Gemeente Gorinchem zoekt een

Commissieleden (m/v) voor de commissie bezwaarschriften

Deel deze vacature:

De gemeente Gorinchem zoekt nieuwe leden voor de Commissie Bezwaarschriften.

Om de kwaliteit van de besluitvorming te bewaken en zo nodig te verbeteren zijn wij op zoek naar:

Commissieleden (m/v) voor de commissie bezwaarschriften

Over de commissie bezwaarschriften

De commissie voor de bezwaarschriften speelt een belangrijke rol in het waarborgen van de rechten van inwoners en organisaties en het zorgen voor een eerlijke en correcte afhandeling van bezwaren tegen gemeentelijke besluiten.

De gemeente Gorinchem zet zich in om bezwaarschriften op een informele wijze te behandelen. Wanneer dit niet mogelijk is, worden de bezwaren aan de onafhankelijke adviescommissie voorgelegd.

De commissie voor de bezwaarschriften bestaat op dit moment uit een voorzitter en drie leden, ondersteund door een ambtelijk secretaris vanuit Juridische Zaken. Deze commissie is onafhankelijk en adviseert het college, de burgemeester en de gemeenteraad over de te nemen beslissingen op bezwaar.

De commissie kan worden ingezet voor alle gemeentelijke onderwerpen, met uitzondering van personele aangelegenheden, belastingen, sociale zekerheidswetten en de Jeugdwet.

Functie

Als lid van de commissie bezwaarschriften ben je onafhankelijk. Dat betekent dat je geen deel uit maakt van het bestuursorgaan. Je vindt het belangrijk om vraagstukken vanuit verschillende oogpunten te bekijken. Zelf houd je een onafhankelijke instelling. Je beschikt over een juridische achtergrond op universitair of HBO-niveau en hebt een brede, actuele kennis van het (algemeen) bestuursrecht. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de Wabo (Omgevingswet), de APV en de Wmo 2015.

Verder kun je goed luisteren en heb je het vermogen om tot de kern van een zaak door te dringen.  Daarnaast bezit je goede sociale en communicatieve vaardigheden en heb je een oplossingsgerichte instelling.

Hoorzittingen

Bij de hoorzittingen die de commissie organiseert, zijn in de regel de voorzitter en twee leden aanwezig. De leden rouleren en vervangen elkaar indien nodig.

Zittingen worden in principe maandelijks gepland op maandagavond en vinden plaats in het Stadhuis. De frequentie van de vergaderingen is afhankelijk van het aantal ingediende bezwaarschriften. Tijdens een hoorzitting worden maximaal 4 zaken voorgelegd (uitzonderingen zijn natuurlijk mogelijk). De bezwaardossiers worden digitaal beschikbaar gesteld.

Vergoeding

Als commissielid ontvang je een vaste vergoeding van EUR 200,- bruto per zitting. Deze vergoeding is inclusief voorbereiding, bijwonen van de hoorzitting en het uitbrengen van een advies door de commissie en exclusief reiskosten.

Sollicitatie

Voor meer informatie over de functie kun je van maandag tot en met donderdag telefonisch contact opnemen met Vera Wuijten van het team Juridische Zaken onder telefoonnummer 0183 659327 of per e-mail via [v.wuijten@gorinchem.nl”]v.wuijten@gorinchem.nl.

Belangstellenden kunnen een sollicitatiebrief en een C.V. indienen via de sollicitatiebutton. Na een schriftelijke selectieronde worden kandidaten uitgenodigd voor een gesprek met de selectiecommissie.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 10 oktober 2023
Verloopdatum: 12/10/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Gorinchem

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

200,- bruto per zitting
Scroll naar boven