Gemeente Alkmaar zoekt een

Handhavingsjurist Omgevingsrecht

Gemeente Alkmaar is op zoek naar een Handhavingsjurist Omgevingsrecht.

Deel deze vacature:

Met jouw juridische kennis ben je creatief in het vinden van oplossingen en kun je op maatschappelijk vlak je steentje bijdragen. Jij ziet mogelijkheden, zelfs wanneer gekozen wordt voor een weg die minder voor de hand ligt. Je behaalt resultaten om trots op te zijn, samen met het team! Kom jij onze afdeling versterken als Handhavingsjurist omgevingsrecht?

Veelzijdig, afwisselend, hoge ambitiesAls Handhavingsjurist zorg je voor de juridische afhandeling van handhavingsprocedures binnen het omgevingsrecht. Van eenvoudige tot complexe handhavingszaken. Van ontvangst van een handhavingsverzoek tot vertegenwoordiging in bezwaar en beroep. Vaak hebben de vraagstukken een grote maatschappelijke, ruimtelijke of bestuurlijke impact. Je hebt te maken met tegenstrijdige belangen en adviezen uit verschillende beleidsvelden. Denk aan vergunninghouders, omwonenden, omliggende bedrijven en belangenorganisaties. Je kunt hierin echt het verschil maken.

Kennis, overtuigingskracht, creativiteit en flexibiliteitAls vanzelfsprekend bezit je alle benodigde juridische kennis over het omgevingsrecht. Sterker nog, die juridische kennis zorgt ervoor dat jij je creativiteit kwijt kan. Het ene vraagstuk vraagt om directe actie en flexibiliteit, het andere juist om aandacht en doortastendheid. Je werkt zelfstandig, maar kunt altijd sparren met het betrokken en bevlogen team van Juristen.

Jij:

  • hebt lef en staat stevig in je schoenen;
  • kunt zowel mondeling als schriftelijk uitstekend communiceren;
  • krijgt energie van het zoeken naar oplossingen voor complexe juridische vraagstukken;
  • weet anderen te overtuigen en bent politiek-bestuurlijk sensitief;
  • kunt snel schakelen en voelt je op je gemak in een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is!

Waarom werken in Alkmaar?Gemeente Alkmaar combineert het beste van stad en land met de dorpen in het landelijk gebied en de stad Alkmaar, een belangrijke stad in de regio en vol cultuurhistorie. Bovendien bouwen we de komende jaren aan het Alkmaar van de toekomst: het nieuwe stedelijke gebied Alkmaars Kanaal. Met ruim 110.000 inwoners werk je in de grootste gemeente van Noord-Holland Noord. Dit zorgt voor veel afwisseling en uitdaging in het werk.

Over de organisatie en het teamTeam Alkmaar kent een platte organisatie waar veel ruimte is voor jouw ideeën. We leggen de kwaliteitslat hoog en investeren in de ontwikkeling van medewerkers én teams. Zo stuur jij jouw eigen carrière met ondersteuning vanuit ons eigen opleidingsportaal (My Learning Factory). Alkmaar is een inclusieve gemeente. Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft of van wie je houdt. Wij zijn vooral benieuwd naar jouw talent en de meerwaarde die jij ons kunt bieden.

‘Een open, laagdrempelige sfeer waarin alles bespreekbaar is. We houden van aanpakken, kunnen snel schakelen en zijn elkaars sparringpartner. Met humor houden we onze werkzaamheden luchtig’. Zo omschrijven de directe collega’s het team waar je in terecht komt.

Wij biedenLijkt het jou leuk om binnen onze unit Leefgebied het verschil te maken? Reageer dan en wie weet verwelkomen wij jou op je nieuwe werkplek; ons moderne stadskantoor, waar wij plaats- en tijdonafhankelijk werken. Je werkt waar jij dat wilt en nodig bent. Op zoek naar verbinding en contact met collega’s? Werk dan op kantoor. Rustig dingen uitwerken? Log gerust in vanuit huis.

En niet geheel onbelangrijk; de functie wordt gewaardeerd in schaal 10 van de CAO gemeenten (max. €5.009,-). Daarbovenop ontvang je het vrij te besteden Individueel keuzebudget van 17,05%, waarmee je bijvoorbeeld extra verlof kunt kopen of wat je kunt laten uitbetalen. Daarnaast ontvang je een arbeidsmarkttoelage van 10% tot in ieder geval 1 september 2024. Je ontvangt een contract voor een jaar met de intentie deze na die tijd om te zetten in een vast dienstverband.

Naast deze voorwaarden bieden wij een uitgebreid Leer- en Ontwikkelplatform met talloze trainingen en e-learnings, ruim budget om jouw thuiswerkplek optimaal in te kunnen richten en een thuiswerk- en reiskostenvergoeding. Wij organiseren met grote regelmaat leuke bijeenkomsten, inspiratiesessies en uitjes en je geniet van heerlijke cappuccino’s in ons netwerkcafé.

Twijfel niet om te reageren!Kennis van het omgevingsrecht vinden wij erg belangrijk in deze baan. Heb je een studie Rechten gevolgd en heb je geen of weinig ervaring met het omgevingsrecht? Dan lezen we graag in jouw motivatiebrief waarom je hier specifiek voor kiest.

Heb je interesse en wil je meer weten? Twijfel niet en bel of app met Linde Geerse (jurist omgevingsrecht) via 06 – 34 37 45 90. Heb je vragen over de organisatie of de sollicitatieprocedure? Neem contact op met Miranda Tijm (06 – 43 53 20 26).

We zien je reactie met belangstelling tegemoet via onze sollicitatiepagina en hopen je snel te spreken!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 8 december 2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Alkmaar

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

max 5009
Scroll naar boven