Gemeente Midden-Delfland zoekt een

Handhavingsjurist

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over de functie van Handhavingsjurist

Als handhavingsjurist bij de gemeente Midden-Delfland werk je aan diverse handhavingsprocedures. Een illegaal bouwwerk wat afgebroken moet worden, het (tijdelijk) sluiten van een onveilig gebouw maar ook het oplossen van een geschil tussen buren. Het zijn voorbeelden van dossiers, waar jij je als handhavingsjurist in vastbijt. Door jouw uitstekende juridische werk, draag je bij aan een leefbaar en veilig Midden-Delfland.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je biedt ondersteuning bij juridische vraagstukken op het gebied van handhaving op o.a. de APV, ruimtelijke ordening, bijzondere wetten en openbare orde en veiligheid.
 • Je treedt in bestuursrechtelijk, strafrechtelijk en in aantal gevallen privaatrechtelijk op en werkt daarbij integraal.
 • Je vertegenwoordigt de gemeente in bezwaar- en (hogere) beroepszaken.
 • Je toetst rapportages op juridische juistheid.
 • Je voert (bemiddelings)gesprekken met overtreders.
 • Je stemt met regionale partners de handhavingstaken af. Denk hierbij aan buurgemeente, politie, waterschap en de omgevingsdienst (ODH).
 • Je houdt alle ontwikkelingen binnen je vakgebied scherp in de gaten en adviseert over de nieuwste ontwikkelingen binnen regelgeving en jurisprudentie.

Naar wie zijn wij op zoek?

Onze ideale kandidaat is open, gedreven, collegiaal en daadkrachtig. Je vindt dynamiek in je werk leuk en presteert goed onder een gezonde werkdruk.

Verder halen we met jou graag de volgende kennis, eigenschappen en ervaring in huis:

 • Je hebt een WO diploma Rechten, bijvoorbeeld Bestuursrecht of Strafrecht.
 • Je hebt een aantal jaar ervaring opgedaan in een vergelijkbare functie. Maar we nodigen je van harte uit om te solliciteren als je minder werkervaring hebt. Wij laten ons graag overtuigen.
 • Je bent een jurist die graag in gesprek gaat met inwoners en betrokken partijen. Samen komen jullie tot een passende oplossing.
 • Je beweegt je gemakkelijk door een organisatie en betrekt de juiste mensen bij jouw vragen.
 • Je vind het leuk om met verschillende partijen samen te werken, van toezichthouders tot de burgemeester.
 • Je kunt op verschillende niveaus schakelen en vindt het politiek spanningsveld een uitdaging.
 • Je overtuigt op basis van argumenten, kennis en relativerende humor.
 • Je bent bewust van je omgeving, je onderhoudt relevante netwerken en bent in staat de gemeente goed te vertegenwoordigen.

Welk vergezicht bieden we jou?

Hebben we een goed gevoel bij elkaar? Dan bieden we je:

 • een salaris van maximaal € 4.450,- bruto per maand (functieschaal 10 bij 36 uur per week);
 • een mogelijkheid door te groeien naar de uitloopschaal;
 • een individueel keuzebudget van ruim 17% van je salaris.

Ben je ambitieus of ‘gewoon’ nog niet uitgeleerd? Wij geven je de ruimte om je verder te ontwikkelen.

Dit zijn wij

Midden-Delfland is niet zomaar ‘een gemeente’. Het grijze pak past ons niet. We hebben oog voor onze inwoners, het landschap, de karakteristieke dorpen en elkaar.

Aan de slag voor Midden-Delfland

Het verschil. Dat kun jíj maken in Midden-Delfland. Het Bijzonder Provinciaal Landschap tussen Rotterdam, Den Haag en Delft. Een uniek stukje Nederland waar inwoners goed zijn voor elkaar, het landschap en de karakteristieke dorpen. Waar de koe zoveel mogelijk in het weiland staat en weidevogels zich thuis voelen in de polders. Waar je nog kunt genieten van de eerlijke, volle smaak van lokale groenten, melk, kaas en vlees. Een plek die stedelingen uitnodigt om op adem te komen.

Ben jij een veelbelovend talent of heb je je strepen inmiddels verdiend? Zolang jij met kennis en toewijding jouw vak uitoefent én onze liefde deelt voor Midden-Delfland, ben je welkom bij ons.

We zijn geïnteresseerd in jou

Bij ons werken mensen met idealen, goede ideeën, empathie, kennis en kunde. Inwoners en medewerkers voelen zich begrepen, geholpen, betrokken en thuis. We zijn benaderbaar, tonen oprechte belangstelling en luisteren écht. Naar elkaars verhalen, wensen en vragen. We kijken naar het geheel en zoeken naar een passend antwoord. Ook als we daarvoor van de gebaande paden af moeten wijken.

We staan open voor ideeën

Wij worden enthousiast van inwoners, ondernemers en collega’s met ideeën. Onze insteek is: ‘Ja, tenzij’. We denken graag samen na over onze gemeente. En we houden ervan als iemand een andere kijk heeft op de zaken. Zo blijven we ons ontwikkelen.

Meer weten over Midden-Delfland? Blader door ons Welkom in Midden-Delfland boekje (link: www.middendelfland.nl/welkom) en verwonder je over onze prachtige plek tussen de steden. Bekijk via dezelfde link

Dit is jouw nieuwe team

Je komt te werken op de afdeling Bedrijfsvoering bij het team Juridische Zaken. Hier ga je onderdeel uitmaken van een klein maar hecht team. Het team is betrokken en loyaal, naar het werk én elkaar. Je kunt bij ons rekenen op een uitdagende functie waar geen dag hetzelfde is. Kortom, als je een jurist bent die houdt van snel schakelen tussen de verschillende dossiers, dan ga je je in ons team zeker thuis voelen!

Meer weten over Midden-Delfland?

Meer weten over Midden-Delfland? Blader door ons Welkom in Midden-Delfland boekje (link: www.middendelfland.nl/kennismaking) en verwonder je over onze prachtige plek tussen de steden. Bekijk via dezelfde link ook ons filmpje met streekondernemers en voel hun passie voor onze Cittaslow. Kijk voor meer informatie over onze organisatie, onze arbeidsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure op www.middendelfland.nl/werken-bij.

Midden-Delfland wacht op jou!

Gaat jouw groene hart sneller kloppen? Dan nodigen wij je uit om jezelf aan ons voor te stellen. Doe dat wel vóór 25 oktober via onze sollicitatiepagina. Kies daarbij de manier die bij jou past. Een advertentie, een mindmap, een brief… Het mag allemaal. Wij zijn benieuwd wie jij bent.

Meer weten over werken bij Midden-Delfland?

Kijk voor meer informatie over onze organisatie, onze arbeidsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure op www.middendelfland.nl/werken-bij.

Misschien heb je toch nog wat vragen over de functie of de sollicitatieprocedure. Wij beantwoorden je vragen graag! Aarzel niet om te bellen of stuur een mail.

Smahan Benahmida, teamleider, telefoonnummer (015) 380 42 83, mailadres; sbenahmida@middendelfland.nl.

Alice van Woudenberg, P&O adviseur, telefoonnummer (015) 380 41 15, mailadres; avanwoudenberg@middendelfland.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Bestuursrecht, Strafrecht, Handhaving, Handhavingsjurist, Overheid, Gemeente

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 1 oktober 2021
Verloopdatum: 25/10/2021

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Schipluiden

Provincie

Zuid-Holland

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top