Provincie Overijssel zoekt een

Coördinerend jurist bezwaarschriften en klachten 36 uur | Zwolle

Deel deze vacature:

Met de ‘methode Overijssel’ zit het klant- en oplossingsgericht behandelen van bezwaarschriften en klachten in ons DNA. Spreekt dat jou aan? En vind je het belangrijk om jezelf verder te ontwikkelen in een professioneel en enthousiast team? Dan zoeken wij jou als nieuwe collega.

Jouw uitdaging
Je behandelt complexe bezwaarschriften en klachten, die vaak te maken hebben met belangrijke maatschappelijk opgaven. Denk bijvoorbeeld aan opgaven binnen natuur en stikstof, de energietransitie of openbaar vervoer.

Na ontvangst van een bezwaarschrift (of klacht) zoek je contact met de bezwaarmakers, andere belanghebbenden en met collega’s van de provincie. Je onderzoekt of het geschil buiten de formele procedure kan worden opgelost. Als dat niet lukt, volgt de formele behandeling. Bezwaarmakers worden gehoord door een onafhankelijk voorzitter en een gedeputeerde. Jij bereidt de zitting voor en treedt op als secretaris. Na de zitting schrijf je het concept voor de beslissing op bezwaar en leg je dit aan het bestuur voor.

Als coördinator ben jij de primus inter pares van het cluster Bezwaarschriften. Samen met de officemanager zorg je voor de eerste beoordeling van binnenkomende bezwaarschriften en zet je de lijnen uit. Je voert regie op zittingschema’s en behandeltermijnen en je zorgt voor een goede werkverdeling. Er werken ongeveer zes andere bezwaarjuristen in het cluster, afhankelijk van het aantal nieuwe zaken. Inhoudelijk ben je voor hun een belangrijke sparringpartner. Als coördinator zorg je ook voor de terugkoppeling van leerpunten uit bezwaarprocedures, zodat de bezwaarprocedure wordt benut om de organisatie te verbeteren.

Jouw profiel
Je hebt een open houding, een goed analytisch vermogen en overtuigingskracht. Als bezwaarjurist en coördinator breng je daarnaast het volgende mee.

Daarnaast heb je:

 • een doctoraal of master Rechten en aantoonbare kennis van de Algemene wet bestuursrecht en rechtsbeschermingsprocedures;
 • bij voorkeur kennis van de Wet natuurbescherming, subsidierecht, handhavingsrecht, nadeelcompensatie, openbaar vervoer en de Wet Open Overheid;
 • een afgeronde mediationopleiding en ruime ervaring met de toepassing van mediationvaardigheden;
 • minimaal 7 jaar werkervaring als jurist bij een overheidsorganisatie;
 • ervaring in een coördinerende of coachende rol is gewenst, maar niet noodzakelijk. Je beschikt wel over competenties zoals motiveren, resultaatgerichtheid, plannen en organiseren.

Je bent integer en eerlijk, goed in het opbouwen van relaties en hebt een rustige uitstraling, ook in stressvolle situaties. Omgevingsbewustzijn en politieke sensitiviteit zijn belangrijke kwaliteiten.

Mocht je nog niet helemaal aan de functie-eisen voldoen, maar denkt het lerende vermogen te hebben om hier binnen afzienbare tijd wél aan te kunnen voldoen, moedigen we je aan om te solliciteren!

Jouw plek binnen de organisatie
Het team Juridische Zaken is het juridische hart van de provincie. De circa 20 medewerkers geven juridisch advies en/of zijn verantwoordelijk voor de behandeling van bezwaarschriften of aansprakelijkstellingen. De sfeer in het team is werkgericht en collegiaal. Plezier en humor zijn belangrijk!

Het team maakt deel uit van de afdeling Bedrijfsvoering, een van de acht afdelingen binnen de provincie Overijssel. De afdeling Bedrijfsvoering telt ongeveer 150 medewerkers, verdeeld over teams Financiën, HR, Informatie, Faciliteiten en Juridische Zaken. De collega’s in de afdeling zijn professioneel, betrokken en trots op hun vak en vakkennis.

Wij bieden
Samen werken aan een mooi Overijssel? In een inspirerende werkomgeving haal jij het beste uit jezelf. Uiteraard belonen jouw inzet. In geld, kansen en persoonlijke ontwikkeling:

 • een salaris van minimaal €4.466,67 en maximaal €6.323,27 (schaal 12) bij een 36-urige werkweek.
 • een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris. Hierin is o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 100% loondoorbetaling bij ouderschapsverlof in het eerste geboortejaar en diversiteitsverlof waardoor jij je eigen feestdag kunt kiezen;
 • een Persoonlijk Ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om cursussen en opleidingen te volgen;
 • een dienstverband voor 36 uur per week, voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren wordt jouw contract omgezet naar onbepaalde tijd;
 • we hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar we hybride werken. Om ook je thuiswerkplek goed in te richten kennen wij een regeling voor thuiswerkmiddelen.

Interesse?
Het 1e gesprek vindt plaats op maandag 20 februari 2023 (ochtend en middag). Voor aanvang van het eerste gesprek ontvang je een casus zodat je je goed kunt voorbereiden op het gesprek.

Eventueel is de tweede ronde ook op maandag 20 februari 2023. Het arbeidsvoorwaardengesprek volgt op donderdag 23 februari om 12.30 uur.

Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Gerben Knuttel, teamleider Juridische Zaken van de afdeling Bedrijfsvoering beantwoordt graag jouw vragen. Dit kan via 06 -10 79 49 42 of via g.knuttel@overijssel.nl.

Wil je meer weten over de werving- en selectieprocedure? Neem dan contact op met Nicolette Wolters, adviseur arbeidsmarkt & recruitment via 06-29 65 78 31. Een berichtje sturen via sms of WhatsApp kan ook.

Enthousiast? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton op deze pagina.

Je kunt solliciteren tot en met 12 februari 2023.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 25 januari 2023
Verloopdatum: 12/02/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Locatie

Zwolle

Provincie

Overijssel

Salarisindicatie

Max. €6.323,27
Scroll naar boven