Junior Jurist Verkeers­aansprakelijkheid

Deel deze vacature:

Je hebt net je diploma op zak, maar je bent nog lang niet uitgeleerd. Een uitdagende functie waarin je intensief wordt begeleid om je te ontpoppen tot specialist op het gebied van verkeersaansprakelijkheid. Heb jij een afgeronde juridische HBO opleiding? En wil jij meester worden op het gebied van verkeersaansprakelijkheid? Reageer dan nu!
Locatie Amsterdam, Amsterdam
Aantal uur 38 – 40 uur per week
Vakgebied Juridisch
Opleidingsniveau HBO
Carrièreniveau Young professional

Dit ga je doen als Junior Jurist Verkeers­aansprakelijkheid

Wij bieden een intensief programma waarbij we werken, ontwikkelen en opleiden met elkaar combineren. Tijdens de inwerkperiode van 6 maanden werk je fulltime op onze locatie in Amsterdam. Je wordt samen met andere junior juristen ingewerkt en begeleid door onze specialisten en de collega’s van de afdeling opleidingen (de DAS Academy). Dagelijks is een van onze specialisten aanwezig op ons kantoor in Amsterdam. Deze specialist(en) zal alle beginselen van verkeersaansprakelijkheid over gaan brengen door middel van trainingen, casussen en coaching on the job.

Via de DAS Academy zal je verschillende opleidingen aangeboden krijgen. Deze opleidingen betreffen zowel juridisch inhoudelijke opleidingen als vaardigheidstrainingen en verschillende intervisiebijeenkomsten.

Tevens zal je tijdens de eerste maanden starten met de opleiding Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen via het NIBE-SVV. Je volgt de module juridische aspecten van motorrijtuigverzekeringen en de module de WAM in de praktijk. DAS zal deze opleiding voor je bekostigen.

Je gaat onze klanten helpen met het verhalen van schade(s) ontstaan in het verkeer. Je maakt kennis met alle relevante aspecten van het verkeersrecht waaronder wegbeheerdersaansprakelijkheid, causaliteit, verkeersstrafrecht, vernielingszaken in het verkeer, risicoaansprakelijkheid ouders door gedragingen kinderen en het verlenen van bijstand ter zitting bij de rechter. Ook kan het voorkomen dat je loonvorderingszaken bij arbeidsongeschiktheid gaat behandelen.

De schademeldingen komen binnen via onze verzekerde klanten, tussenpersonen en volmachten en worden via een distributiemodel aan de medewerker toegewezen. Je behandelt een zaak volledig zelfstandig en schakelt waar nodig deskundigen in. De contacten met de klanten verlopen zowel telefonisch als schriftelijk. Het klantbelang staat voorop en als je merkt dat een klant telefonisch contact prettig vindt, dan bel je wat vaker.

Ook doe je ervaring op met praktische vaardigheden als schrijven, juridisch argumenteren, succesvol onderhandelen en een breed scala aan commerciële vaardigheden.

Waar kom je terecht?

Je komt terecht op de afdeling Verkeer & Licht Letsel op onze vestiging in Amsterdam. De afdeling bestaat uit 3 teams. Ieder team bestaat uit circa 15 juridisch medewerkers, een ondersteuner en een teammanager. Het is een leuke en afwisselende baan. Samen willen we onze klanten zo goed mogelijk helpen.

Na een periode van 6 maanden ga je over op het hybride werken bij DAS. Een deel van de week kun je thuiswerken of werken vanuit een andere locatie. Voor elke dag dat je op een andere locatie dan ons kantoor werkt, ontvang je een thuiswerkvergoeding van €2,- per dag.

We werken samen, zijn gemotiveerd en enthousiast en helpen elkaar daar waar nodig. Ontwikkeling, coaching en klantgerichtheid staan voorop. Jouw leergierigheid, interesse en stressbestendigheid voegen veel toe aan het team. Alle teams willen kwalitatief goede rechtsbijstand verlenen waarbij het belang van onze verzekerden altijd voorop staat.

DAS wordt verder gekenmerkt door het mensgerichte karakter en collegialiteit. De cultuur is uit te drukken in de volgende waarden: menselijk, slim, open, betrokken en optimistisch. Daarnaast stimuleren we ontwikkeling en zou deze functie een mooie opstap kunnen zijn richting het letselschade vak.

Must have

-Afgeronde juridische HBO opleiding
-HBO werk- en denkniveau (dit wordt gemeten dmv een capaciteitentest in het assessment)
-Aantoonbare affiniteit met het rechtsgebied (of bijvoorbeeld stage ervaring bij een verzekeraar, assurantietussenpersoon of advocatenkantoor)
-Klantgericht, stressbestendig, oplossingsgericht, analytisch en cijfermatig sterk
-Empathisch en sensitief
-Vaardig in de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift

Ons aanbod

  • Aanvangssalaris €2800,- bruto per maand op basis van 38 uur, 8% vakantiegeld en een 13e maand. Na 6 maanden wordt je salaris verhoogd naar €2950,- en na 12 maanden wordt je salaris verhoogd naar €3120,-
  • Je start met een jaarcontract met natuurlijk kans op verlenging
  • Ruime doorgroei mogelijkheden richting bijvoorbeeld letselschade
  • 25 vakantiedagen op fulltime basis en de mogelijkheid tot het opbouwen van spaaruren
  • Laptop in bruikleen, een telefoonvergoeding van €250,- per 3 jaar en een maandelijkse tegemoetkoming in de abonnementskosten van €10,- netto
  • Collectieve verzekering voor zorg en inkomen en een pensioenregeling
  • Tegemoetkoming van €16,- bruto per maand in de kosten van de zorgverzekering
  • Jezelf blijven ontwikkelen met een ruim aanbod aan online trainingen via Goodhabitz
  • De mogelijkheid om gebruik te maken van de collectieve regeling bedrijfsfitness

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 18 november 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Amsterdam

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

Max. €3120,-
Scroll naar boven