Junior Jurist Verkeersaansprakelijkheid

Deel deze vacature:

Functieomschrijving

Ben jij net afgestudeerd en klaar om je juridische kennis toe te passen in de praktijk? Zoek niet verder, want wij hebben de perfecte uitdaging voor jou! Kickstart jouw carrière als Junior Jurist Verkeersaansprakelijkheid en krijg de kans om jezelf te ontwikkelen tot een specialist op het gebied van verkeersaansprakelijkheid.

Dit ga je doen

Je gaat onze klanten helpen met het verhalen van schade(s) ontstaan in het verkeer. Je maakt kennis met alle relevante aspecten van het verkeersrecht waaronder wegbeheerdersaansprakelijkheid, causaliteit, verkeersstrafrecht, vernielingszaken in het verkeer, risicoaansprakelijkheid ouders door gedragingen kinderen en het verlenen van bijstand ter zitting bij de rechter. Ook kan het voorkomen dat je loonvorderingszaken bij arbeidsongeschiktheid gaat behandelen.

De schademeldingen komen binnen via onze verzekerde klanten, tussenpersonen en volmachten en worden via een distributiemodel aan de medewerker toegewezen. Je behandelt een zaak volledig zelfstandig en schakelt waar nodig deskundigen in. De contacten met de klanten verlopen zowel telefonisch als schriftelijk. Het klantbelang staat voorop en als je merkt dat een klant telefonisch contact prettig vindt, dan bel je wat vaker.

Ook doe je ervaring op met praktische vaardigheden als schrijven, juridisch argumenteren, succesvol onderhandelen en een breed scala aan commerciële vaardigheden.

Het aanvangssalaris is €2875,- bruto per maand op basis van 38 uur. Na 6 maanden wordt je salaris verhoogd naar €2975,- en na 12 maanden wordt je salaris verhoogd naar €3120,-

Hier kom je terecht

Je komt terecht op de afdeling Verkeer & Licht Letsel op onze vestiging in Amsterdam. De afdeling bestaat uit 3 teams. Ieder team bestaat uit circa 15 juridisch medewerkers, een ondersteuner en een teammanager. Het is een leuke en afwisselende baan. Samen willen we onze klanten zo goed mogelijk helpen.

We werken samen, zijn gemotiveerd en enthousiast en helpen elkaar daar waar nodig. Ontwikkeling, coaching en klantgerichtheid staan voorop. Jouw leergierigheid, interesse en stressbestendigheid voegen veel toe aan het team. Alle teams willen kwalitatief goede rechtsbijstand verlenen waarbij het belang van onze verzekerden altijd voorop staat.

DAS wordt verder gekenmerkt door het mensgerichte karakter en collegialiteit. De cultuur is uit te drukken in de volgende waarden: menselijk, slim, open, betrokken en optimistisch. Daarnaast stimuleren we ontwikkeling en zou deze functie een mooie opstap kunnen zijn richting het letselschade vak. Klaar om jouw carrière een vliegende start te geven? Reageer nu en sluit je aan bij ons enthousiaste team van professionals!

Vereisten

  • Afgeronde juridische HBO opleiding
  • HBO werk- en denkniveau
  • Aantoonbare affiniteit met het rechtsgebied (of bijvoorbeeld stage ervaring bij een verzekeraar, assurantietussenpersoon of advocatenkantoor)
  • Klantgericht, stressbestendig, oplossingsgericht, analytisch en cijfermatig sterk
  • Empathisch en sensitief
  • Vaardig in de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 20 juni 2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Amsterdam

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

€ 2.875 - € 2.875 per maand
Scroll naar boven