Gemeente Emmen zoekt een

Coördinator Juridische Zaken 36 uur | Emmen | Maximaal € 6.103,-

Deel deze vacature:

Ben je de jurist die altijd zoekt naar hoe het wél kan? Ben je in je element in een stevige spilfunctie in een dynamische (werk-)omgeving? Wil je meehelpen aan de verdere ontwikkeling van de juridische kwaliteit binnen de gemeente Emmen? Dan is deze functie jou wellicht op het lijf geschreven.

De gemeente Emmen is voor het team Juridische zaken, Verzekeringen & Inkoop (JVI) op zoek naar een Coördinator Juridische Zaken.

Dit ga je doen

Als Coördinator Juridische Zaken ben je dé spil tussen alle juridische functies, alle juridische processen en de organisatieonderdelen. Je geeft richting aan en coördineert juridisch- bestuurlijke zaken van de gemeente Emmen. Formatief ben je onderdeel van het team JVI (2 de -lijns), maar vanuit je rol en verantwoordelijkheid acteer je dus organisatie breed. Je bent verantwoordelijk voor de (uitvoering van de) Juridische Kwaliteit. Voor de juristen ben je inhoudelijk sparringpartner en coach en begeleid je de juristen en andere medewerkers zodat zij de gewenste kwaliteit weten te leveren. Daarnaast ben je voorzitter van het Centraal Juridisch Overleg.

Kenmerkend aan jou

 • je hebt coördinerende en coachende vaardigheden;
 • je bent een kei in je vakgebied, in samenwerken, communiceren (zowel schriftelijk als mondeling) en effectief beïnvloeden;
 • je bent analytisch sterk en hebt ervaring in de behandeling van complexe juridische dossiers waar tegengestelde belangen spelen;
 • je kunt in die dossiers richting geven aan de juridische medewerkers;
 • je bent bestuur sensitief en creatief in het bedenken van juridische oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken met bijbehorende risico’s;
 • je signaleert en begrijpt de politiek-bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen;
 • je bent toegankelijk en aanspreekbaar en straalt senioriteit en autoriteit uit, zonder autoritair te zijn.

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde WO-opleiding Nederlands Recht met ruime kennis én ervaring binnen het Bestuursrecht in een vergelijkbare organisatie. Kennis en ervaring in andere

rechtsgebieden (met name Privaatrecht) is een absolute pré.

Wat bieden we jou?

Een boeiende baan met een grote diversiteit qua werkzaamheden. Het aan de functie verbonden salaris bedraagt maximaal € 6.103,- bruto per maand (schaal 12 CAO Gemeenten, peildatum 1-4-2022) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van jouw ervaring en deskundigheid. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% (bruto) over je salaris, dat je naar eigen voorkeur kunt besteden.

Naast je salaris bieden we je graag nog meer: een goede werk-privé balans o.a. door hybride werken waarbij je kunt rekenen op goede faciliteiten om thuiswerken mogelijk te maken (laptop, telefoon), diverse mogelijkheden om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en een prima werksfeer.

Het team

Binnen het team JVI zijn diverse disciplines gebundeld. Het team bestaat uit de clusters

Inkoop, Klachten, Verzekeringen en Juridische Zaken (totaal ca. 28 fte). Het cluster Juridische Zaken bestaat uit ervaren juridisch adviseurs, ondersteund door een secretariaat. Zij vormen het centrale cluster voor juridische advisering binnen de gemeentelijke organisatie volgens het 2e-lijns principe. Het cluster Juridische zaken houdt zich onder andere bezig met:

 • advisering van de gemeentelijke bestuursorganen en de functionele teams inzake publiekrechtelijke vraagstukken;
 • secretariaat van de commissie van advies voor de bezwaarschriften;
 • advisering van de gemeentelijke bestuursorganen en de functionele teams inzake privaatrechtelijke vraagstukken;
 • mandaat verzamelbesluit;
 • het opstellen van overeenkomsten, ook in het kader van aanbestedingstrajecten;
 • signaleren van en adviseren over ontwikkelingen in wet- en regelgeving en jurisprudentie;
 • het behandelen van privaatrechtelijke aansprakelijkstellingen;
 • concernbrede juridisch kwaliteitszorg.
 • contactpersoon & coördinatie Woo.

Werken bij Emmen:

Werk je bij de gemeente Emmen, dan werk je in een organisatie waar de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven voorop staat. We zijn de grootste gemeente in Drenthe en één van de 40 grote gemeenten in Nederland. Met zo’n 900 collega’s werken we voor en met ruim 100.000 inwoners. Dit doen we samen met collega’s uit verschillende teams binnen onze organisatie, met partners, andere overheden, bedrijven en natuurlijk met inwoners. Ontwikkeling vinden we belangrijk. Door te ontwikkelen groeien we samen naar een organisatie die nog wendbaarder en flexibeler is. Dit doen we om de ontwikkelingen in de steeds sneller veranderende samenleving op te vangen en nu en in de toekomst er te zijn voor onze inwoners en bedrijven. We juichen het toe als iedere collega daaraan een eigen perspectief en waarde toevoegt.

Wil je meer informatie over deze functie?

Neem dan contact op met Rolf Sloots (concernmanager) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

Solliciteren

Ben je enthousiast over deze functie en wil je jouw expertise inzetten? Klik op de sollicitatiebutton. Reageer dan voor 24 maart 2023 middels motivatiebrief en CV, deze kan je richten aan Rolf Sloots.

De gesprekken vinden onder voorbehoud plaats in week 13.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 10 maart 2023
Verloopdatum: 24/03/2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Emmen

Provincie

Drenthe

Salarisindicatie

Maximaal € 6.103,-
Scroll naar boven