DAS zoekt een

Junior Jurist Gezondheidsrecht

Je bent afgestudeerd en je hebt minimaal een jaar ervaring met het behandelen van zaken en/of adviseren van klanten op het gebied van gezondheidsrecht. Een uitdagende functie waarin je verder wordt begeleid om je te ontpoppen tot een deskundige jurist. Samen werken aan onze toekomst? We komen graag met je in contact.

Deel deze vacature:

Dit ga je doen als Junior Jurist gezondheidsrecht

DAS maakt juridische hulp toegankelijk voor iedereen. Wij helpen veel verschillende klanten, zowel particulier als zakelijk en zowel verzekerd voor rechtsbijstand als onverzekerd. DAS heeft meer dan 800 gespecialiseerde juristen en circa 100 advocaten in dienst die actief zijn binnen verschillende rechtsgebieden. Daarbij doen we alles om onze klanten te helpen en staat voor ons klantgerichtheid op nummer één.

Als junior jurist gezondheidsrecht bij DAS adviseer je mensen over uiteenlopende zaken. Binnen het gezondheidsrecht sta je voornamelijk zorgaanbieders en hulpverleners bij. Zo zul je veel klacht- en tuchtrecht tegenkomen maar ook geschillen tussen zorgaanbieders en zorgverzekeraars, tussen zorgaanbieders onderling, geschillen over geheimhouding etc. Als jurist adviseer jij verzekerde klanten en beteken je iets voor de medemens. Naast de particuliere klanten, staan we binnen DAS ook vaak zakelijke klanten bij, bijvoorbeeld aannemers. Een maatschappelijk verantwoorde baan, waarbij empathische en sensitieve vaardigheden van pas komen. Samen werken aan onze toekomst? We komen graag met je in contact.

Als jurist gezondheidsrecht heb je de volgende verantwoordelijkheden:

• Direct volledig zelfstandig behandelen van zaken en juridische kwesties op het vakgebied van gezondheidsrechtelijke

• Onderhandelen en waar nodig procederen voor je klant

• Overleggen met de klant over de inhoud en wijze van behandeling van de zaak en waar nodig externe deskundigen inschakelen

• Werken in een team van juridisch specialisten (juristen en advocaten) die optreden in verschillende rechtsgebieden

• Voeren van gerechtelijke procedures bij rechtbanken, gerechtshoven en in voorkomend geval bij geschillencommissies en tuchtcolleges

Hier kom je terecht
Onze juristen gezondheidsrecht zitten op de vestiging Amsterdam en Zoetermeer. Het team bestaat uit een mix van gespecialiseerde juristen, advocaten en bovendien werken in elk team ook meerdere secretaresses. Je wordt aangestuurd door je teammanager. Ontwikkeling, coaching en klantgerichtheid staan voorop. Alle juristen en advocaten werken zelfstandig aan een eigen praktijk. Waar nodig wordt er voor elkaar waargenomen.
Binnen onze teams heerst een sociale sfeer. Er is voldoende ruimte om met elkaar kennis te delen en te sparren over (complexe) juridische vraagstukken. Jouw leergierigheid, interesse en stressbestendigheid voegen veel toe aan het team. Wij willen kwalitatief goede rechtsbijstand verlenen waarbij het belang van onze klanten altijd voorop staat!

De organisatie wordt gekenmerkt door het mensgerichte karakter en collegialiteit. De cultuur van DAS is uit te drukken in de volgende waarden: menselijk, slim, open, betrokken en optimistisch.

Het aanvangssalaris is €3.164,- bruto per maand op basis van 38 uur. Het juniorentraject van DAS heeft vaste salaris stappen na een half jaar, een jaar, twee jaar en drie jaar, 8% vakantiegeld en een 13e maand

Vereisten

  • Afgeronde juridische HBO of WO opleiding
  • WO werk- en denkniveau
  • Aantoonbare affiniteit voor het rechtsgebied gezondheidsrecht
  • Klantgericht, stressbestendig, oplossingsgericht, analytisch en cijfermatig sterk
  • Empathisch en sensitief
  • Vaardig in de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
  • Communicatief vaardig, planmatig en gestructureerd
  • Klantgericht, flexibel en stressbestendig
  • Oplossingsgericht en analytisch vermogen
  • Vaardig in de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 9 april 2024
Verloopdatum: 09/04/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Randstad

Provincie

Noord-Holland

DAS

  DAS Meesters in juridische hulp Bij DAS staat er dagelijks een team klaar van 800 juridische specialisten en bijna 100 advocaten om klanten…
Scroll naar boven