Gevorderd Advocaat-Stagiaire / Beginnend Medewerker Strafrecht

Deel deze vacature:

Wij zijn op zoek naar nieuwe gevorderd advocaat-stagiaires en beginnend medewerkers voor onze strafsecties in Amsterdam en Almere. We willen deze secties graag nog verder uitbouwen met veelbelovend strafrechttalent.

Ons kantoor

Cleerdin & Hamer Advocaten bestaat dit jaar 45 jaar. In al die jaren is in ieder geval één ding niet veranderd: we vinden dat elke cliënt de allerbeste rechtsbijstand verdient en elke zaak de allerbeste verdediging. Om die reden werken bij Cleerdin & Hamer alleen specialisten. Op onze vier vestigingen (Amsterdam – Almere – Rotterdam – Hilversum) werken 49 advocaten binnen hun eigen juridische expertise aan de meest uiteenlopende zaken op veel rechtsgebieden. Vooral de strafrechtsectie is met 32 advocaten omvangrijk en gerenommeerd. Elke advocaat is gefocust op zijn specifieke vakgebied, maar met alle verschillende expertises in huis kunnen wij onze cliënten binnen kantoor bijstaan met al hun juridische problemen.

Onze strafsectie

Ook binnen het strafrecht specialiseren wij ons: naast het commune strafrecht dat de basis vormt voor al onze strafrechtadvocaten, richten wij ons bijvoorbeeld op het financieel-economisch strafrecht, het jeugdstrafrecht, het verkeersstrafrecht, het militair strafrecht, het penitentiair recht, op cassaties en op internationaal strafrecht. Er wordt uiteraard nauw samengewerkt tussen de strafsecties van de verschillende vestigingen.

De vestigingen

Onze vestiging in Amsterdam is gelegen aan het mooie en gezellige Van der Helstplein in de Pijp, tussen het Sarphatipark en Okura Hotel. Het sfeervolle oude kantoorpand bestaat uit diverse voormalig winkelpanden op de hoek van het Van der Helstplein. We lunchen elke dag met elkaar in onze grote lunchruimte of zonnige binnentuin. Op vrijdag drinken we een borrel in ons stamcafé op het plein om de week goed af te sluiten. Onze vestiging in Almere is mooi en centraal gevestigd in de Rabotoren nabij het station en het centrum. Vanaf de 7e verdieping waar ons kantoor is gevestigd kijken we uit over een groot deel van de stad. De lunchtafel neemt een prominente plek in op onze vestiging in Almere. Iedere dag lunchen we daar gezamenlijk en we beëindigen daar vaak onze werkdag onder het genot van een gezamenlijke borrel. We gaan vaak met het hele kantoor op stap: het jaarlijkse kantoorweekend, wintersport en feestjes bij diverse gelegenheden. We hebben een hecht team dat elkaar zodra het even kan binnen en buiten kantoor opzoekt.

Wat verwachten we van jou?

Het strafrecht en alles wat daarmee samenhangt is voor ons meer dan alleen ‘werk’. Als je, net als wij, gefascineerd bent door dit rechtsgebied, vragen we je te solliciteren. Er is wel een aantal vereisten. Zo ben je strafrechtelijk afgestudeerd aan één van de Nederlandse universiteiten (Master Strafrecht) en heb je inmiddels strafrechtelijke werkervaring, in het bijzonder als advocaat(-stagiaire). Je hebt een zeer goed afgestelde sociale antenne. Je beheersing van het Nederlands is nauwkeurig, treffend en veelzijdig. Vaardigheid in andere talen is een pluspunt. Je woont niet al te ver van de vestigingen en je bent in het bezit van een rijbewijs. Vertel ons vooral iets over jezelf in je sollicitatiebrief; we zoeken namelijk naar een aanvulling voor ons mooie team en niet per se naar een kopie van de advocaten die al bij ons werken.

Wat bieden we je?

Voor advocaat-stagiaires bieden wij het standaard tijdelijke contract tot aan het einde van je stage conform de vereisten van de Orde van Advocaten die gelden per 1 januari 2023. In het geval je al beginnend medewerker bent, geldt ons salarishuis dat recent is aangepast op die nieuwe vereisten. Als beginnend medewerker krijg je ook een tijdelijk contract voor de duur van 18 maanden. Het is uitdrukkelijk de bedoeling om onze sectie blijvend uit te breiden, zodat we je als je aan alle voorwaarden voldoet (en voor advocaat-stagiaires als je je stage met succes afrondt) heel graag behouden. Je krijgt een betrokken en deskundige patroon of clusterhoofd die je de kneepjes van het vak bijbrengt. Je kantoorgenoten zijn ambitieus, enthousiast en behulpzaam. We zorgen ervoor dat je interesse in en kennis van het strafrecht alleen maar groter worden, bijvoorbeeld door de cursussen van ons eigen Gerard Hamer Instituut.

Je sollicitatie

We willen eigenlijk snel met jou als onze nieuwe collega aan de slag. We vragen je daarom uiterlijk 1 augustus 2023 te solliciteren via deze website of door je cv en motivatiebrief te sturen aan Patrick van der Meij op het adres sollicitaties@cleerdin-hamer.nl. We ontvangen ongetwijfeld veel reacties op deze vacature, dus het kan even duren voordat we je berichten. Je sollicitatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 28 juni 2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk

Aanstelling

Fulltime

Locatie

Amsterdam en Almere
Scroll naar boven