Stimulansz zoekt een

Hoofdredacteur Kennisbank Inzicht Sociaal Domein

Deel deze vacature:

Wij breiden ons (maatwerk)team uit! Zoek je een uitdaging waar je jezelf breed mee kan ontwikkelen? In een betrokken, professioneel en prettig team? Binnen een wendbare, innovatieve organisatie in het hart van het sociaal domein? Dan is deze vacature iets voor jou.

Jouw baan

Door de groei en doorontwikkeling van onze kennisbank Inzicht Sociaal Domein (klik hier voor meer informatie) is er behoefte aan uitbreiding in de vorm van een hoofdredacteur. Als hoofdredacteur ben je verantwoordelijk voor de samenhang en integraliteit tussen de verschillende modules (Werk en participatie, Inkomen, Schuldhulp, Wmo, Jeugd, Inburgering, Naleving & privacy en Bezwaar en beroep). Samen met de productmanager geef je richting en sturing aan de gehele redactie.

Je werkt in een collegiaal, bevlogen en professioneel team van juristen en andere experts in het sociaal domein. En voor een werkgever die in bijna alle Nederlandse gemeenten kind aan huis is.

Onze kennisbank Inzicht Sociaal Domein

Met Inzicht Sociaal Domein hebben gebruikers altijd en overal een toelichting op wetteksten, jurisprudentie en praktische informatie binnen handbereik. Geschreven in helder Nederlands door een team van juristen en andere experts. Inzicht Sociaal Domein wordt gebruikt door het merendeel van de gemeenten, verspreid over heel Nederland.

Om dit te realiseren houden we dagelijks relevante vakinformatie bij en informeren we onze gebruikers over wijzigingen in wet- en regelgeving. Wij komen regelmatig bij gemeenten over de vloer en weten dus wat er speelt.

Deze praktijkervaring vinden onze gebruikers terug in de kennisbank. Wij vertalen de wet naar de praktijk van de gemeentelijke werkvloer.

Jouw werkzaamheden

Het monitoren van en sturen op de samenhang, kwaliteit en integraliteit tussen de verschillende modules is jouw belangrijkste opgave. Je hebt een belangrijke rol en verantwoordelijkheid in de verdere doorontwikkeling en positionering van onze kennisbank. Naast deze sturende, coördinerende en redigerende taken ben je zelf ook deels “meewerkend voorman/-vrouw”. Hierbij valt te denken aan domein overstijgende en inhoudelijke werkzaamheden zoals het bijhouden van actualiteiten en schrijven van artikelen en opiniestukken.

Op het gebied van kwaliteit heeft uiteraard elke jurist/redacteur binnen Stimulansz zijn eigen verantwoordelijkheid.

Als hoofdredacteur toets je regelmatig of onze kwaliteitscriteria nog voldoende geborgd zijn in de content van onze kennisbank. Daarnaast begeleid je nieuwe collega’s en lees je tegen op complexe vraagstukken.

Vanwege de groei en continue doorontwikkeling (zowel systeemtechnisch als inhoudelijk) is het ook een voortdurende uitdaging om ons redactieproces hierop aan te passen en verder te optimaliseren. Hierbij ben jij een linking pin en werk je actief samen met onder meer de productmanager, redactie en de functioneel beheerder van onze kennisbank. Zo nodig schakel en signaleer je onvolkomenheden en draag je verbetersuggesties aan. Door onze relatief kleine organisatie zijn de lijntjes kort en kunnen wij snel schakelen.

Onze vraag

Bij de vervulling van jouw rol als hoofdredacteur is het van belang dat je op een natuurlijke wijze expertise, inspiratie en gezag uitstraalt.

  • Je hebt aantoonbare ervaring, bij voorkeur in een redactionele omgeving (uitgever) en/of juridische expertise binnen het sociaal domein.
  • Je hebt minimaal 10 jaar ervaring in het sociaal domein en/of bij een uitgever.
  • Je beschikt over goede redactionele vaardigheden; je hebt ervaring in het schrijven/redigeren van content.
  • Je bent communicatief sterk en bent in staat om juridische expertise te vertalen naar prettig leesbare en praktisch toepasbare teksten. Bij Stimulansz willen we namelijk dat iedereen de regels kan toepassen.
  • Je bent niet alleen inhoudelijk sterk, maar hebt ook gevoel en bij voorkeur ervaring met de praktijk.
  • Je vindt het prettig om in team te werken en samenwerken gaat jou natuurlijk af.
  • Je bent nieuwsgierig naar andere onderwerpen binnen het sociaal domein en bereid om daar een steentje aan bij te dragen.
  • Je hebt academisch werk- en denkniveau

Onze organisatie

Stimulansz is kennis- en adviespartner van gemeenten en levert praktische oplossingen die écht werken. We vertalen de theorie van wet- en regelgeving naar de werkvloer, waarbij we laten zien dat er meer mogelijk is in de regelgeving dan vaak wordt gedacht. We adviseren en trainen beleidsmedewerkers, klantmanagers en andere professionals en doen dat met veel enthousiasme en betrokkenheid en vanuit een grote kennis van de praktijk.

We helpen mee aan het verbeteren van de bedrijfsvoering via sturingsinformatie. Zo zit Stimulansz in het hart van alle werkprocessen met als doel de dienstverlening van gemeenten in het sociaal domein beter en daarmee het leven van mensen die afhankelijk zijn van die dienstverlening een stuk makkelijker te maken. Stimulansz is een not-for-profit organisatie met 60 medewerkers en is gevestigd in Utrecht.

Jouw salaris

Je salaris ligt tussen de €4.848 en €6.002 bruto per maand afhankelijk van kennis en ervaring, exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering bij een werkweek van 40 uur. We bieden je een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling. Stimulansz kent uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder de mogelijkheid van flexibel werken, een thuiswerkvergoeding, veel aandacht voor je persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling met trainingen en opleidingen, ook binnen onze eigen interne academie en sporten met korting.

Detachering vanuit een andere organisatie bestaat eventueel ook tot de mogelijkheden.

Geïnteresseerd?

Klinkt deze baan als muziek in je oren? Stuur dan je sollicitatie uiterlijk 30 maart 2022 op de sollicitatiebutton.

De eerste gesprekken vinden in week 14 plaats.

Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Pieter-Jan de Jongh, productmanager Inzicht Sociaal Domein, bereikbaar op pieter-jan.de.jongh@stimulansz.nl of telefonisch op 06-83 66 97 62.

Stimulansz wil een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt. Met een diverser samengesteld personeelsbestand wordt het werk niet alleen leuker maar kunnen we echt het verschil maken in het sociaal domein omdat we dan beter aansluiten bij wat er in de samenleving speelt. We nodigen dan ook iedereen van harte uit te solliciteren ongeacht leeftijd, achtergrond, land van herkomst, fysieke uitdagingen, gender of seksuele voorkeur.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 8 maart 2022
Verloopdatum: 30/03/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Locatie

Utrecht

Provincie

Utrecht

Salarisindicatie

Max. €6.002
Scroll naar boven