CBb zoekt een

Gerechtsauditeur – zeer ervaren Juridisch Adviseur (CBb Den Haag)

Deel deze vacature:

Solliciteren
Wil jij een belangrijke rol spelen in de voorbereiding van een beslissende uitspraak in de economische bestuursrechtspraak?

Het CBb, met ongeveer 100 medewerkers het kleinste gerecht binnen de Rechtspraak en gevestigd in Den Haag (op korte loopafstand van station Den Haag Centraal), geeft als hoogste rechter in het economische bestuursrecht leiding aan de rechtspraak op maatschappelijk belangrijke terreinen. Het CBb behandelt zaken over bijvoorbeeld economische en landbouwsubsidies, regulering van markten, vervoer, meststoffen, dierenwelzijn, voedselkwaliteit, gezondheidsrecht, financieel toezicht, consumentenbescherming, mededingingsrecht en accountantstuchtrecht. In veel zaken speelt het recht van de Europese Unie een rol. Met de andere hoogste rechters (de Hoge Raad, de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en de Centrale Raad van Beroep) is het CBb daarnaast verantwoordelijk voor de rechtseenheid en de rechtsontwikkeling in Nederland.

Een prettige werkomgeving vinden we heel belangrijk. We willen graag een inclusieve en diverse organisatie zijn, waarin iedereen zichzelf kan zijn en de eigen kennis en ervaring vanuit een verscheidenheid aan achtergronden, oriëntaties en vakkennis kan inzetten voor de rechtspraak. De sfeer is informeel en collegiaal. Naast het inhoudelijke werk is er veel aandacht voor sociale activiteiten. Zo worden er bij het CBb regelmatig borrels, uitjes en bijvoorbeeld pubquizzen georganiseerd en besteden wij ook extra aandacht aan “lief en leed”.

Bij het CBb werken wij met een onboardingsprogramma. Er wordt een ervaren gerechtsauditeur aan je gekoppeld om je op maat op te leiden en in te werken, zodat je snel zelfstandig aan de slag kunt gaan.

Wat ga je doen?
Je overlegt met de rechters over de aanpak van de zaken. Regelmatig zijn dat grote, complexe of principiële zaken. Je zorgt ervoor dat het werkproces goed verloopt. Bij het voorbereiden kun je met vragen niet alleen terecht bij de rechters, maar ook bij de andere gerechtsauditeurs en/of juridisch adviseurs. Door jouw goede voorbereiding kunnen de rechters het dossier sneller doorgronden. De rechters komen in raadkamer tot hun oordeel en beslissing. Jij neemt deel aan deze raadkamer. Hierna schrijf je het oordeel en de beslissing op in een juridisch juiste, begrijpelijke en aanvaardbare uitspraak. Je denkt op het hoogste niveau mee over de ontwikkelingen op het vakgebied en het bestuurs(proces)recht in het algemeen.

Wat bieden wij?
Een functie voor minimaal 32 uur per week (4 dagen per week, met de mogelijkheid om ongeveer de helft van de tijd thuis te werken) vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden en je persoonlijk verder te ontwikkelen. Een goede werksfeer en uitdagend en afwisselend werk in een interessante werkomgeving. Je rechtspositie is uitstekend geregeld in de Wet rechtspositie rechterlijke ambtenaren (Wrra).

  • Een salaris in categorie 11 Wrra (maximaal € 5.918,70 bruto per maand op basis van 36 uur per week).
  • Vakantie-uitkering (8%) en eindejaarsuitkering (8,3%).
  • Verlof van 144 vakantie-uren en 21,6 bovenwettelijke vakantie-uren bij een werkweek van 36 uur.
  • De mogelijkheid om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen met de IKAP-regeling Rechterlijke Macht (Individuele keuzen in het arbeidsvoorwaardenpakket).
  • Pensioenopbouw volgens het ABP.
  • Mogelijkheid om thuis te werken met goede thuiswerkfaciliteiten.
  • Indien je in vaste dienst bent binnen de overheid staan we open voor detachering vanuit je huidige werkgever.
  • Goede regelingen voor ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en vergoeding woon-werkverkeer.
  • Benoeming geschiedt bij Koninklijk Besluit.

Wat vragen wij?
Een afgeronde academische juridische studie en ten minste zes jaar juridisch-inhoudelijke werkervaring op het gebied van het algemeen bestuursrecht, of op een of meer van de specifieke materiële rechtsgebieden die aan het CBb zijn toevertrouwd. Ervaring met het schrijven van juridische beslissingen (besluiten of (richtinggevende) uitspraken). Verder herken je de meest complexe rechtsvragen en kan je deze analyseren en beantwoorden, beschik je over een uitstekende schrijfvaardigheid en heb je de durf en het vermogen om creatief en oplossingsgericht te denken. Verder ben je vindingrijk, kan je uitstekend organiseren en ben je zelfstandig.

Interesse?
Solliciteer direct via onderstaande button. Dit kan tot uiterlijk 15 september aanstaande.
Heb je eerst nog vragen of wil je een kop koffie komen drinken? Bel of app met een van de leidinggevenden. Martine Engel via 06-31791395 of Tirza Abram (vanaf 6 september) via
06-11168962.
Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Machteld Klijn, Senior HR Adviseur, via 06-17692246.
Voor het aanvragen van het Koninklijk Besluit, vragen we je altijd een Verklaring Omtrent Gedrag te overhandigen bij indiensttreding.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 22 en maandag 26 september aanstaande.
Voor een algemene indruk van het CBb zie Over het College van Beroep voor het bedrijfsleven.
Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken. We reaweberen daarom ook niet op acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 5 september 2022
Verloopdatum: 15/09/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Max €5.918,70 bruto per maand
Scroll naar boven