Dit kan uitsluitend via de sollicitatiebutton. Richt je sollicitatiebrief aan Jacqueline Hulst.
De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 9 april. De eventuele tweede gesprekken vinden plaats op donderdag 18 april. Je treedt bij voorkeur 1 juni 2024 in dienst.
Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 20 maart 2024
Verloopdatum: 04/01/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Nijmegen

Provincie

Gelderland

Salarisindicatie

€ 5.247 - € 6.737
Scroll naar boven