Recruitment Marketeers zoekt een

(Junior) Juridisch Adviseur Bestuursrecht

Deel deze vacature:

Juridisch adviseur bestuursrecht met een hart voor de natuur!

Als jurist bij OZHZ adviseer ik de ene dag het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland over een verzoek tot handhaving van de Wet natuurbescherming, de andere dag overleg ik met de toezichthouders over het opstellen van een verweerschrift in een bestuursrechtelijke procedure”. – Angelique, juridisch adviseur OZHZ.

Bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) werken we met inspecties, vergunningen, projecten en adviezen aan een veilige, gezonde en duurzame omgeving voor onze inwoners en bedrijven. Een omgeving waarin een jurist alle kansen en ruimte krijgt zijn vak uit te oefenen en zich te ontwikkelen. Wil jij die kans grijpen? En ben jij iemand die zich hiervoor wil inzetten, specifiek in het belang van te beschermen dieren en natuurgebieden? Dan horen we graag van je.

OZHZ te Dordrecht is voor het team Juridisch Advies op zoek naar een

(Junior) Juridisch Adviseur Bestuursrecht
32-36 uur per week | €3.396,- tot €5.009,-

Waar kom je te werken?

Je komt terecht in ons team Juridisch Advies. Het team bestaat uit vijftien collega’s en vormt samen met het team Ondergrond de Unit Juridisch Advies en Ondergrond (JAO). Het team Juridisch Advies is onderverdeeld in enkele kleinere groepjes met ieder hun eigen juridische aandachtsgebied. Jij komt terecht in de groep die zich bezighoudt met adviseren en met handhavingszaken op het gebied van de Wet natuurbescherming. Ons kantoor vind je op loopafstand van het Centraal Station in Dordrecht.

Wie zijn wij?
Bedrijven, woonwijken, openbare gebouwen en natuurgebieden: dat is het werkveld van de specialisten van OZHZ. De inwoners en bedrijven in Zuid-Holland Zuid kunnen op ons rekenen. Met advies, vergunningverlening, toezicht en handhaving dragen wij bij aan een fijne omgeving om in te wonen, te werken en te recreëren. Met ongeveer 220 medewerkers hebben wij veel expertise in huis en verbinden we kennis en ervaring in de regio. Al het werk dat wij uitvoeren, doen we in opdracht van en samen met de gemeenten en de provincie.

Wat ga je doen?

OZHZ voert in opdracht van de provincie Zuid-Holland onder andere de toezichthoudende en handhavende taken uit in het kader van de Wet natuurbescherming (Wnb). Die wet staat momenteel volop in de belangstelling, want de maatschappelijke discussie over stikstof draait namelijk om de uitvoering van die wet. De Wnb gaat echter niet alleen over stikstof, maar is ook van grote betekenis voor de enorme bouwopgave die onze regio kent en voor het recreatieve gebruik van onze natuur. Beide ontwikkelingen kunnen namelijk nadelige gevolgen hebben voor beschermde dieren en planten. Inspecteurs controleren of al deze ontwikkelingen niet in strijd zijn met de Wnb en krijgen daarbij juridische ondersteuning. Dat is dagelijkse kost voor de juristen van de vakgroep Groen binnen het team Juridisch Advies van de unit JAO. Vanwege toegenomen gevraagde inzet van die juristen wordt ter ondersteuning van hen gezocht naar een jurist bestuursrecht die affiniteit heeft met natuurbeschermingsrecht.

 • Je ondersteunt de juristen van de vakgroep Groen met de behandeling van allerhande juridische vraagstukken in het kader van de Wet natuurbescherming;
 • Je werkt samen met de toezichthouders Wet natuurbescherming en ondersteunt de collega’s met jouw juridische adviezen;
 • Je behandelt verzoeken in het kader van de Wet open overheid.

Wat neem je mee?

 • Je beschikt over een afgeronde hbo- of wo-opleiding op bestuursrechtelijk gebied;
 • Je hebt affiniteit met het natuurbeschermingsrecht;
 • Je hebt recente en relevante werkervaring met het bestuursrecht;
 • Ervaring en/of expertise met het bestuursrechtelijk handhavingsrecht is een pré;
 • Je kunt je helder uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent proactief en op samenwerking gericht.

Beschik je niet over alle functie-eisen en heb je misschien nog geen werkervaring, maar wil je je als net afgestudeerde jurist met hart en ziel inzetten voor de natuur in Zuid-Holland Zuid? We nodigen je van harte uit om te solliciteren.

Wat bieden we jou?

Een tijdelijk contract van drie jaar voor 32-36 uur per met eventueel een kans op een vaste aanstelling;

 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal bruto € 5.009,00 (schaal 10 van de CAO SGO) op basis van een 36-urige werkweek;
 • Opleidingsmogelijkheden om te blijven groeien in je vak;
 • OZHZ werkt volgens een tijd- en plaats onafhankelijk hybride werkconcept. Onderdeel hiervan is de beschikking over een laptop en mobiele telefoon;
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt ervoor kiezen om dit te laten uitbetalen of in te zetten voor bijvoorbeeld:
  • extra verlofdagen
  • een fietsregeling
  • het inkopen van extra pensioen
  • de contributie van je sportvereniging
 • Woon-werk reiskostenvergoeding. Reis je met het openbaar vervoer? Dan krijg je deze kosten 100% vergoed;
 • Ouderschapsverlof;
 • Pensioenregeling bij ABP.

Ook goed om te weten: we vroegen de collega’s: hoe vind je het om te werken bij OZHZ? De antwoorden waren zo positief dat wij het certificaat “World-class Workplace” hebben gekregen. Wij zijn trots op onze collegialiteit, klantgerichtheid van de organisatie, samenwerking en ontwikkeling in de organisatie.

Solliciteren of meer weten?

Ben je enthousiast? Solliciteer direct online via onze sollicitatiepagina. Je kunt solliciteren met je CV en een motivatie. Dat mag natuurlijk per brief, maar stel je je liever op een andere manier aan ons voor? Leuk! Kies vooral wat bij jou past.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Rob van Langen (manager Unit Juridisch Advies en Ondergrond) via 06-43469593. Heb je nog vragen over de procedure? Neem dan contact op met team werving & selectie, bereikbaar via 078-7708030.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Trefwoorden:
Adviseur Bestuursrecht, Juridisch Adviseur, Bestuursrecht, Juridisch, Adviseur, Bestuursrechtelijk gebied, Juridisch Advies, Natuurbeschermingsrecht, Handhavingsrecht, HBO, WO, Omgevingsdienst, Overheid, Dordrecht, Zuid-Holland, Drechtsteden

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 24 mei 2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Dordrecht

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

€3.396,- tot €5.009,-
Scroll naar boven