Junior jurist omgevingsrecht

Deel deze vacature:

Heb jij recentelijk je master Staats- en Bestuursrecht behaald en heb je een passie voor het omgevingsrecht? Dan ben je bij Catch Legal aan het goede adres!

Wie ben jij?
Je hebt recentelijk je master Staats- en Bestuursrecht of een andere vergelijkbare master afgerond. Jouw grote interesse ligt in het omgevingsrecht en je hebt goede juridisch-analytische kwaliteiten. De passie voor het vak meten we aan jouw praktijkervaring in het bestuurs- en/of omgevingsrecht. Je bent flexibel en je kunt je vinden in onze kernwaarden vakkundigheid, loyaliteit, toegankelijkheid en creativiteit.

Wie zijn wij?
Wij zijn de nieuwe juristen. Wij begeleiden, adviseren en als het nodig is, procederen wij ook. Dit doen wij op een heldere en toegankelijke manier zonder poespas. Ons juristenteam werkt voor verschillende cliënten: particulieren, ondernemers en overheden. Ieder van hen kan te allen tijde op ons en de hoge kwaliteit van ons werk rekenen.

Binnen het juristenteam wordt vrijwel altijd gezamenlijk aan een dossier of opdracht gewerkt. Vier ogen zien tenslotte meer dan twee. Talentvolle studenten geven we ook graag een plek om praktijkervaring op te doen, dus je ziet hier regelmatig leergierige werkstudenten en stagiairs rondlopen. Het juristenteam wordt ondersteund door het team bedrijfsvoering.

Loopbaanontwikkeling en teamontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel. Op jouw individuele loopbaanontwikkeling word je samen met jouw junior en medior collega´s regelmatig gecoacht. Voor elke werknemer stellen wij een persoonlijk loopbaanplan (PLP) op. Hierin komt vakinhoudelijke, commerciële en persoonlijke ontwikkeling samen.

Wij werken vanuit ons spiksplinternieuwe kantoor in Amsterdam op steenworp afstand van metrohalte Postjesweg. Dit combineren wij met werken vanuit huis. Wij hechten waarde aan een gezonde werk-privé balans. Net als aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij zetten ons op regelmatige basis in om iets terug te doen voor de omgeving en voor de maatschappij.

Wat ga je doen?
Als junior jurist omgevingsrecht bij Catch Legal werk je samen met kantoorgenoten aan bijvoorbeeld vergunningaanvragen, handhavingsprocedures en bestemmingsplannenchecks. Je stelt (concept)processtukken op en schrijft adviezen en juridische notities direct voor cliënten of opdrachtgevers of ter ondersteuning van je (senior) collega’s.

Als er een interessante en leuke externe opdracht voorbij komt, kan het zijn dat je tijdelijk een deel van de week extern wordt ingezet voor een van onze overheidsopdrachtgevers. Je leert zo het beste van twee werelden kennen.

Verder specialiseer je je door aan een expertise te werken (bijvoorbeeld Bouwen & Ontwikkelen, Natuur & Milieu, Duurzaamheid, Handhaving, Horeca, Wob etc.). Als expert houd je alle ontwikkelingen bij in de jurisprudentie, literatuur en wetgeving. Je schrijft blogs, verzorgt bijeenkomsten en deelt je kennis zowel intern als extern.

We kunnen nog van alles vertellen over de overige werkzaamheden, taken en verantwoordelijkheden van een junior jurist omgevingsrecht op ons kantoor, maar dat bewaren we voor het kennismakingsgesprek.

Wat bieden we jou?
Bruto maandsalaris (vanaf € 2.500,- o.b.v. 40 uur per week);

  • 26 vakantiedagen o.b.v. 40 uur per week;
  • NS businesscard voor het reizen op je woon-werk traject als je buiten Amsterdam woont;
  • goede pensioenvoorziening incl. bijspaarmogelijkheden;
  • uitgebreide begeleiding in je directe werkzaamheden;
  • ontwikkeling en opleiding a.d.h.v. ons Kennis & Ontwikkeling traject en een persoonlijk loopbaanplan;
  • doorgroeimogelijkheid tot medior en senior jurist;
  • mogelijkheid tot thuiswerken;
  • jaarlijks teamweekend en andere teamactiviteiten;
  • een gezonde balans tussen werk en privé.

Word jij een Catcher?
Ben je enthousiast over wat je hebt gelezen en wil je je aansluiten bij ons team van Catchers? Wacht dan niet langer!

Solliciteer direct via onderstaande button of door je motivatiebrief en CV te sturen naar secretariaat@catchlegal.nl. Voor vragen over de functie kun je terecht bij mw. mr. Nina Schippers op telefoonnummer 020-3017180 of per e-mail via nschippers@catchlegal.nl.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 22 augustus 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Locatie

Amsterdam

Provincie

Noord-Holland
Catch Legal is een juristenkantoor gespecialiseerd in het omgevingsrecht, met brede kennis van het algemene bestuursrecht. Adviseren, begeleiden en procederen is wat zij al…
Scroll naar boven