DAS zoekt een

Junior Jurist Bestuursrecht

Je bent recent afgestudeerd, maar nog lang niet uitgeleerd. Een uitdagende functie waarin je wordt begeleid om je te ontpoppen tot een deskundige jurist bestuursrecht. Lijkt dit je wat? Bij DAS bieden wij jou deze kans. We komen graag met je in contact!

Deel deze vacature:

Dit ga je doen

DAS maakt juridische hulp toegankelijk voor iedereen. Wij helpen veel verschillende klanten, zowel particulier als zakelijk en zowel verzekerd voor rechtsbijstand als onverzekerd. Das heeft meer dan 800 gespecialiseerde juristen en meer dan 100 advocaten in dienst die actief zijn binnen meerdere rechtsgebieden. Wij zoeken junior juristen bestuursrecht om onze verzekerde klanten bij te staan.

Als junior jurist bestuursrecht heb je de volgende verantwoordelijkheden

 • volledig zelfstandig behandelen van zaken en juridische kwesties op het vakgebied van het bestuursrecht. Deze zaken zijn zeer inhoudelijk en het is zeer gespecialiseerd werk.
 • Je houdt je onder andere bezig met zaken op het gebied van het ruimtelijk bestuursrecht, waaronder bestemmingsplannen, vergunningen en handhaving, omgevingsrecht en milieurecht.

Het is een dynamische functie waarin je zelf procedures voert en zaken afhandelt op een breed juridisch terrein waarin je veel vrijheid hebt. Daarnaast overleg je regelmatig met de klant over de inhoud en wijze van behandeling van de zaak en waar nodig schakel je externe deskundigen in.

Je maakt afspraken met je Teammanager en je mentor over het aanwezig zijn op kantoor waarbij ook direct gelegenheid tot thuiswerken bestaat.
Via de DAS Academy zal je verschillende opleidingen aangeboden krijgen. Deze opleidingen betreffen zowel juridisch inhoudelijke opleidingen als vaardigheidstrainingen en verschillende intervisiebijeenkomsten.

Hier kom je terecht

Afhankelijk van je woonplaats kom je te werken in het bestuursrechtteam van de vestiging Zoetermeer, Amsterdam of Den Bosch. Alle bestuursrecht juristen werken zelfstandig aan een procespraktijk. Wij werken in teams met een aantal juristen, advocaten en een teammanager. En in elk team werken ook meerdere secretaresses. We werken samen, zijn gemotiveerd en enthousiast en helpen elkaar daar waar nodig. Ontwikkeling, coaching en klantgerichtheid staan voorop.

Het werken bij DAS vraagt veel van jou als jurist, maar binnen het team heerst een ontspannen en sociale sfeer. Er is voldoende ruimte om met elkaar kennis te delen en te sparren over (complexe) juridische vraagstukken. Jouw leergierigheid, interesse en stressbestendigheid voegen veel toe aan dit team. Onze teams willen kwalitatief goede rechtsbijstand verlenen waarbij het belang van onze verzekerden altijd voorop staat.

DAS wordt verder gekenmerkt door het mensgerichte karakter en collegialiteit. De cultuur is uit te drukken in de volgende waarden: menselijk, slim, open, betrokken en optimistisch.

Vereisten

 • Afgeronde HBO of WO Studie Rechten
 • WO werk- en denkniveau
 • Communicatief vaardig, planmatig en gestructureerd
 • Klantgericht, flexibel en stressbestendig
 • Oplossingsgericht en analytisch vermogen
 • Vaardig in de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Je bent beschikbaar voor 38 tot 40 uur per week

Het is een pre als

 • Je werkervaring hebt bij een (rechtsbijstand) verzekeraar of een rechtswinkel
 • Je afstudeerrichting Staats- en Bestuursrecht is

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 9 april 2024
Verloopdatum: 09/04/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Randstad

Provincie

Zuid-Holland

DAS

  DAS Meesters in juridische hulp Bij DAS staat er dagelijks een team klaar van 800 juridische specialisten en bijna 100 advocaten om klanten…
Scroll naar boven