Junior Jurist Letselschade

Je bent net afgestudeerd, maar nog lang niet uitgeleerd. Een uitdagende functie waarin je intensief wordt begeleid om je te ontpoppen tot een deskundig letselschadespecialist! Heb je een afgeronde juridische HBO of WO opleiding? En wil jij een maatschappelijk betrokken letselschadespecialist worden? Reageer dan nu!

Deel deze vacature:

Dit ga je doen als Junior Jurist Letselschade

Wij bieden een intensief programma waarbij we werken, ontwikkelen en opleiden combineren met gezellige borrels, pub quizzen en andere leuke activiteiten met elkaar combineren. Tijdens dit traineeship van 12 maanden werk je de eerste zes maanden fulltime op onze locatie in Amsterdam. De tweede zes maanden ga je over op het hybride werken bij DAS. Dit betekent dat je maximaal twee dagen thuis zult werken en de overige dagen op kantoor. Je wordt samen met de andere trainees (ongeveer 10) ingewerkt en begeleid door 4 letselschadespecialisten en onze collega’s van de afdeling opleidingen (de DAS Academy).

De 4 letselschadespecialisten zullen dagelijks aanwezig zijn op de locatie in Amsterdam en zij gaan je alle beginselen van het letselschade-vak bijbrengen.

Via de DAS Academy zal je verschillende opleidingen aangeboden krijgen. Deze opleidingen betreffen zowel juridisch inhoudelijke opleidingen als vaardigheidstrainingen en verschillende intervisiebijeenkomsten.

Je behartigt de belangen van slachtoffers die ten gevolge van bijvoorbeeld een bedrijfs- of verkeersongeval, mishandeling of medisch incident letselschade hebben opgelopen en je zal zelfstandig dossiers behandelen. Je maakt kennis met alle relevante aspecten van het letselschaderecht, waaronder aansprakelijkheid, causaliteit, omvang van de schade en medische aspecten. Daarnaast is er de mogelijkheid om mee te gaan naar zittingen en huisbezoeken. Ook doe je ervaring op met praktische vaardigheden als schrijven, juridisch argumenteren, succesvol onderhandelen en een breed scala aan commerciële vaardigheden.

Hier kom je terecht

Aan het eind van deze 12 maanden zal je in één van onze letselschade teams worden geplaatst op de vestiging Amsterdam, Zoetermeer of Den Bosch. Vanaf dat moment zal je verder gaan in het reguliere junioren traject van DAS. En dan ga je ook over naar het hybride werken. Dit betekent dat je maximaal 60% van je werkweek op ons kantoor aanwezig bent. De rest van de week werk je – in overleg met je mentor en teammanager – thuis of vanuit een andere locatie. Voor elke dag dat je op een andere locatie dan ons kantoor werkt, ontvang je een thuiswerkvergoeding van €2,- per dag. Tijdens het juniorentraject bij DAS staat je eigen ontwikkeling centraal. In drie jaar tijd word je klaargestoomd om als medior jurist bij DAS aan de slag te gaan.

Wanneer je op kantoor werkt, is je werkplek goed te bereiken met het openbaar vervoer. Wij werken in teams met een aantal juristen, advocaten, secretariaat en een teammanager.

We werken samen, zijn gemotiveerd en enthousiast en helpen elkaar daar waar nodig. Ontwikkeling, coaching en klantgerichtheid staan voorop. Jouw leergierigheid, interesse en stressbestendigheid voegen veel toe aan het team. Alle teams willen kwalitatief goede rechtsbijstand verlenen waarbij het belang van onze verzekerden altijd voorop staat. DAS wordt verder gekenmerkt door het mensgerichte karakter en collegialiteit. De cultuur is uit te drukken in de volgende waarden: menselijk, slim, open, betrokken en optimistisch.

Na het insturen van je CV en je motivatie, en als wij een match zien, starten we met een kennismaking op dinsdag 21 november van 10.00 tot 13.00. Zorg er dus voor dat je deze dag beschikbaar bent! Het traineeship start per 1 januari 2024.

Op deze ochtend ga je kennis maken met verschillende collega’s en teammanagers van onze letselschade afdeling, de collega’s van de DAS Academy en natuurlijk de recruiters van DAS. Door middel van een interview, een schrijfopdracht en het bespreken van een case bekijken wij of er een match is tussen jou, DAS en ons traineeship. Ook wordt het juniorentraject van DAS verder toegelicht en ontvang je alle informatie omtrent het opleidingstraject en de toetsen.

Het aanvangssalaris is €2929,- bruto per maand op basis van 38 uur. Het juniorentraject van DAS heeft vaste salaris stappen na een half jaar, een jaar, twee jaar en drie jaar, 8% vakantiegeld en een 13e maand

Een e-assessment en pre-employmentscreening zal onderdeel uitmaken van de procedure. Het online assessment wordt afgenomen voorafgaande aan de selectiedag. In het assessment wordt onder andere WO werk- en denkniveau gemeten.

DAS heeft de pre-employmentscreening uitbesteed aan Validata-Group. We doen onderzoek naar deskundigheid en betrouwbaarheid, waarbij voor sommige functies onderzoek gedaan wordt naar jouw financiële achtergrond.

Vereisten

  • Afgeronde juridische HBO of WO opleiding
  • WO werk- en denkniveau (dit wordt gemeten dmv een capaciteitentest in het assessment)
  • Aantoonbare affiniteit voor het rechtsgebied. Je hebt bijvoorbeeld verdiepingsvakken gevolgd in het rechtsgebied van letsel/onrechtmatige daad, verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht
  • Klantgericht, stressbestendig, oplossingsgericht, analytisch en cijfermatig sterk
  • Empathisch en sensitief
  • Vaardig in de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 30 oktober 2023
Verloopdatum: 30/12/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Amsterdam

Provincie

Noord-Holland
Scroll naar boven