Kansspelautoriteit zoekt een

Handhavingsjurist Kansspelen

Als handhavingsjurist ben je ‘eerstelijnsadviseur’ voor de afdeling Toezicht. De toezichthouders zien erop toe dat aanbieders van kansspelen in Nederland met een vergunning zich houden aan de wet- en regelgeving en de voorschriften van de vergunning. We werken hier samen aan een belangrijk doel: het waarborgen van een veilige speelomgeving voor iedereen. Met een team van deskundige en gemotiveerde collega’s is elke dag een nieuwe kans om bij te dragen aan ‘Veilig spelen’.

Deel deze vacature:

Je bent vraagbaak voor je collega’s bij juridische vragen over toezicht en handhaving. Je neemt deel aan projecten, zoals thematische onderzoeken, met steeds wisselende teams van professionals. Je stemt handhavingsmaatregelen af met de afdeling Juridische Zaken en Vergunningen. Je beoordeelt het effect van ons toezicht en denkt mee over verbeteringen.

Vanuit jouw juridische expertise geef je adviezen binnen en buiten de afdeling Toezicht en behandel je handhavingsverzoeken. Je maakt het juridische praktisch en kunt goed uitleggen hoe de bevoegdheden in elkaar zitten. Ten slotte bewaak je de kwaliteit en juridische houdbaarheid van interventies in het toezicht, onderzoeksrapporten en handhavingsmaatregelen

De Kansspelautoriteit werkt probleemgericht en risicogestuurd. Daarom is het opbouwen van brede kennis over de kansspelmarkt belangrijk, evenals het onderhouden van een goed netwerk. Je bent een teamspeler die vanzelfsprekend ook nauw samenwerkt met je collega’s van de afdeling Handhaving en de afdeling Juridische Zaken & Vergunningen.

Wat maakt het werken bij de Kansspelautoriteit zo boeiend voor jou?

Wij nodigen je van harte uit je te laten inspireren en enthousiasmeren door het verhaal van collega, Rutger van der Meer:

“Wat het werken bij de Kansspelautoriteit zo fascinerend maakt voor mij, is de gezamenlijke inzet om een veilige speelomgeving te creëren voor spelers. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen en verrassende vraagstukken met zich mee. De samenwerking met collega’s en de diversiteit in vraagstukken maakt het werken bij de Kansspelautoriteit een boeiende werkomgeving.”

“Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn elke dag anders. Van het opstellen van lasten onder dwangsom en aanwijzingen tot het adviseren van collega’s over het toepasselijke juridische kader. Het is een uitdagende baan, waarbij je voortdurend te maken hebt met een innoverende markt die ruimte zoekt bij de van toepassing zijnde regelgeving. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat kansspelaanbieders zich aan de regels houden en dat spelers op een veilige manier kunnen spelen.”

Het volledige verhaal lezen en meer inspiratie opdoen? Kijk en lees dan hier verder: ‘Daarom wil ik werken bij de Ksa’

De afdeling Toezicht bestaat uit 24 mensen, waarvan jij er één kunt zijn. De afdeling houdt toezicht op de aanbieders van kansspelen die in het bezit zijn van een vergunning. Er zijn twee coördinatoren, die de operatie en de inhoudelijk beleidsmatige ontwikkeling coördineren. De toezichthouders werken in teams in wisselende samenstelling aan onderzoeken naar naleving door vergunninghouders. Maar pakken ook signalen op. Met jou erbij zijn er twee handhavingsjuristen binnen de afdeling. We prioriteren wat we aanpakken en dit doen we steeds meer op basis van de weging van risico’s. De medewerkers van de afdeling worden betrokken bij de keuzes die worden gemaakt. De data die de afdeling Analyse & Onderzoek genereert gebruiken we daarbij. Het werk wordt ondersteund door twee administratieve krachten.

Wat heb je daarvoor nodig

 • Een afgeronde academische opleiding rechtsgeleerdheid, bij voorkeur in het bestuursrecht.
 • Minimaal twee jaar juridische werkervaring in een bestuursrechtelijke omgeving of in de handhavingspraktijk.
 • Ervaring in het toezichtsvak is een pré, evenals kennis van de Wet op de kansspelen (Wok) en van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme(Wwft).
 • Het vermogen om bij complexe juridische vraagstukken zelfstandig een juridisch oordeel te geven en dat oordeel op houdbare, overtuigende en toegankelijke wijze schriftelijk en mondeling te motiveren. Je hebt hier ook ruime en aantoonbare ervaring mee.
 • Samenwerken en stressbestendigheid zijn belangrijke eigenschappen voor deze functie, evenals politiek-bestuurlijke sensitiviteit.
 • Je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid is uitstekend.

De Kansspelautoriteit

De Kansspelautoriteit is de onafhankelijke toezichthouder op een veilig kansspelaanbod in heel Nederland. Als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) heeft de Kansspelautoriteit een unieke positie tussen overheden, aanbieders, consumenten en de maatschappij.

De Kansspelautoriteit informeert en beschermt consumenten tegen onder andere misleidende reclame en helpt kansspelverslaving voorkomen. De Kansspelautoriteit gaat illegale kansspelen en het misbruik van kansspelen voor criminele activiteiten tegen. Bovendien behoort het reguleren van een passend legaal aanbod tot een van de kerntaken. Onderdeel van deze taak is het beoordelen en toekennen, dan wel afwijzen van vergunningsaanvragen, het toezien op naleving van wet- en regelgeving door vergunninghouders en het handhavend optreden bij het niet naleven daarvan.

De lijnen binnen de Kansspelautoriteit zijn kort, de bureaucratie is minimaal. De sfeer is informeel, werkplezier vinden we belangrijk en gedrevenheid wordt hoog gewaardeerd. Je maakt deel uit van de afdeling Toezicht, maar als medewerker bij de Kansspelautoriteit ben je breed inzetbaar. Bij de Kansspelautoriteit krijg je structureel aandacht voor je loopbaanontwikkeling en er zijn ruime opleidingsmogelijkheden. Ons kantoor is dichtbij het centrum van Den Haag en direct naast Den Haag Centraal.

Arbeidsvoorwaarden

 • De functie is ingeschaald in schaal 11 BBRA (€ 3.662,77 tot € 5.586,12 bruto bij een 36-urige werkweek).
 • Hiernaast heb je jaarlijks een individueel keuzebudget van 16,37% van het jaarsalaris, dat je kunt laten uitbetalen op het moment dat het jou schikt.
 • Je reiskosten met het OV worden volledig vergoed.
 • Je hebt ook een budget aan extra verlof uren, die je kunt opnemen, verkopen of onbeperkt sparen tot een maximum van 3600 uur.
 • Bij de Kansspelautoriteit geven we op allerlei manieren aandacht aan de balans werk-privé. Zo blijft er een ruime mogelijkheid om thuis te werken, maar er is ook altijd een fijne werkplek op kantoor voor je ter beschikking.
 • De Kansspelautoriteit maakt geen deel uit van het Rijk, maar de gebruikelijke arbeidsvoorwaarden binnen het Rijk (www.caorijk.nl) zijn van toepassing.
 • Deze functie valt onder de FGR-functietypering (senior) adviseur.
 • Bij aantoonbare ervaring met toezicht op het gewenste niveau kan meteen een contract voor onbepaalde tijd (met een proeftijd) aangeboden worden.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 30 april 2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

€ 3.662,77 tot € 5.586,12 bruto bij een 36-urige werkweek
Scroll naar boven