Junior Jurist Algemeen Verbintenissenrecht

Deel deze vacature:

Functieomschrijving

Je bent recent afgestudeerd, maar nog lang niet uitgeleerd. Een uitdagende functie waarin je wordt begeleid om je te ontpoppen tot een deskundige jurist Lijkt dit je wat? Bij DAS bieden wij jou deze kans. We komen graag met je in contact!

Dit ga je doen

DAS maakt juridische hulp toegankelijk voor iedereen. Wij helpen veel verschillende klanten, zowel particulier als zakelijk en zowel verzekerd voor rechtsbijstand als onverzekerd. Das heeft ruim 800 gespecialiseerde juristen en meer dan 100 advocaten in dienst die actief zijn binnen meerdere rechtsgebieden. Wij zoeken junior juristen algemeen verbintenissenrecht om onze verzekerde klanten bij te staan.

Je werkt onder begeleiding van een mentor maar tevens direct zelfstandig in een van onze teams.

Je maakt afspraken met je mentor over het aanwezig zijn op kantoor waarbij ook direct gelegenheid tot thuiswerken bestaat.

Via de DAS Academy zal je verschillende opleidingen aangeboden krijgen. Deze opleidingen betreffen zowel juridisch inhoudelijke opleidingen als vaardigheidstrainingen en verschillende intervisiebijeenkomsten.

Als jurist algemeen verbintenissen recht bij DAS adviseer je mensen over één van de meest belangrijke onderwerpen: het dagelijkse leven. Denk hierbij aan geschillen met betrekking tot hun huis, tuin, auto, huisdieren, vakanties, verzekeringen, hypotheek, zorg en opleidingen. Als jurist adviseer jij verzekerde klanten en beteken je iets voor de medemens. Naast de particuliere klanten, staan we binnen DAS ook vaak zakelijke klanten bij, bijvoorbeeld aannemers. Je gaat meteen aan de slag met je eigen dossiers. Daarnaast is er de mogelijkheid om mee te gaan naar zittingen en huisbezoeken. Ook doe je ervaring op met praktische vaardigheden als schrijven, juridisch argumenteren, succesvol onderhandelen en een breed scala aan commerciële vaardigheden.

Het aanvangssalaris voor een junior jurist is €2929,- bruto per maand op basis van 38 uur. Het juniorentraject van DAS heeft vaste salaris stappen na een half jaar, een jaar, twee jaar en drie jaar,

Hier kom je terecht

Wij hebben kantoren in Amsterdam, Zoetermeer, Roermond, Utrecht, Arnhem, Den Bosch en Groningen. Afhankelijk van je woonplaats kom je te werken op één van deze kantoren. Het team bestaat uit een mix van gespecialiseerde juristen, advocaten en bovendien werken in elk team ook meerdere secretaresses. Je wordt aangestuurd door je teammanager. Ontwikkeling, coaching en klantgerichtheid staan voorop. Alle juristen en advocaten werken zelfstandig aan een eigen praktijk. Waar nodig wordt er voor elkaar waargenomen.

Binnen onze teams heerst een sociale sfeer. Er is voldoende ruimte om met elkaar kennis te delen en te sparren over (complexe) juridische vraagstukken. Jouw leergierigheid, interesse en stressbestendigheid voegen veel toe aan het team. Wij willen kwalitatief goede rechtsbijstand verlenen waarbij het belang van onze klanten altijd voorop staat! De organisatie wordt gekenmerkt door het mensgerichte karakter en collegialiteit. De cultuur van DAS is uit te drukken in de volgende waarden: menselijk, slim, open, betrokken en optimistisch.

We werken samen, zijn gemotiveerd en enthousiast en helpen elkaar daar waar nodig. Ontwikkeling, coaching en klantgerichtheid staan voorop. Jouw leergierigheid, interesse en stressbestendigheid voegen veel toe aan het team.

Vereisten

  • Afgeronde juridische HBO of WO opleiding
  • WO werk- en denkniveau (dit wordt gemeten dmv een capaciteitentest in het assessment)
  • Aantoonbare affiniteit voor het rechtsgebied en minimaal een jaar juridische (werk) ervaring opgedaan via bijvoorbeeld een bijbaan in een rechtswinkel of bij een advocatenkantoor
  • Klantgericht, stressbestendig, oplossingsgericht, analytisch en cijfermatig sterk
  • Empathisch en sensitief
  • Vaardig in de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 20 juni 2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Opleidingsniveau

HBO, WO

Salarisindicatie

€ 2.929 - € 2.929 per maand
Scroll naar boven