AKD zoekt een

Ervaren belastingadviseur

Deel deze vacature:

AKD is een full-service Benelux kantoor met ruim 475 advocaten, fiscalisten, notarissen en staf in Nederland, België en Luxemburg. Wij zijn voor onze cliënten de gateway in, van en naar de Benelux.

Voor ons kantoor in Amsterdam zijn wij op zoek naar  een ervaren belastingadviseur.

Het werkterrein van de praktijkgroep Tax (bestaande uit ongeveer 25 fiscalisten) bestrijkt vrijwel alle belastingsoorten, met de nadruk op vennootschapsbelasting en de diverse daarmee samenhangende internationale fiscale regelingen. Een groot deel van onze cliënten is onderdeel van een internationaal operationeel concern met veelal  grensoverschrijdende werkzaamheden. Daarnaast adviseren wij ook diverse Nederlandse familiebedrijven en hun aandeelhouders.

Als ervaren belastingadviseur bij AKD ga jij

 • je bezighouden met allround fiscale advisering, met de nadruk op vennootschapsbelasting/ dividendbelasting en de diverse internationale fiscale regelingen.
 • Je adviseert bij het opzetten van (inter)nationale structuren, reorganisaties, fusies en splitsingen. Je werkt samen met onze junior fiscalisten en partners en hebt hierin een trekkende rol waarin jij verantwoordelijk bent voor alle correspondentie met en advisering van cliënten.
 • Omdat we een brede praktijk hebben, zul je ook betrokken zijn bij de fiscale advisering van private clients, stichtingen en non-profit organisaties.
 • Bij je fiscale advisering schakel je met advocaten en notarissen binnen AKD om cliënten van een zo volledig mogelijk advies op maat te voorzien. Daarnaast ondersteun je als adviseur ook onze aangiftepraktijk, door middel van het reviewen van aangiftes en denk je mee welke aangifteposities in te nemen. Je zal regelmatig contact onderhouden met de Belastingdienst, zowel in het kader van de aanslagregeling en bezwaar/beroep als ook het verkrijgen van zekerheid vooraf door middel van rulings.
 • Op vaktechnisch vlak hou je de (inter)nationale ontwikkelingen in de gaten en zal je regelmatig nieuwe wetgeving presenteren in het vaktechnisch overleg.

Onze praktijk heeft een echte ondernemersmentaliteit en jouw initiatief op dit vlak wordt ook op prijs gesteld. Naast de uitstekende middelen om je op vaktechnisch vlak verder te ontwikkelen, bieden we ook andere mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Je zit bij AKD niet vast aan het stramien van ‘up or out’, omdat AKD talenten duurzaam aan zich wil binden. Uiteraard zijn er mogelijkheden om door te groeien naar de positie van counsel of partner.

Fiscale team

Je wordt onderdeel van ons kantoor in Amsterdam, waar naast onze btw- en loonbelasting-afdeling ongeveer 13 fiscale collega’s werken (waarvan 2 tax compliance managers, 4 (junior) belastingadviseurs, 1 transfer pricing specialist en 4 partners). De overige fiscale collega’s werken op onze andere kantoren in Nederland (Rotterdam en Eindhoven) en België en Luxemburg. Ons fiscale team werkt over de grenzen van de verschillende kantoren, waardoor je op verschillende dossiers zult werken met je collega fiscalisten in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven, België en Luxemburg.

 De ideale kandidaat voor deze positie

 • is in het bezit van een LLM Fiscale Economie of Fiscaal Recht;
 • heeft minimaal 3 – 6 jaar ervaring als belastingadviseur binnen een (gerenommeerd) advocatenkantoor of belastingadvieskantoor;
 • is in staat cliënten zelfstandig te bedienen;
 • heeft een passie voor de fiscaliteit;
 • heeft zich vaktechnisch ontwikkeld op een bepaald (internationaal) terrein binnen de fiscaliteit;
 • heeft een innemende, clientgerichte persoonlijkheid;
 • is toegankelijk, communicatief, ondernemend, betrokken en ambitieus;
 • beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekende, in woord en geschrift.

Van AKD krijg jij

 • mooie uitdagende positie met ontwikkelmogelijkheid (doorgroeien naar counsel/partner)
 • een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket, inclusief alle secundaire voorwaarden die je daarbij anno 2022 mag verwachten.
 • AKD is een ambitieuze organisatie, maar zorgt goed voor (de onderlinge binding tussen) haar medewerkers. Daarnaast ontvang je van ons een iPhone, laptop en een uitgebreid pakket aan thuiswerkmiddelen (o.a. zit-sta bureau en bureaustoel)

Diversiteit en inclusiviteit

AKD is een omgeving waar je jezelf kunt zijn en het beste uit jezelf kunt halen. Wij zijn een kantoor dat ruimte biedt aan diversiteit en inclusiviteit, en vinden het belangrijk om onze talenten te laten groeien.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (op basis van het juridisch screeningsprofiel) maakt deel uit van de procedure.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 12 mei 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Amsterdam

Provincie

Noord-Holland

AKD

AKD is een full-service Beneluxkantoor met ruim 500 advocaten, fiscalisten, notarissen en staf in België, Nederland en Luxemburg. Wij zijn voor onze cliënten de…
Scroll naar boven