Wat ga je doen?
- Als junior gerechtsjurist werk je op het regiebureau van het Kabinet RC. Het regiebureau is het (digitale) ontvangstcentrum van vorderingen, verzoeken en verwijzingen van het Openbaar Ministerie, de advocatuur en de zittingsteams van de rechtbank. Je bent samen met een collega verantwoordelijk voor de verwerking van en regie op deze aanvragen.
- Je maakt samen met een collega het kwartaal- en jaarrooster, de dagelijkse planning van de voorgeleidingen en het weekrooster.
- Je houdt het rooster continu bij, past het waar nodig zelfstandig of in overleg aan en communiceert daarover op tijd met collega’s en overige betrokkenen.
Team kabinet rechter-commissaris (RC)
Elke dag zien we grote strafzaken in de media voorbij komen. De zittingsrechters zijn vol in beeld en over hun uitspraken worden de kranten volgeschreven. Maar voordat een zaak voor de zittingsrechter komt, gaat er veel werk aan vooraf door de rechter-commissaris en het team van het Kabinet RC. Zij houden zich bezig met doorzoekingen, het voorgeleiden van verdachten en het horen van getuigen. Dit gebeurt buiten de publiciteit. Bij het Kabinet RC komen niet alleen zaken van het Rotterdamse Parket, maar ook van het Landelijk- en Functioneel Parket. Het gaat om uiteenlopende misdrijven, van drugssmokkel en explosies tot corruptie en cybercrime. Het Kabinet RC wordt ook wel de dynamische frontlinie van het strafrecht genoemd. Er werken 45 medewerkers op het Kabinet RC dat deel uitmaakt van het rechtsgebied strafrecht.
Ons aanbod
Contract: 32-36 uur per week, voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren is er mogelijk uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
Salaris: salarisschaal 8 (min € 3.246,16 en maximaal € 4.340,57) bij een werkweek van 36 uur). Inschaling vindt plaats op basis van je werkervaring.
Verlof: 144 vakantie-uren en 64 IKB-uren (op basis van een 36-urige werkweek).
Individueel keuzebudget: 16,5% van je salaris (je vakantie-uitkering en 13e maand zijn hierin opgenomen). Stel zelf je arbeidsvoorwaarden samen, zoals het kopen van verlof, het aanschaffen van een fiets, het verduurzamen van je woning of het afbetalen van je studieschuld per 1 januari 2025.
Ontwikkeling: je kunt trainingen en cursussen volgen om je vakkennis te verdiepen en te verbreden en je persoonlijk te ontwikkelen.
Pensioen: je bouwt pensioen op bij het ABP.
Thuiswerken: na overleg met je leidinggevende is het mogelijk om een deel van je werkzaamheden vanuit huis te verrichten.
Cao: onze functies vallen onder het Cao Rijk. Link Arbeidsvoorwaarden | Rijksoverheid – Werken voor Nederland
Je krijgt een OV-chipkaart waarmee je gratis voor je werk reist. We zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer; metro en tram stoppen voor de deur.
Wat vragen we van jou?
- Je werkt bij het Kabinet RC omdat jij energie krijgt van het goed en (soms) onder tijdsdruk (digitaal) verwerken van vorderingen van officieren van justitie, verzoeken vanuit de advocatuur en verwijzingen vanuit rechtszittingen.
- Je kunt overzicht houden, prioriteren en zelfstandig werken.
- Bij grote tijdsdruk blijf je nauwkeurig en neem je doordachte beslissingen.
- Je werkt graag samen. Je houdt van resultaat en je werkt precies.
- Soms moet je schakelen tussen meerdere belangen. Je bent diplomatiek en je bent klantgericht.
- Je implementeert samen met je leidinggevende en de teamvoorzitter nieuwe werkprocessen in het team.Verder heb je:
- een HBO denk- en werkniveau, je hebt bijvoorbeeld een afgeronde opleiding hbo-rechten;
- ervaring met en kennis van het strafrecht, rooster- en planningsproces en geautomatiseerde systemen zoals GPS, DIVOS en Module Onderzoeken is een pré;
- een goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en een goede beheersing van de Nederlandse taal.
Rechtbank Rotterdam
Rechtbank Rotterdam is één van de grootste rechtbanken van Nederland. Op de locaties Rotterdam en Dordrecht behandelen we jaarlijks 165.000 zaken. Met 1.100 medewerkers zetten we ons elke dag in om recht te doen aan mensen en organisaties.
Met een gezonde dosis lef en focus op innovatie en samenwerking maken we de rechtspraak toegankelijker. Dat doen we met projecten waarin we samen met onze ketenpartners de rechtsstaat versterken, zoals wijkrechtspraak en de schuldenfunctionaris. Omdat we zien dat kwetsbare mensen vaker in de knel komen in onze snel veranderende samenleving.
We werken samen hard om een toegankelijke, inclusieve organisatie te zijn waar iedereen zich welkom voelt. Met onze uitspraken, betrokken medewerkers en communicatie bouwen we elke dag aan vertrouwen in een rechtvaardige samenleving.
Benieuwd waar rechtbank Rotterdam nog meer voor staat? Bekijk dan deze korte film: Rechtbank Rotterdam.