Junior Jurist Contractueel Recht

Deel deze vacature:

Je bent net afgestudeerd, maar nog lang niet uitgeleerd. Een uitdagende functie waarin je intensief wordt begeleid om je te ontpoppen tot een deskundig specialist in een nieuw op te richten team binnen DAS, namelijk het SES-team (Ses staat voor Slimmer, Efficiënter en Sneller). Heb je een afgeronde juridische HBO of WO opleiding? En wil jij een maatschappelijk betrokken specialist op het gebied van algemeen verbintenissenrecht worden? Reageer dan nu!

Locatie Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Groningen, Utrecht, Zoetermeer
Aantal uur 38 – 40 uur per week
Vakgebied Juridisch, Traineeships
Opleidingsniveau HBO, WO
Carrièreniveau Young professional

Dit ga je doen als Junior Jurist Contractueel Recht

Wij bieden een intensief programma van 12 maanden waarbij we werken, ontwikkelen en opleiden combineren met gezellige borrels en andere leuke activiteiten. Je werkt onder begeleiding van een mentor maar tevens direct zelfstandig in een nieuw team. Je maakt afspraken met je mentor over het aanwezig zijn op kantoor waarbij ook direct gelegenheid tot thuiswerken bestaat.

Je wordt samen met de andere junior juristen ingewerkt en begeleid door 2 specialisten algemeen verbintenissenrecht/contractueel recht en onze collega’s van de afdeling opleidingen (de DAS Academy). De 2 specialisten gaan je alle beginselen van het algemeen verbintenissen-vak bijbrengen.

Via de DAS Academy zal je verschillende opleidingen aangeboden krijgen. Deze opleidingen betreffen zowel juridisch inhoudelijke opleidingen als vaardigheidstrainingen en verschillende intervisiebijeenkomsten.

Als jurist contractueel recht bij DAS adviseer je mensen over één van de meest belangrijke onderwerpen: het dagelijkse leven. Denk hierbij aan geschillen met betrekking tot hun huis, tuin, auto, huisdieren, vakanties, verzekeringen, hypotheek, zorg en opleidingen. Als jurist adviseer jij verzekerde klanten en beteken je iets voor de medemens. Naast de particuliere klanten, staan we binnen DAS ook vaak zakelijke klanten bij, bijvoorbeeld aannemers. Je gaat meteen aan de slag met je eigen dossiers.  Daarnaast is er de mogelijkheid om mee te gaan naar zittingen en huisbezoeken. Ook doe je ervaring op met praktische vaardigheden als schrijven, juridisch argumenteren, succesvol onderhandelen en een breed scala aan commerciële vaardigheden.

Waar kom je terecht?

Aan het eind van deze 12 maanden zal je in één van onze teams worden geplaatst op de vestiging Amsterdam, Zoetermeer, Groningen, Utrecht, Roermond, Arnhem of Den Bosch. Vanaf dat moment zal je verder gaan in het reguliere junioren traject van DAS. En dan ga je ook volledig over naar het hybride werken. Tijdens het verdere traject bij DAS staat je eigen ontwikkeling centraal. In drie jaar tijd word je klaargestoomd om als medior jurist bij DAS aan de slag te gaan.

We werken samen, zijn gemotiveerd en enthousiast en helpen elkaar daar waar nodig. Ontwikkeling, coaching en klantgerichtheid staan voorop. Jouw leergierigheid, interesse en stressbestendigheid voegen veel toe aan het team. Alle teams willen kwalitatief goede rechtsbijstand verlenen waarbij het belang van onze verzekerden altijd voorop staat. DAS wordt verder gekenmerkt door het mensgerichte karakter en collegialiteit. De cultuur is uit te drukken in de volgende waarden: menselijk, slim, open, betrokken en optimistisch.

Must have

-Afgeronde juridische HBO of WO opleiding
-WO werk- en denkniveau (dit wordt gemeten dmv een capaciteitentest in het assessment)
-Aantoonbare affiniteit voor het rechtsgebied
-Klantgericht, stressbestendig, oplossingsgericht, analytisch en cijfermatig sterk
-Empathisch en sensitief
-Vaardig in de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift

Ons aanbod

 • Aanvangssalaris €2900,- bruto per maand op basis van 38 uur. Het juniorentraject van DAS heeft vaste salaris stappen na een half jaar, een jaar, twee jaar en drie jaar, 8% vakantiegeld en een 13e maand
 • Een 38-urige werkweek, 8% vakantiegeld en een vaste 13e maand
 • Jaarcontract met 25 vakantiedagen op fulltime basis en de mogelijkheid tot het opbouwen van extra vrije dagen (maximaal 13 extra dagen op basis van een fulltime contract)
 • Een hybride vorm van werken waar je in samenspraak met je teammanager de mogelijkheid hebt om 50% van je werkweek vanuit huis te werken
 • €500,- per 5 jaar voor het inrichten van je thuiswerkplek en een dagelijkse thuiswerkvergoeding van €2,- per dag voor wanneer je thuiswerkt
 • Laptop in bruikleen, een telefoonvergoeding van €250,- per 3 jaar en een maandelijkse tegemoetkoming in de abonnementskosten van €10,- netto
 • Collectieve verzekering voor zorg- en inkomen
 • Tegemoetkoming van €16,- bruto per maand in de kosten van de zorgverzekering
 • Een pensioenregeling met een marktconforme eigen bijdrage
 • Jezelf blijven ontwikkelen met een ruim aanbod aan online trainingen via Goodhabitz
 • Tevens blijf je jezelf ontwikkelen via de DAS Academy die NOVA gecertificeerd is
 • De mogelijkheid om gebruik te maken van de collectieve regeling bedrijfsfitness

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 10 november 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Salarisindicatie

Max. €2900,-
Scroll naar boven