Gemeente Delft zoekt een

Junior Jurist Omgevingsrecht

Deel deze vacature:

Ben jij een ambitieuze en leergierige young professional met de ambitie om jezelf te ontwikkelen tot een stevige jurist omgevingsrecht? Wil jij echt verschil maken? Heb je altijd interesse gehad in de politiek en lijkt omgevingsrecht je leuk? Wil jij aan de slag met interessante projecten, waaronder Nieuw Delft en de Schieoevers, wij vertellen je heel graag wat jouw rol hierin kan zijn als juridisch adviseur omgevingsrecht bij de gemeente Delft. Lees dan verder hoe jij je bij de gemeente Delft kan ontwikkelen!

Delft heeft de grootstedelijke opgave om 15.000 woningen en 10.000 arbeidsplaatsen toe te voegen. Het mengen van wonen met werken is één van de oplossingsrichtingen. Met ruim 100.000 inwoners op een kleine 24 km2 brengt dit de nodige uitdagingen met zich mee. Zeker aangezien we tegelijk ook willen investeren in meer en beter groen en klimaatadaptatie.

Delft wil goed voorbereid zijn op deze uitdagingen en zoekt hiervoor een Junior Juridisch adviseur Omgevingsrecht. In deze functie zorg jij samen met collega’s er voor dat alle uitdagingen en ambities geborgd worden via het omgevingsplan of andere procedures op het gebied van het omgevingsrecht. Je start vanuit begeleiding door een senior collega met de insteek om uiteindelijk zelf een omgevingsplan te kunnen opstellen of laten opstellen en het begeleiden van dit traject. Het betreft in hoofdzaak procedures die betrekking hebben op complexe gebiedsontwikkelingsprojecten. Dit doe je ook samen met een planteam waarin de relevante vakdisciplines zijn vertegenwoordigd. Denk aan de transformatie van een bedrijventerrein naar woningbouw, de herontwikkeling van een deelgebied of advisering op vergunningaanvragen die in strijd zijn met het omgevingsplan. Als jurist omgevingsrecht werk je nauw samen met de beleidsmedewerkers en draag je bij aan het mogelijk maken van toekomstige ontwikkelingen.

Je werkplek

Je werkplek is binnen de afdeling Ruimte en Economie Advies. Op deze afdeling werken circa 50 adviseurs op tactisch en strategisch niveau aan het beleid en de advisering van projecten en gebiedsontwikkelingen in Delft. Je kunt ze ook wel het interne adviesbureau van de gemeente noemen, als het gaat om economie, mobiliteit, stedenbouw en ruimtelijke ordening, duurzaamheid en energietransitie. Op de afdeling werken meerdere juridisch adviseurs aan uiteenlopende dossiers, met hen werk je actief samen.

Je profiel

Wij nodigen niet alleen kandidaten uit die al juridische kennis en ervaring hebben. Als jij ons in jouw motivatie kan overtuigen dat je: iemand bent die interesse en affiniteit heeft met stedenbouw, politieke interesse hebt en het leuk lijkt beleid initiërend aan de slag te gaan en niet alleen uitvoerend denkt nodigen wij je ook uit te solliciteren.

Andere eisen

  • Een afgeronde WO-opleiding, waarin een pré is rechtsgeleerdheid, bij voorkeur met bestuursrecht of omgevingsrecht als specialisatie.
  • Interesse hebt om op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving.
  • Je bent politiek-bestuurlijk sensitief en durft in complexe dossiers het bestuur te adviseren.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 3.396,- en maximaal € 5.009,- bruto (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. De vacature is beschikbaar voor 32 tot 36 uur in de week. Je krijgt een arbeidsovereenkomst van één jaar, waarna een overeenkomst voor onbepaalde tijd mogelijk is.

Door het Individueel Keuze Budget (17,05% ) bovenop je salaris heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald. Daarnaast beiden we opleidingsmogelijkheden om te blijven groeien in je vak, collectieve premiekorting bij een zorgverzekeraar en laptop en telefoon.

Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Dit is gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad.

Meer informatie of direct solliciteren

Wil je meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Roderik D’havé via 06-47116166. Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Vul jouw contactgegevens (en als je wilt jouw cv en/of motivatie) in via de sollicitatiebutton en wij bellen je graag om meer te vertellen.

De jongste oude stad van Nederland

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven.

De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, en heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

Acquisitie is niet gewenst voor deze vacature!

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 18 augustus 2023
Verloopdatum: 20/10/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Delft

Provincie

Zuid-Holland
Scroll naar boven