Univé zoekt een

Ervaren Jurist Consument, Wonen en Bestuur

Deel deze vacature:

Wie zijn wij?
Het mooie van Univé? Dat zijn de mensen, de resultaten, de geschiedenis, de cultuur, het ontstaan, de betrokkenheid. Dat is samenwerken. Een coöperatie zijn zonder winstoogmerk. Supporter van Sport zijn. Een 9 voor klantvriendelijkheid krijgen en een Great Place to Work zijn. Wij richten ons op het voorkomen van risico’s, het beperken van gevolgen en we verzekeren alleen als het echt nodig is. Coöperatie Univé bestaat uit acht verschillende Regionale Univé’s, zodat we op landelijk én lokaal niveau altijd dichtbij onze klanten zijn. Bij Univé ontwikkelen we samen continu nieuwe producten, diensten én onszelf. Alles voor onze klanten. Dat is het mooie van Univé. Kom jij als ons als civilist versterken?

Univé Rechtshulp verleent al bijna 25 jaar vanuit Assen met meer dan 250 collega’s rechtshulp aan verzekerden van Univé. Dat doen we op verschillende rechtsgebieden. We werken voor particuliere klanten, maar ook voor het midden- en kleinbedrijf en voor agrarisch ondernemers. Univé Rechtshulp is de grootste juridische werkgever in het noorden van het land. We vinden het belangrijk om  de taal van de klant te spreken. Wij gaan ook op een slagvaardige en oplossingsgerichte manier te werk. Juridische deskundigheid en spreekvaardigheid staan bij ons op een hoog niveau. Hiervoor bieden we onze medewerkers ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Onze backoffice CWB verleent rechtshulp aan particuliere verzekerden. De afdeling bestaat uit twee teams van in totaal 50 juristen. Voor deze backoffice zoeken wij ervaren WO juristen die de complexere civiele dossiers behandelen.
Er wordt hard gewerkt, maar wij vinden het ook belangrijk om iets leuks te ondernemen en successen te vieren.

De uitdaging
Als rechtsbijstandsjurist verleen je op een klantvriendelijke en oplossingsgerichte manier rechtshulp aan onze verzekerden op het gebied van Consument, Wonen en Bestuur. Je behandelt zelfstandig eigen dossiers. Je hebt een actieve bijdrage aan de opbouw en bewaking van de kennis binnen je team.Ook niet verzekerden staan wij bij via Rechtshulp on Demand. Jouw praktijk zal een mix zijn van dossiers van onze verzekerden en RoD-klanten.

Wie ben jij
Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s met een afgeronde opleiding WO Nederlands recht. Ben je praktisch ingesteld, hou je van doorpakken, ben je klantgericht, flexibel én beschik je over empathisch vermogen? Dan is een plek bij 1 van de CWB-teams iets voor jou.

Je hebt bij voorkeur kennis van meerdere expertisegebieden, maar in ieder geval ervaring op het gebied van huurrecht, VvE-recht of Aanneming van werk. Kennis van verzekerings-, onderwijs-,  bouw- en burenrecht is een pré. Bovendien ben je op de hoogte van de ontwikkelingen in het contractenrecht.

Je bent een stevige persoonlijkheid met een gezonde dosis persoonlijke betrokkenheid. Je bent een teamspeler, enthousiast en ook kritisch, je communiceert helder en direct, neemt initiatief, durft besluiten te nemen en vragen te stellen. Je beschikt over een scherp analytisch vermogen. Verder ben je onderhandelingsvaardig, vasthoudend en weet je bij het nemen van beslissingen een juiste balans te vinden tussen klantbelang en organisatiebelang. Er is binnen de afdeling ook ruimte om bijvoorbeeld mentor te worden van onze junioren, in company-trainingen te geven of je te ontwikkelen als voorzitter van 1 van onze vakgroepen.

Wat bieden wij?
Werken bij Univé Rechtshulp betekent leuk en uitdagend werk in een informele sfeer. Deze functie is ingeschaald in schaal 10. Het maximale jaarsalaris op basis van een 38-urige werkweek is € 78.343,00 (incl. vakantiegeld en 13e maand en excl variabele beloning). De hoogte van het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring.

  • 13e maand;
  • kortingen op verzekeringen;
  • prima pensioenvoorziening;
  • mogelijkheden tot parttime werken;
  • ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
  • thuiswerken;
  • toegang tot diverse juridische bibliotheken en vakliteratuur op je laptop.

Overige informatie
Heb je interesse? Reageer dan via de sollicitatiebutton met je CV en je sollicitatiebrief. Je kunt ook een mail sturen naar hcdeboer@unive.nl of naar j.j.nicolaas@unive.nl. Gedurende de looptijd van de vacature zullen we de reacties al beoordelen. Sluit jouw profiel aan dan nodigen we je graag meteen uit voor een gesprek

Wil je eerst meer weten? Stuur dan een mail naar Jennifer Nicolaas, teammanager Afdeling CWB, via j.j.nicolaas@unive.nl Bellen mag natuurlijk ook, via 06-43697590.

Bijzonderheden
Omdat we zoeken naar mensen die perfect bij ons passen houden we de werving en selectie graag in eigen hand. Wij maken daarom geen gebruik van de diensten werving & selectiebureaus.

Conform de adviezen van de regering werken onze medewerkers op dit moment vanuit huis i.v.m. COVID-19  (het coronavirus). Desalniettemin gaan wij gaan door met werven van nieuwe collega’s! word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan en dan spreken wij jou graag via Skype of ms Teams.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 5 juli 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Assen

Provincie

Drenthe
Scroll naar boven