Gemeente Zwartewaterland zoekt een

Concernjurist

Ben jij de persoon die rustig blijft als het spannend wordt en durf je vanuit je eigen kennis en ervaring te adviseren? Ben je daarnaast creatief, oplossingsgericht en communicatief vaardig? Dan hebben wij een uitdagende baan voor je beschikbaar, die van Concernjurist!

Deel deze vacature:

De Gemeente Zwartewaterland te Hasselt is op zoek naar een
Concernjurist
28 – 36 uur | salaris max 5.997 | HBO – WO

Als concernjurist werk je in de staf en adviseer je, op strategisch niveau, rechtstreeks aan het bestuur en de gemeentesecretaris op zowel bestuurs- als privaatrechtelijk gebied. Je werkt aan politiek gevoelige en complexe dossiers en bent in geval van procedures de schakel richting de externe advocatuur. Belangrijk in deze rol is dat je als concernjurist invulling geeft aan de organisatie-brede juridische kwaliteitszorg.

Je volgt ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en juridische dienstverlening op de voet. Je bent de sparringpartner voor alle juridisch adviseurs en adviseert hen vanuit jouw senioriteit bij interpretatie en toepassing van wet- en regelgeving.

Je houdt je concreet bezig met:

 • (on)gevraagd adviseren ambtelijke organisatie en bestuur m.b.t. juridische vraagstukken.
 • juridische kwaliteitszorg, waaronder:
 • kwaliteitsbewaking collegestukken;
 • toetsen en verbeteren kwaliteit juridische processen (visie, jaarplan en audits in —-samenwerking met concern control);
 • ontwikkeling juridisch opleidingsplan;
 • actuele juridische informatie voor de organisatie beschikbaar stellen.
 • signaleren en op hoofdlijnen implementeren van nieuwe wetgeving;
 • coördinatie en publicatie regelgeving;
 • actualisatie mandaatregister;
 • deelname aan regionale juridische overleggen (incl. contactpersoon voor de regionale mediatorpool).

In 2022 heeft de gemeente Zwartewaterland een onderzoek laten uitvoeren naar juridische kwaliteitszorg en juridisch risicomanagement. Het onderzoek richtte zich op personeel, structuur en cultuur, werkwijzen, publiek-, privaatrechtelijk en feitelijk handelen. Door verbinding te zoeken met management en medewerkers ben jij medeverantwoordelijk dat deze aanbevelingen uit dit onderzoek daadwerkelijk in de organisatie geïmplementeerd worden.

Ben jij onze nieuwe Concernjurist?
Je bent overtuigend, een echte netwerker en neemt makkelijk positie in. Je weet wat er speelt op de werkvloer. Jouw onafhankelijke en kritische blik stelt je in staat om objectief naar complexe juridische dossiers te kijken en hierover te adviseren. Je hebt een heldere en doortastende communicatiestijl en daadkrachtige werkwijze.

Verder heb je:

 • een afgeronde juridische opleiding. Bij voorkeur WO en minimaal HBO niveau;
 • minimaal 2 jaar werkervaring als Jurist binnen de overheid.

Dit bieden wij jou
Een zelfstandige en verantwoordelijke baan met ruimte voor eigen inbreng, nieuwe ideeën, initiatieven én ondernemerschap. De gemeente Zwartewaterland is een fijne werkomgeving, waar iedere medewerker klaar staat voor elkaar, maar ook voor de inwoners en de gemeente. Daarnaast organiseren wij regelmatig leuke en interessante bijeenkomsten op verschillende mooie locaties en worden er leuke activiteiten georganiseerd door onze personeelsvereniging.

En dit!
Als betrokken werkgever bieden wij je een goede balans tussen werk en privé, veel vrijheid en ook nog eens een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. Als Concernjurist kun je (op basis van een 36-urige werkweek) bij de gemeente Zwartewaterland rekenen op:

 • een salaris passend bij jouw ervaringsachtergrond tot maximaal € 5.997,- bruto per maand (schaal 11);
 • een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%: dit budget kun je laten uitbetalen, besteden aan extra vrije dagen, het opnemen van verlof of het volgen van een studie;
 • een ruim aanbod in cursus- en opleidingsmogelijkheden, gericht op jouw ontplooiing en ontwikkeling;
 • een reiskostenvergoeding op basis van woon-werk verkeer;
 • een duurzaam pensioen via het pensioenfonds ABP, waarvan 70% vergoed door gemeente Zwartewaterland.

Nog even over ons…
De gemeente Zwartewaterland bestaat uit drie kernen en een mooi buitengebied. Genemuiden staat bekend om zijn grootschalige tapijtindustrie van internationale allure. Hanzestad Hasselt kent een rijke en eeuwenoude historie. Zwartsluis heeft veel watersport en scheepsbouw en fungeert als toegangspoort naar Nationaal Park Weerribben-Wieden. Zwartewaterland is dus een bedrijvige én een groene gemeente, prachtig gelegen aan het Zwartewater. Belangrijk daarbij is het behoud van evenwicht tussen economie en ecologie. Kenmerkend is verder het respect van de mensen naar elkaar en de betrokkenheid van de gemeenschappen bij onze samenleving.

Bij de gemeente Zwartewaterland werken we met ongeveer 200 mensen. Het is overzichtelijk, persoonlijk en collegiaal. Samen creëren we de beste ondersteuning voor onze inwoners, door breed te denken op een kleinschalige manier en altijd met een passende oplossing. Daarvoor maken wij ons hard. Onze kernwaar-den zijn: participatief, integer, integraal en kwaliteitsgericht.

Onze organisatie kent weinig hiërarchie en veel korte lijnen. Als medewerker van Zwartewaterland draag je grote verantwoordelijkheden. Je wordt uitgedaagd om buiten vakspecialistische kaders te denken. Daarbij hanteren we vanzelfsprekend moderne arbeidsvoorwaarden.

Vanuit ons kantoor in Hasselt, aan de rand van de binnenstad, ben je binnen 10 minuten op de A28. Prima bereikbaar vanaf bijvoorbeeld Zwolle, Meppel en Kampen.

Is dit een JA?
Denk je bij deze vacature, dit is de vacature voor mij, hier ben ik naar op zoek! Laat dan je gegevens achter via de solliciteerbutton.

Heb je vragen?
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Susan van der Zwaag (Gemeentesecretaris). Vragen over de procedure kun je richten aan onze Recruiter Anne Greven. Beiden zijn bereikbaar via 14 038.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 4 juli 2024
Verloopdatum: 08/04/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Hasselt

Provincie

Overijssel

Salarisindicatie

maximaal € 5.997,- bruto per maand (schaal 11)
Scroll naar boven