Servicepunt71 zoekt een

Inhouse Advocaat Civiel Recht

Deel deze vacature:

INHOUSE ADVOCAAT CIVIEL RECHT

Leiden │ 32-36 uur │ WO │ max. € 6.103,00 (schaal 12)

Een arbeidsmarkttoelage van max.10% is bespreekbaar.

WIJ bieden een baan waarin jij als inhouse advocaat onze vier samenwerkende gemeenten – Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude – bedient. We zijn op zoek naar een vakkundige advocaat met een analytische blik, ervaring in de algemene civiele praktijk en met de bereidheid zich te verdiepen in een rechtsgebied als het aanbestedingsrecht. De werkzaamheden raken alle civielrechtelijke onderwerpen, met de nadruk op aanbestedingsrecht, contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht, bouwrecht en verzekeringsrecht.

Als inhouse advocaat geef jij strategisch juridisch advies over uiteenlopende civielrechtelijke vraagstukken. Dat doe je gevraagd én ongevraagd. Daarnaast voer jij civiele procedures. Ook zet jij je, door vroegtijdige betrokkenheid bij een dossier, in om geschillen waar mogelijk in goed onderling overleg op te lossen, met begrip voor ieders belang. Met oog voor een goede (werk)sfeer lever je een zichtbare bijdrage aan onze professionele juridische praktijk en aan het verder verbeteren van de juridische kwaliteit.

Waar nodig ben jij de kracht die zorg draagt voor het voeren van (schikkings-)onderhandelingen en het voeren van procedures. Hierbij kan ook van je worden gevraagd om conservatoir of executoriaal beslag te laten leggen. Gedurende het proces zorg je voor het contact en de afstemming met alle betrokkenen.

De collega inhouse advocaat en jij verdelen de dossiers, zijn elkaars sparringpartner en zijn verantwoordelijk voor de gehele opdrachtenportefeuille. Jouw werkzaamheden doe je zelfstandig en tegelijkertijd ook in collegiale samenwerking met het hele team. Ook adviseer je de collega’s binnen Juridische Zaken bij complexe vraagstukken. Daarnaast signaleer je risico’s en verbeterpunten bij juridische en organisatorische processen.

JIJ bent duidelijk zichtbaar en toegankelijk voor de gemeenten. Je combineert inhoudelijke kennis met een laagdrempelige en oplossingsgerichte houding. Je kunt problemen goed analyseren en je standpunt overtuigend verdedigen. Je bent communicatief vaardig en hebt de ideeën en daadkracht om deze functie verder uit te bouwen.

De functie van inhouse advocaat bij een gemeente vraagt specifieke eisen en vaardigheden. Realiseer je dat de gemeenten (ook) het algemeen belang dienen. Dat verhoudt zich niet met een sterk solistische houding. Er is behoefte aan een overall view, waarbij jij in staat bent plannen vorm te geven en partijen hierin mee te nemen. Je hebt oog voor de couleur locale van de verschillende afdelingen en organisaties, houdt rekening met hun belangen en bent voor iedereen benaderbaar.

En jij beschikt over:

 • een afgeronde juridische WO-opleiding;
 • een afgeronde Beroepsopleiding Advocatuur;
 • Minimaal 3 jaar ervaring in de civiele rechtspraktijk, waaronder ervaring met aanbestedingsrechtelijke en/of aansprakelijkheidsrechtelijke procedures. Bij voorkeur heb je ook kennis van het bestuursrecht;
 • De vaardigheden om in een organisatorisch complexere en dynamische werkomgeving te werken;
 • Sterke schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden, daaronder begrepen het opstellen van processtukken en vertegenwoordigen van de gemeenten tijdens mondelinge behandelingen;
 • Ervaring met het opbouwen en in stand houden van een opdrachtenportefeuille. De functie van inhouse advocaat is relatief nieuw binnen de organisatie. Dat brengt – naast de mogelijkheid tot het inbrengen van eigen ideeën – mee dat een actieve en constructieve toenadering van de gemeenten essentieel is.

ONS TEAM Juridische Zaken (JZ) geeft advies op juridisch en bestuurlijk terrein aan de deelnemende gemeenten en – tot 1 januari 2023 – Servicepunt71. Per 1 januari wordt de bedrijfsvoering, waaronder de juridische afdeling, ondergebracht binnen gemeente Leiden, die dan als centrumgemeente gaat fungeren. De andere drie gemeenten blijven ook de juridische diensten afnemen.

Je kunt hierbij denken aan onder andere de Awb, de Wabo, Wet Bibob en Openbare orde en veiligheid. Ook privaatrechtelijke onderwerpen behoren tot het takenpakket van Juridische Zaken, zoals het toetsen van overeenkomsten en het behandelen van aansprakelijkstellingen. Het beheer van de verzekeringsportefeuilles is eveneens bij ons belegd. Daarnaast bieden wij inhoudelijke ondersteuning aan het secretariaat voor de regionale commissie bezwaarschriften van de partnerorganisaties. De afdeling bestaat uit circa 40 medewerkers, die zowel de juridische advisering als de bezwaarbehandeling doen. Wij bieden je een brede, inhoudelijke functie, waarbij je doorlopend schakelt en gespecialiseerde advisering op civielrechtelijk gebied kunt combineren met het aanscherpen van je bekwaamheid als advocaat. In samenwerking met de collega-juristen, de andere inhouse advocaat en de collega’s van de vakafdelingen bij de gemeenten werk je aan de maatschappelijke opgaven waar de vier gemeenten voor staan.

ONS AANBOD

Een werkweek van 32 tot 36 uur per week met een salaris van maximaal € 6.103,00 bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 12). Een arbeidsmarkttoelage van max 10% is bespreekbaar.

Verder bieden wij:

 • Een jaarcontract met een intentie tot een vast dienstverband en een 36-urige werkweek. Een 32-urige werkweek is bespreekbaar;
 • Veel variatie! Dat geldt zowel voor je werkzaamheden als voor de plek waar je werkt. Je uitvalsbasis is onze eigen afdeling aan de Tweelingstraat in Leiden en dit combineer je met flexibel rouleren op locatie bij de collega’s in de regio.
 • We faciliteren je met mobiele devices, zodat je overal kunt werken (dat mag deels ook thuis zijn). Je collega’s zijn altijd bereid tot sparren en rekenen omgekeerd ook op jouw professionele input.
 • Een sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze partners;
 • Een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld met het brede aanbod aan workshops en cursussen van onze ‘Academie71. Vak-gerelateerde studiekosten krijg je vergoed;
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, die je via een Individueel Keuzebudget zelf kunt kiezen. Dit IKB van 17,05% komt bovenop je salaris;
 • Uitstekende aanvullende regelingen en voorwaarden, o.a. op het gebied van ouderschapsverlof, zorgverlof en korting bij gebruik van een collectieve zorgverzekering.
 • Flexibele werktijden, in overleg deel jij je eigen tijd in. Teveel gewerkte uren kun je altijd opnemen in vrije tijd.
 • De gelegenheid om aan het eind van je werkdag te ontspannen in één van onze vele parken en horeca (allemaal op loopafstand).

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

We zien je sollicitatie graag uiterlijk 20 november tegemoet via onze sollicitatiepagina. Deze vacature staat langere tijd uit. We checken de reacties regelmatig. Zien we een match, dan nodigen wij je zo spoedig mogelijk uit voor een gesprek.

Wil je meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Alex van Heest (inhouse advocaat Juridische Zaken), via 06-4348 6806 of Filomele Bautz (manager Juridische Zaken), via 06-5275 7898. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Patricia de Beer via telefoonnummer 06 – 5275 7940.

Voor deze vacature werven wij in- en extern tegelijk. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Onder interne kandidaten vallen ook uitzendkrachten die werken voor onze organisaties.

SERVICEPUNT71 is een professionele shared service organisatie voor gemeenten en overheidsorganisaties in de Leidse regio. Wij leveren diensten aan de gemeenten Leiden,

Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude. Daarnaast werken we ook voor Holland Rijnland en de Omgevingsdienst West-Holland. Wij zijn partner op het gebied van Informatievoorziening en ICT,

HRM, Facilitaire zaken, Juridische zaken, Financiën en Inkoop. Onze missie is om de gemeenten te helpen de best mogelijke dienstverlening te bieden aan burgers en bedrijven. We werken vanuit een professionele en flexibele instelling waarbij we onze disciplines bij elkaar brengen en verbinding zoeken met de maatschappelijke opgaven van de partnerorganisaties.

Het werken voor de Leidse regio is veelzijdig en vindt plaats in een prettige, collegiale en informele sfeer. We willen een herkenbare organisatie zijn met een goede afspiegeling van de diverse inwoners van onze regio. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

We zoeken mensen die ons hiermee helpen. Mensen met een hart voor dienstverlening en maatschappelijke betrokkenheid. Want die maken het verschil

Wij zijn Servicepunt71.

Wie ben jij?

Bekijk de vacature ook op Werken in de Leidse Regio.

Per 1 januari 2023 bestaat Servicepunt71 niet meer als onafhankelijke organisatie en wordt in zijn geheel ondergebracht bij de gemeente Leiden. Er zijn nieuwe regionale afspraken gemaakt over de samenwerking op het gebied van bedrijfsvoering. Vanaf volgend jaar gaat de gemeente Leiden de bedrijfsvoering uitvoeren voor Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude en de eigen Leidse organisatie. We willen hiermee de samenwerking verder versterken, de sturing vereenvoudigen en slagkracht vergroten. Medewerkers in dienst van Servicepunt71 gaan dan allemaal in één keer over naar Leiden met behoud van de eigen functie.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Advocaat Civiel Recht, Advocatuur, Juridisch Adviseur, Bestuursrecht, Privaatrecht, Contractenrecht, Aanbestedingsrecht, Procesrecht, Aansprakelijkheidsrecht

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 26 oktober 2022
Verloopdatum: 20/11/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Leiden

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Max. € 6.103,-
Scroll naar boven