De Rechtspraak zoekt een

Fiscalist, Belastingrecht, Breda

Als gerechtsjurist lever je een essentiële en waardevolle bijdrage aan de afwikkeling van zaken.

Deel deze vacature:

Wat je gaat doen

Als gerechtsjurist lever je een essentiële en waardevolle bijdrage aan de afwikkeling van zaken. De zaken die je behandelt, kunnen over alle soorten belasting gaan, denk aan zaken over omzet-, vennootschaps- of dividendbelasting. Geen enkele zaak is hetzelfde en dat maakt jouw werk heel divers en zo maak je van alles mee.

Je bestudeert het dossier voorafgaand aan de zitting, maakt een eigen analyse en bespreekt de zaak voor met de behandelend rechter. Je houdt rekening met onder meer de relevante feiten, wetgeving, juridische geschilpunten en jurisprudentie. Na afloop overleg je met de rechter over de uitkomst van de zaak. Je bent een volwaardig gesprekspartner van de rechter in de raadkamer en mag daarom ook kritisch zijn. Vervolgens schrijf je, in overleg met de rechter, het conceptvonnis. Gedurende dit hele proces werk je zelfstandig, maar in nauwe doelmatige afstemming met de verantwoordelijke rechter. Het cluster Belastingrecht is een specialistenteam: de rechters en gerechtsjuristen zijn fiscalisten.

“Werken als gerechtsjurist bij het team Belastingrecht betekent dat je elke dag bezig bent met het belastingrecht in de volle breedte, van parkeerbelasting tot internationaal belastingrecht. Ieder dossier is uniek en de complexiteit verschilt per casus. Daarmee is inhoudelijk enorm veel afwisseling en uitdaging. Schrijven, waaronder van concept-uitspraken, is ook een belangrijk onderdeel van het werk als gerechtsjurist. Dat maakt de functie voor mij heel aantrekkelijk. Je puzzelt namelijk niet alleen met (fiscale) wet- en regelgeving, maar ook met het vinden van de juiste woorden die ervoor zorgen dat een beslissing van de rechter door de lezer van de uitspraak wordt begrepen. Met dit werk kun je écht (maatschappelijke) impact hebben.” 

Fleur, senior gerechtsjurist Belastingrecht

Wat we je bieden

Een functie vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden binnen een enthousiast en betrokken team. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld volgens de CAO Rijk per 01-01-2024:

  • Een salaris van minimaal € 3.091,60 en maximaal € 4.921,54 op basis van 36 uur, inschaling is afhankelijk van je kennis en ervaring.
  • Voor fiscalisten geldt dat zij vanaf hun 3e dienstjaar en bij goed functioneren een arbeidsmarkttoelage van 12,5% per maand ontvangen.
  • Een dienstverband voor 32-36 uur van een jaar, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
  • Een ontwikkeltraject op maat om door te groeien naar senior gerechtsjurist.
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,37% van het jaarsalaris plus 64 bovenwettelijk verlof. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij je eigen wensen, afgestemd op jouw persoonlijke levensfase en doelen. Zo kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals hybride werken, flexibele werktijden (als je geen zitting hebt, bepaal je vooral zelf waar en wanneer je werkt), opleidingsfaciliteiten en volledige vergoeding van het reizen met het openbaar vervoer voor woon/werkverkeer.
  • Aandacht voor werk/privébalans.
  • Ruime opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.

 

Je standplaats is Breda, daar werken we in onze rechtbank, vlakbij het NS-station, maar er worden zittingen gedaan in zowel Zeeland, Brabant als Limburg.

Wat we van je vragen

Wij zoeken een allrounder die een zakelijke aanpak weet te combineren met een menselijke benadering. Binnen je veelzijdig takenpakket schakel je gemakkelijk tussen adviserende, uitvoerende en beleidsmatige werkzaamheden. Hoe druk het ook wordt, je hebt je planning op orde, stelt je prioriteiten scherp, werkt zorgvuldig en houdt het eindresultaat voor ogen.

In de samenwerking stel je je collegiaal en constructief op met gevoel en inzet voor het teambelang. Verder zetten wij in op kandidaten met een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, die zowel mondeling als schriftelijk zorgvuldig, duidelijk en waar nodig doelgroepgericht communiceren.

Om deze functie op goed niveau te kunnen uitoefenen, heb je ook nog:

  • een afgeronde wo-opleiding fiscaal recht of fiscale economie
  • een sterk ontwikkeld analytisch en oordelend vermogen

 

Let op: in eerst instantie gaat het hier om een senior functie. Echter, wij nodigen ook uitdrukkelijk bijna/pas afgestudeerde fiscalisten en fiscalisten die nog niet op senior niveau functioneren uit. Hen bieden we graag een opleidings- en ontwikkeltraject dat een versnelling aan hun loopbaan kan geven.

De rechtspraak staat voor onafhankelijkheid, onpartijdigheid, integriteit en deskundigheid. Als dat ook voor jou geldt, doen verder alleen je kwaliteiten ertoe.

 

Interesse?

Zoek jij inhoudelijke veelzijdigheid en uitdaging en wil je een bijdrage leveren aan het functioneren van de rechtsstaat? Dan is deze functie bij de Rechtspraak iets voor jou. Voor meer informatie over de functie en de selectieprocedure raden we je aan contact op te nemen met Linda van Ginneken, coördinerend teamvoorzitter Bestuursrecht op telefoonnummer 06-15541998. Zij kan je alles vertellen over de werkzaamheden en over het team. Direct solliciteren kan ook via onderstaande button.

Deze vacature staat permanent open; we organiseren regelmatig selectierondes.

Voorafgaand aan de sollicitatiegesprekken vindt een schrijftest en een online assessment plaats. Dit ontwikkelassessment bestaat uit een aantal vragenlijsten waaruit je talenten, competenties en ontwikkelpunten naar voren komen, zodat we jou snel beter leren kennen. Ook word je gevraagd om een schrijftest te maken. Je krijgt een zaak voorgelegd met het verzoek in die casus de overwegingen van de uitspraak te schrijven.

We hebben geen behoefte aan acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 28 mei 2024

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Breda

Provincie

Noord-Brabant
Scroll naar boven